Dagen idag

YO FADDAMACKA

Idag har jag gjort mycket. Har varit i den stora staden med frugan och köpt underkläder, handlat 2 gånger, lagat mat, jag har diskat frugans disk, färgat frugans hår, bakat bullar och nu fårjag håret stylat av the one and only Tew.
I like denna dagen.



Orden äter upp varandra

Jag har så mycket som vill ut men orden äter upp varandra för att få bli utryckta samtidigt. Jag måste tänka.

Midsommarhelgen

YO FADDAMACKA

Midsommarhelgen har tillbringats i Ljungkile, det var otroligt, grymt, kul, helt jävla underbart!
Världens finaste havsutsikt, massa sol och bad, mysiga kvällspromenader överallt, kvällspicknick på bryggan.
Och allt med helt underbara människor. Det kunde inte varit bättre, det var inte fel någonstans.

Ryggen och axlar är rejält brända men det var värt det. Jag har haft riktig semester.

Det här måste göras om.

Jag visste inte att färger hade smak

Jag skulle måla naglarna förut och hade beslutsångest över färgen. Frågade en vän vad han hade för favoritfärg. Svaret var röd & svart. Bestämde mig för röd då eftersom det är mer somrigt.  Jag sa att han hade bra smak

Han svarar: Ja vanligtvis men inte just nu.
Jag: Va, vadå inte just nu?
Han: Ja, jag käkar halstabletter som fan så känner inte direkt någon smak.

Vissa folk är födda till puckon.


Uppdate

YO FADDAMACKA

Hann inte bli frisk tills idag = ingen Liseberg. Too bad, men shit happens.

Nu ska jag hålla mig borta från febern tills imorgon, jag vägrar att min midsommar ska bli förstörd. Det ska bli otroligt grymt att fira med underbara vänner och det vill man inte missa.

Jag tycker att jag är bäst, men du är fan bättre.

Varje gång jag är ledsen läser jag brevet jag fått från dig. Det värmer och orden som bildar de där speciella meningarna är nog det finaste någon någonsin sagt till mig.

Jag tror inte att du vet hur mycket du betyder för mig, för jag säger det inte så ofta.

Att ha en vän som alltid finns där, som lyssnar på allt onödigt babbel som alltid kommer ut ur min mun, som tröstar när man mår dåligt.

Du har alltid tid för mig, vilken tid det än är. Att du suttit uppe till klockan tre när det varit skola dagen efter för att trösta mig när jag mådde riktigt dåligt säger en hel del, det är inte många som skulle göra en sådan sak.

När jag haft en dålig dag och skickar ett kilometerlångt, argt sms fullt med klagomål och skit. De flesta skulle själva bli arga och ta åt sig och börja gorma tillbaka. Du bara lyssnar lugnt utan invändningar, du förstår att jag måste få klaga ur mig ibland för att må bättre.

Jag glömmer aldrig den natten jag drömde att du inte längre fanns på jorden. När jag fick det där samtalet, hur du sa farväl för sista gången. Den där obeskrivliga känslan när allt bara rasar.
Jag kunde inte andas, du var borta.
Jag har fått allvarliga men av den drömmen, måste ofta smsa och frågat nåt som ursäkt för att få ett tecken på att du lever.

Att förklara hur mycket du betyder går inte, det finns inte tillräckligt starka ord för det. Jag tycker att jag är bäst, men du är fan bättre.



Metaltown & bilkörning

YO FADDAMACKA

Har hunnit överleva Metaltown i år igen. Jag säger bara In Flames, längst fram, jävligt härligt drag. Fuckad nacke, öm kropp men fyfan vad värt.

Har även övningskört för första gången. Det var fräckt.

Nu ska man bara friskna till tills imorgon, lycka till till mig själv.

Kan man förlåta om man inte kan glömma?

Jag kan fortfarande inte sluta tänka på den frågan.

Kan man förlåta om man inte kan glömma?

Om någon gjort något och man inte kan få det ur huvudet.

Man förlåter, men varje dag tänker man på det.

Man har förlåtit, men låter det påverka hur man ser på personen. Man kan inte att släppa det.

Är det verkligen att kunna förlåta?


