Lussebullebak

YO FADDAMACKA

Idag var det skola igen. Trodde inte att jag skulle orka upp imorse för jag somnat vid 5, men det gick. ;) Var inte riktigt med i huvudet men tror dagen gick bra ändå. :P Köpte en mockakaffe på espresso house, sån där take away i pappmugg. Första klunkarna var underbara, men sen började det smaka papp. Då slängde jag skiten, smaken av flytande papper var inte särskilt mysig.
Hämtade Tews kamera idag hos henne eftersom det blev hemgång tidigare än planerat, ska ha den när hon har konsert imorgon, ska spela in och leka paparazzi. xD
Sedan blev det lussebullebak, mamma sa att de var perfekta (köpebullar är alltid så torra) så det ska göras om igen med tillsammans med systrarna snart (inte idag alltså, men någon gång i framtiden). :D
Nu måste jag verkligen ta tag i näringsläran, har prov på torsdag. >_<


Kvällens låt

Hallelujah - Bon Jovi


Första advent

Idag har jag inte mycket att säga. Det är första advent, dagen har tillbringats med mina systrar framför alla avsnitt av Ronny och Julia med två bitar chokladkola. Innan dess gjordes lite läxor och efter jag tillbringat tid med mina systrar har jag duschat.
Det var min söndag det.

Superchick

Mina systrar satte just in ny musik på min dator så de kan fixa över till sina iPods. Bland allt fanns bandet Superchick och denna låt fastnade jag för nu.


Lekt med Alex idag

YO FADDAMACKA

Idag har jag lekt med Alex. :D Vi var i stan och shoppade, hittade två finfina nagellack. :) Vi fikade också (självklart). Det är lite våran grej. Fast denna gången gick vi till Frank's istället för Espresso House. Deras Caffé Mocca smakade precis som varm choklad, men det var gott ändå. :)

Vi var inte i stan så jättelänge, båda var rätt borta idag. Fick sjuts av hennes farsa till Deregna där jag handlade lite ingredienser till chokladkola.
"Bakade" det när jag kom hem, MMMM vad gott! Nu har vi massa sötsaker hemma. Vi har fortfarande kvar kanelkaka och hallongrottor/syltkakor, mina chokladsnittar jag bakade igår och nu min kola. Vi kommer bli tjockisarna AB.


Ätbart grejs hela dagen

YO FADDAMACKA

Idag hade vi kök. Det var helt okej faktiskt, fick höra att jag var bra av köksläraren. Lite förvånande med tanke på förra gången, men det var kul. :)
Imorse fick vi höra att eftersom vi ska göra julgodis efter vi gjort maten till gästerna så skulle maten vara själva praktiska provet. Panik!
Men det löste sig bra, jag och två till hade samma maträtt så vi sammarbetade ändå. Väldigt bra, för jag kunde hjälpa stackars Elin när hon höll på att bryta ihop av stress. Tycker hon är stark som ändå klarade av att göra allt själv (hon gjorde anka med massa grejs), hjälpte henne ju bara att plata upp maten på tallrikarna sen. :)
Jobbade på riktigt hårt så att allt skulle komma ut, kände mig nyttig idag. :)

Efteråt var det menat att vi skulle göra julgodis och sånt, men sen skulle kallköket göra det så vi fick gå hem om vi ville, det var frivilligt att vara kvar. Jag och Elin erbjöd oss sedan, men så behövde läraren inte hjälp längre -.- Så vi gick in i kallköket och gjorde chokladkola istället medan kallkökseleverna gjorde sitt julgodis, det var kul. Jag älskar att göra julgodis!

När vi slutat åkte jag, Elin och Alex till stan. Vi fikade på Espresso House, deras olika latte-smaker är så goda! Och deras mocka-bakelser.. Efter det gick vi omkring i affärerna tills det stängde. Då hann vi inte ens röja Nordstan. Fick iaf med mig hårfärg och en julskiva hem. Bra köp, jag är nöjd.

När jag kom hem hade inte mamma ätit middag än, så jag gjorde middag till mig och henne. Sedan bakade jag chokladkakor, de blev otroligt goda! Min pappa åt flera stycken, ett tecken på att något är gott. ;)
Atm sitter jag och lyssnar på min nya droglåt och smsar för fullt med "skogen". Känner mig lite lätt irriterad. Ska ta coh läsa lite bloggar innan jag ska sova, är sjukt trött.


New Moon

YO FADDAMACKA

Idag har jag haft lite saker för mig. Först mötte jag Soffan i Nordstan, vi köpte tröjor till henne och käkade lunch.
Sedan åkte vi till skolan, alla andra medlemmar i Skogen skulle ha lektion så satt och tecknade i två timmar nästan, deras lektion drog ut på tiden AB. Sedan åkte jag och Alex in för att hämta biljetter till bion medan Soffan och Elan gjorde annat.