Underbar dag

YO FADDAMACKA

Soffan kom hem fårn Grekland igår så idag begav jag mig in till den stora staden för att träffa henne och Elin. Shit vad jag saknat min Soffan, fast det bara gått lite mer än en vecka :O

Vi fikade på brogyllen, på uteserveringen. Det var mys till tusen och vi fick höra massor om Soffans äventyr i Grekland. Åh vad jag avundas henne, nu vill jag också utomlands bara för det.
Vi gick omkring i stan i flera timmar efter det och shoppade lite. Fick köpt fritidskortet äntligen, så nu behöver jag inte vara orolig för det mer.
Vi hann äta en sallad sedan på SLimfood och prata massor ute i solen innan det var dags för Soffan och Elin att bege sig ut till Styrsö vid sju. Kände att jag saknat mina små älsklingar jättemycket, det var underbart att få vara med dem igen. Det måste göras om snart. :)

Hemma så har jag dammsugit hela hemmet och moppat golven, städat klart mitt rum samt gjort ordning lite i kryddhyllan. Ja, jag fiskar efter beröm för jag tycker att jag varit duktig. :P

Jag hade tänkt ta massa massa kort idag, hade vart perfekt. Självklart så glömde jag kameran bara för det. Typiskt.

BTW! Idag fyller Angelica 18 år. GRATTIS PÅ DIG! ha en underbar kväll/natt och festa för mig också.

Dagens händelser

YO FADDAMACKA

Idag har jag äntligen besökt gymmet, cyklade 20 minuter, brände 200 kalorier på crosstrainern på ungefär 18 minuter och använde massa maskiner. Det var härligt.

Jag träffade Angelica i stan efteråt, vi kollade på mobiler, gick omkring i H&M och liknande affärer samt åt sushi. hon följde med mig hem en stund efteråt, det var mysigt.

har spelat lite Gh med mina systrar och fixat lite här hemma. Känner att jag borde städa färdigt rummet nu.

Min inspiration är inte längre vad den brukade

Det är en sådan där natt igen, en sådan där sömnlös natt då man är övertrött men sängen lockar inte alls och tankar flödar.

Har suttit och läst igenom hela kategorin Puttes tankar och funderingar, och det slår mig hur mycket jag delar med mig av. Tankar och funderingar som jag bär på. Jag slås även av hur bra jag skrev då, att jag orkade. Nu för tiden slafsar jag ihop en tråkig text om dagen och så är det bra med det.
Det känns som att bloggintresset har blivit åsidosatt då jag har så mycket annat att göra. Jag är för rastlös för att kunna skriva ihop ett långt, meningfullt inlägg nu för tiden.

Jag har alltid skrivit texter av olika slag. Jag har aldrig haft problem med att pränta ner något, det har alltid kommit till mig direkt. Beröra med ord. Jag älskar den utmaning det innebär att sätta ord på känslor.
Men på senaste tid har inspirationen varit som bortblåst, jag har liksom tappat den och kan inte hitta den. Jag vet inte hur många gånger jag känt att jag bara måste få skriva om mina känslor, men när jag väl suttit med pennan i handen så förblir pappret tomt. Det är så frustrerande. Det skriker nästan inom mig av frustrationen över att inte få ur mig allt. För det har varit mycket på senaste tiden, med allt. Nästan för mycket.

Mitt humör den senaste tiden har verkligen inte varit stabilt. Varje dag har jag lyckats gå igenom alla känslor som finns känns det som, allt från sorg till glädje. Ibland inom loppet av endast några minuter. Det är så komplicerat när man har så många olika känslor samtidigt. Jag är allt samtidigt. Jag är förvirrad.
Jag hatar att vara tonåring ibland.

Jag funderar på om det kan vara en anledning till min plötsliga brist på inspiration, att det är för mycket samtidigt, att jag inte vet var jag ska börja.

Jag vet inte vad denna texten egentligen har för mening. Kanske är den ett sätt att försöka få en början på allt igen, ett sätt att få tillbaka lite av min inspiration. Att reda ut mitt huvud på känslor.
Eller kanske inte.

Allt eftersom tiden går ökar inläggen

YO FADDAMACKA

Jag hittar inte mitt gymkort, vilken besvikelse det var imorse och då var jag redan på lite dåligt humör. Jag hade somnat vid fem och kvart i tio plingar det på dörren, i evigheter. Vad arg jag blev, för elektrikern skulle ändå nyckel.
Efter det kunde jag självklart inte somna om då jag tänkt gå upp halv elva.

Det blev IKEA med mina systrar istället, vi köpte lite försenad morsdag-grej.. eller grejer, det kändes som att vi storhandlade. Mamma hade gjort en sk beställningslista på saker hon ville ha och vi köpte rubbet plus lite till. Mamma är värd det, hon är grymt underbar.

När jag kom hem så ordnade jag lite i köket och gjorde pajdeg till middagen, Tacopaj. Fru Tew kom över och vi lekte och åt lite. Det var mys till tusen.
Nu fattas bara att mitt rum ska mirakulöst städa sig själv och att gymkortet ligger framför näsan på mig. Då hade dagen varit komplett.

Yesterday

YO FADDAMACKA

Det var grymt igår, vi käkade middag och kollade på Livet enligt Rosa, några avsnitt iaf och massa tjejsnack. Vi hade en riktig tjejkväll, det var mysigt.

Angelicas presenter; Livet enligt Rosa från Tew, "The Body Shop"grejer och jordgubbarna är från mig och Annie. :)


Ett kort som Angelica fick av mig och Annie. Hon försökte jämföra sig själv med bilden.


Det bjöds på chokladtårta efteråt. Två kladdkakor med chokladkräm mellan och över. Jäklar vad gött det var!


Jag och girlsen. Vi är bäst! ♥

Saknar er redan, vi ses alltför sällan. Men på torsdag, jag längtar.

Om du lämnade mig nu


Tonight's gonna be a good night

YO FADDAMACKA

Jag ser fram emot ikväll väldigt mycket. Vi ska ha riktigt kul när vi firar att Angelica snart fyller 18.

Snart ska jag ner till Deregna och uträtta ett sista ärende. Sitter och slöar lite, jag har mycket tid på mig idag och tänker minsann inte stressa. I like it.

Pappa fixade senaste sims till mig igår, nu är jag lite sugen på att testa det.

Sprutor

YO FADDAMACKA

Idag var jag tvungen att gå upp aptidigt, första dagen på sommarlovet och allt! :O Skulle nämligen till vårdcentralen för att gå vidare med lite grejer.
Fick prata med en jättebra läkare som förklarade och lyssnade på ett mycket bättre sätt en surkärringen jag var hos förra gången. Hon undersökte mig och skickade vidare mig till labratioret för att ta massa blodprover.
Hon som utförde blodprovet fyllde flera rör och jag var stolt att jag klarade av det helt själv.
Mamma var med systrarna för utredning samtidigt. Skulle vänta på dem sedan, stackars HB hade problem, det gick inte att sticka henne så de fick mjölka tillslut. :P

Hemma så somnade jag på soffan när vi kollade på Blond och Blondare. Det var så skönt. Annars har jag tittat på Mumin och fått min andra Gardasilspruta. Mamma var mycket bättre på att ge den än distriktsköterskan, det gjorde inte alls lika ont.

Jag längtar tills imorgon. Då ska jag till Angelica för hon fyller snart år. Jag har hittat den perfekta presenten som ska vara från mig coh Annie. :)


Mmm..

När man får en bild i huvudet

Sist när jag var ute på styrsö så var vi nere vid halsvik för att njuta av kvällssolen. Elin & Soffan skulle bada hade de fått för sig. Vi lämnade våra grejer på stranden och vadade omkring i vattnet.

När vi kom tillbaka dit så hade kråkor varit på påsen. De hade hackat på påsen så det var tusen småhål typ och sedan hade de tagit Soffans spetstrosor och försökt ta med dem, vi hittade dem några meter från påsen.


Jag fick genast en bild i huvudet av att kråkan satt på sig dem, gick och stajlade sig och putade med baken inför sina polare och tyckte att den var jättesexig.


Yes

Romeo, min kamera, är hemma.



Jag är glad och jag mår bra. Jag tycker om den här dagen.

Sommarlov

YO FADDAMACKA

Idag var det skolavslutning. Lite sång och det obligatoriska talet i bamban, sedan träffades klassen för att få betyg och säga hejdå. Det kändes lite konstigt, att året ändå gått så fort. Nästa år är det lite nya klasser, fast de flesta går kvar i F. Jag är en sann F:are.

Mina betyg var inte dåliga alls. Såg att jag fått massa överraskande betyg, flera mvg. Men det som gjorde mig mest glad var att jag såg att jag klarat prövningen. Jag är jättenöjd över mina betyg.