Sedan kollade vi på New Moon. Åh fyyfan, bättre än ettan! *Dreggel* Jag är lite udda, tyckte att Jacob var snyggare i långt hår. xD

Anyway, efter bion åkte vi hem, tanken var att vi skulle fikat och gått omkring lite men det blev inte så. Tror det var det bästa ändå, kände att jag ville vara ensam lite. Satt och softade med musik påvägen hem och stängde ut världen, det var en najs känsla.

Imorgon är det varmkök. Jag vill inte, tycker inte att läraren är rolig alls längre. Inte kul att få höra att man är kass. Men just nu orkar jag inte bry mig, blev väckt klockan åtta imorse igen, fast man är ledig. Roliga gubbar som ska fixa fönstren nära oss. Nu är jag jättetrött. Tur att jag gick och la mig igår i någorlunda tid ändå.


Onsdagens händelser

YO FADDAMACKA

Idag hade vi idrott på morgonen, jag hade spänningshuvudvärk AB och höll nästan på att grina av smärta ett tag eftersom det var styrka och vi använde armarna hela tiden. Men det gick bra, jag överlevde!

Sedan har jag haft samhällsprov oxå, jag gissade på allt utom en fråga. Det var inte alls det jag pluggat på, helt fel grejer. Känns ju lagom kul. Men om jag inte missförstod provnumrerna så fick jag jävligt högt poäng. Det var ett-kryss-två frågor, jag har alltså prickat in 18 frågor rätt helt av en slump isf = för bra för att vara sant. Måste prata med Samhälls-läraren. O_o

Hade även bokrecension i svenskan, där vet jag att det inte gick bra. Min huvudvärk var för hemsk och jag var för nervös. Dessutom hade jag egentligen fel version av Alice i underlandet. Menmen, man kan inte alltid vara bäst.
Soffan har haft utv.samtal förra veckan, och då sa våran svenskalärare (som hde utv.samtalet) till henne att jag fått MVG på min argumenterande uppsats. O M G . Jag blev så förvånad när hon sa det att jag bara gapade (kändes det som iaf).

På dryckeslektionen så fick vi smaka på olika slags öl. FYFAN vad äckligt. Den första smakade konstgjort men var ändå den godaste om man måste välja, för att den var mest fruktig och påminde om cider.

Jag är faddamacking trött nu, har just beställt biljetter till New Moon. Komplicerat då det blev tjat angånde tiderna, men jag fick som jag ville tillslut. B) Nu ska jag ge Soffan lite uppmärksamhet här i luren.


Dagens låt är..

Innan allting tar slut - Kent


Lite mer Mmmm i livet..

Syltkakor.


Kanelkaka med bär. Klicka HÄR för recept!


Bakdag AB

YO FADDAMACKA

Idag var jag ledig B) Jag var helt inne på att få sova, men nejdå! Männen som byter fönster på alla hus nu satte gång klockan ÅTTA, de borrade massa och hamrade ännu mer. Jag hoppades nästan att de skulle råka tappa hamrarna i huvudena på sig själva så det blev tyst ett tag, men det hände inte. :( Klockan tio gav jag upp och gick in i duschen istället. Sedan utförde jag hatsysslan hemma, diska. Usch.
Efter det åt jag lite brunch, tyckte jag förtjänade massa mat. Sedan, för att kunna skjuta lite på pluggandet, bakade jag syltkakor. Åh va goda de blev :D Jag är nog bäst på att baka.
Efter det tog jag tjuren vid hornen och pluggade.. ett tag.. innan jag började baka igen. Denna gången följde jag inget recept alls utan gick efter huvudet, FYFAN VA GOTT DEN LUKTAR :D haha idag är det en sån där dag då ajg vill skryta, det tycker jag att man får. Skämt åsido, det luktar faktiskt jättegott. Smaksatte med bär och kanel, underbart. :)
Sedan var det massa plugg till, sen kom min fru hit. Jag har saknat det flumbarnet! :D

Det är flummbarnet! Bilden är så grym att den förtjänar att vara med igen ;)

Nu ska min fru få uppmärksamhet!

Nostalgi

Fick en lätt släng av nostalgi när jag shufflade fram en SlipKnoT-låt.
Nostalgin stavas Metaltown 2009.
Förjävla underbart, och med bästa tjejen Annie där också.
Jag bjuder på en bild på oss, de snyggaste tjejerna på hela Metaltown!

Detta måste göras om ännu en gång! Metaltown 2010, here we come?


Jag är en underbar vän :D

Jag och Soffan smsar. Hon ska ha matte imorgon medan jag är ledig som vanligt. Hon skriver att jag ska tycka synd om henne.