Efteråt åkte jag, Palexandra och Elan in till stan för att fika. Vi köpte varsin kaffe och olika godsaker till, som vi sedan delade systerligt. Vi firade att det sista sommarlovet börjat. Vi gick runt för att shoppa lite, jag hade ett visst ärende att uträtta.

Senare kasnke ajg ska vara med Angelica, nu var det ett tag sedan tycker jag så det ska bli roligt i så fall. :)

NU ÄR DET SOMMARLOV! :D


Liseberg med klassen

(Delar upp dagarna i varsina inlägg)

YO FADDAMACKA


Igår var jag som sagt på Liseberg. Det var inte så hemskt som jag tänkt. Visst regnade det asmycket i början, men sedan blev det uppehåll och det kändes bättre. Jag, Elan, Alex och en till tjej höll ihop under dagen, och folk joinade lite då och då. Det var trevligt.

Efteråt hängde jag med en kompis hem. Tiden gick asfort coh plötsligt så blev det väldigt sent och resulterade i att jag sov hos honom. Kändes lite jobbigt på morgonen då jag inte hade något ombyte eller något alls med mig, men det gick ändå. :P

Tummen upp

YO FADDAMACKA

Igår var det en underbar dag. Jag var ledig så jag och mamma åkte in för att gymma.
Jag "sprang" på crosstrainerna (tror den heter så) i 51 minuter. Jag kröp nästan till duschen efteråt men det var så värt det, det kändes bra. Jag älskar den maskinen, man tröttnar inte och man tränar både kondition coh styrka samtidigt.

Jag fixade mitt intyg från optikern, nu ska abra allt skickas in så får jag mitt körkortstillstånd. Känns bra.

Jag och mamma gick omkring i stan lite, kom hem med Duscholja, bodyscrub, bodybutter med satsumadoft och en fotlotion med pepparmint, allt från The Body Shop. Putte vara mycket nöjd.

Idag ska klassen på Liseberg. Det ösregnar.

Dagens planer

YO FADDAMACKA

Igår somnade jag på soffan när jag väntade på att det enda tv-programmet jag följer skulle börja. Självklart vaknade jag när det var slut, besvikelsen var stor. Det är inte lätt när man är trött.

Idag vaknade jag några minuter innan elva, var väldigt utvilad och pigg. Det var ett tag sedan, så det kändes skönt.
Det är tänkt att jag ska iväg och träna idag och göra sån där synundersökning så att jag kan få mitt körkortstillstånd.

Soon it's over

YO FADDAMACKA

Igår var det som sagt brunch med frugan först på schemat. Vi gjorde blåbärs- och bananpannkakor som vi åt ute i solen. Mysigt.
Vid tre, efter att Metaltown-biljetten fixats, åkte jag ut till stursö. Det var riktigt mysigt, vi åt i massor, gick till Halsvik och färgade Soffans hår.
Det var en mycket bra dag.

(Här skulle det vara en underbart fin bild som jag hade planerat in perfekt, men jag glömde min kamera hos Elin.)


Idag har jag haft min sista lektion detta läsår, alkoholhanering. Vi fick betygen, gick en tipspromenad i regnet och fick göra ett blindtest i vin.
Fick MVG i slutbetyg, jag blev väldigt förvånad. Med denna kurs avklarad kan jag nu att starta en restaurang.

Shopping med frugan

YO FADDAMACKA

Idag var shopping med frugan på schemat. Jag köpte en klänning och ett par snygga sandaler, jag var mycket nöjd och hungrig.
Hemma så gjorde jag en sås till middagen, blev mycket nöjd med resultatet. Frugan blev tvingad till att äta här, både jag och mamam hotade henne med knytnäven. Det är inte lätt när det är svårt.

Imorgon är det fullspäckat. Jag ska göra brunch till mig och frugan som vi ska äta ute, bananpannkakor. Mmm ♥
Vid fyra ska jag åka in till Sahlgrenska och hämta Soffan på hennes jobb, vi ska ut till Styrsö och övernatta hos Elin.

Bother

Dagens låt

Sista serveringen ever

YO FADDAMACKA

Fredag. Jag tror inte någon är mer glad än jag för att det är fredag.
Idag var det sista gången någonsin som jag hade servering. Fyfan va det var underbart. Det känns nästan lite hemskt, det är inte lika faligt som jag var övertygad om i början.

Gjorde både teoretiskt och praktiskt prov. Det teoretiska är jag ganska säker på att det gick väldigt bra på, jag kunde alla frågor utom en, får bara hoppas att svaren var tillräckligt förståeliga. :P
Det praktiska gick ut på att man skulle visa att man kunde serveringsmetoden fatservering samt att duka av sex tallrikar med mat och bestick i en hand. Fatserveringen gick galant, men avdukningen.. jag gjorde misstaget att träna greppet för mycket förut så jag var redan trött i armen, så var jag nervös och fick inget bra grepp så jag orkade inte sista tallriken. Fan va jag blev besviken på mig själv då jag alltid klarat det innan. Tack vare det fick jag bara G på praktiska delen, skulle fått mycket högre annars :/ Men jag håller tummarna på mitt teoretiska prov.

Åh, nu är alla prov och allt avklarat. Jag är fortfarande helt uppstressad efter denna otroligt fullspäckade vecka och kan inte riktigt fatta det. Men det är förjäkla underbart.
För övrigt så har hela denna dagen varit underbar, tror inte jag kunde fått en bättre avslutning på den sista serveringslektionen ever. Och en finare dag, jag har varit på bra humör hela dagen (nästan).


En dag i punkter

YO FADDAMACKA

Idag har det varit en dag som sammanfattas i punkter, eller hjärtan eftersom det blir så fult när man använder punkter.

♥ Dagen började med näringslära som innehöll en loop, utvärdering och betygsnack. MVG på den där uppgiften jag slet med i sex timmar. MVG i slutbetyg. Putte glad.

♥ Jag skulle till optikern för att fixa papper så jag kan få mitt körkortstillstånd. Mamma glömde att tänka och hade bokat hos sin optiker istället. Blev att jag bara pratade med min egna istället och får droppa in någon dag.

♥ Hemma redan vid ett.

♥ Lagat middag (fish and chips) medan mamma bakade bullar. Stackars grannar, jag + mamma + flummhumör = galna psykfall.

Jag gillar denna dagen.

Such a wonderful day

YO FADDAMACKA

En väldigt positiv sak med att det snart är slut för året är att dagarna bara blir kortare och kortare. Idag hade vi bara betygsnack på idrotten, mysig rast som tillbringades på bryggan i solen och sedan slökollades det på en film om Mozart (som jag såg i nian) medan det var betygsnack i svenskan. Att börja halv tio och sluta ett är inte helt fel.

Angående betygen så fick vi bara omdömen om hur det gått hittills i svenskan då den fortsätter även nästa år.

När vi skulle ha betygsnack i idrott var jag väldigt, väldigt nervös. Har alltid känt att våran lärare är väldigt sträng (en ryss på 160 cm) och bävade inför svaret, jag ville så gärna ha G iaf men av någon anledning så tvivlade jag. Direkt när jag kom in så kollade läraren på mig och meddelade att jag får VG i idrott. Jag höll på att sätta mig på golvet av förvåning, det förväntade jag mig inte.
Har känt att det vart riktigt skönt, har verkligen varit osäker innan.

En negativ sak med att det snart är slut för året är att det är sjukt mycket prov. Jag har varit så trött att det svider i ögonen den senaste veckan, väldigt mycket stress. Nu är det bara ett prov kvar, servering. Ett prov som avgör hela kursen för mig, jag är inte alls nervös, nejdå.

Uppsats om en ko

Den här uppstasen är alldeles för underbar.



Oh Boy

En otroligt grym sommarlåt! :D

Provfanskap

YO FADDAMACKA

Hade gastronomi idag, men innan det så gjorde jag menyn och framsidan, som vanligt. Känns lite som att jag och Elin är de som får se till att allt blir gjort, hrm..

På gastronomin skulle vi ha prov som jag pluggat massa till, och så kommer det underbara hjärnsläppet när provet såg helt annorlunda ut än vad jag föreställt mig i början. Direkt när jag lämnat in provet kom jag på allt. Irriterande AB.
Vi fick smaka på ostron oxå, eller, de som ville. Med tanke på de andras miner så stod jag över, säkrast så.
Vi fick sluta redan lite över fyra, jag var väldigt förvånad och glatt överraskad. Och hungrig.

Funderar på att börja plugga på serveringsprovet, måste klara det för att få G i kursen, känns inte helt underbart precis. Men men, bara att plugga järnet så går det vägen. :)

Jag måste verkligen fixa mer bilder, det känns ganska enformigt annars.

RSS 2.0