Jag svarar pliktskyldigt:
*tycker synd om fikonbusken och räddar henne imon om Putte vaknar*
Hon: Men Putte ska ju inte till skolan :(
Jag: Näe jag vet, men i dina drömmar står jag där som en riddare, redo att rädda dig. ;)

Jag tycker att jag är en underbar vän.. i deras drömmar, inte fan tänker jag vakna tidigt en ledig tisdagsmorgon. B)


Jag har sprungit biptestet för första gången

YO FADDAMACKA

Idag var det ingen rolig morgon. Den slutade iallafall med Soffan på Espresso House och fick mig en oväntat rejäl sockerkick. Jag hade ingen aning om att frapino med mockasmak skulle smaka rinnig chokladsås. Thanks to that så har jag mått fruktansvärt dåligt hela dagen (okej, inte bara därför, börjar säkert blir sjuk igen, men jag har bestämt mig för att vägra sjukhet mer. Jag är otroligt smart tycker jag). Hädanefter håller jag mig till min vaniljlatte!

Hade Naturkunskap idag, var faktiskt otroligt med på den lektionen och hade massa bra teorier som jag förklarade för Elan och de lät så rätt att jag faktiskt började misstänka att jag kanske eventuellt är lite smart. Men nä, inte en enda teori var rätt, kände mig lite lätt dum då. :P

På idrotten hade vi först teoretiskt prov, det var så mycket enklare än jag trodde (bara att ringa in sant/falskt). Svarade på allt utom en, kändes bra.

Sedan körde vi bip-testet. Jag hade aldrig sprungit det innan och var så otroligt nervös att mitt illamående knappast blev bättre. Det var inte heller så farligt. Jag och M sprang tills 4:de nivån och så gick andningen inte så bra så vi bestämde oss för att hoppa av då. :P Jag hade säkert kunnat springa till 5:an minst men jag hade ingen riktig jättelust. Nästan så man ångrar det lite, men vi ska ha både bip-testet och Cooper-testet på våren så då får jag chansen att träna upp detta med andningen, då ska jag slå mig själv. ;)

Efter skolan åkte jag till biblioteket i Deregna, frågade om Alice i Underlandet-boken som en tant på stadsbiblioteket påstod var den riktiga versionen. Som jag misstänkte var det en mycket nyare version med mycket förenklad och större text. Men eftersom storyn tydligen är precis densamma känner jag att jag inte orkar läsa igenom den äldre versionen, det får gå som det går. Har mer än bara svenska i skolan som måste prioriteras -_-

Haha, jag oroar mig så överdrivet mycket för skolan för att jag har så höga krav på mig själv, så nu har jag börjat försöka att lugna mig och ta allt som det kommer. Känns lite bättre, har tillräckligt med grejs i huvudet ändå. ;)
Mamma och jag gick igenom Politik-instuderingsfrågorna lugnt och sansat förut, så nu förstår jag lite om det i alla fall. Det är lite så att jag tyckte att det var lite roligt när jag väl förstod! Jag kanske inte är så hopplös som det känns ibland. :)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jag saknar dig flummunge!



Idag har jag..

.. legat i sängen till kl 14.30.
.. ätit frukost.
.. duschat.
.. pluggat.
.. smsat.
.. gått på promenad.
.. pluggat massor igen.
.. suttit och nödat vid datorn.
.. pluggat ännu mer.



Händelserik dag, jag vet.

År 2009 hittills

När man inte kan sova på nätterna så kommer alla möjliga tankar upp, sådant som man aldrig har tid/orkar med/ inte vill kännas vid.

Den senaste tiden har varit väldigt turbulent, det har hänt mycket i mitt liv detta året. Mycket bra saker såklart, men vissa lite mindre bra. Sådana saker vill man inte sitta och grubbla på, men nätter som den här dyker de upp och vägrar försvinna. Någon gång måste man ta itu med det också liksom.

Jag minns förra året, på jullovet just innan nyår. Jag och Pau var helt inne på att 2009 skulle bli vårat år. Varför skulle det inte bli det liksom, vi som är så bäst? Haha.

Detta året har verkligen varit händelserikt. Jag hade den bästa sommaren i somras hittills i mitt liv. Jag har fått testa på hur det är att bo ensam i en månad. Jag har fått många nya, underbara vänner som jag tänker hålla hårt i och ta hand om. Jag har kommit ännu närmare många av mina äldre vänskapsrelationer också.
Jag har även haft riktiga "downs" under året. Inte allt kan gå som man vill, vilket jag fått känna på ett antal gånger. Man kan väl säga att kärleken är otroligt komplicerad, inget är förutsägbart.

Jag har upplevt mycket nya saker som jag aldrig kommer att glömma och fått otroligt mycket erfarenheter. Jag ångrar ingenting (även om det ibland känns som det).

År 2009 är inte slut än och jag förväntar mig fler nya upplevelser innan det är dags för ett nytt år.

The "Rudolph the Red Nosed Reindeer" song

Julsånger är flitigt spelade, inatt känner jag dock för denna. Njut med mig ;)


En lördag i November

YO FADDAMACKA

Idag har det itne hänt mycket, varit lite allmänt seg. Vaknade sent, åkte till stan en stund och shoppade lite med mamma. Nu har jag ännu mer julklappar färdiga, wei. (Y)
Vi handlade lite på ICA MAxi på väg hem bara, sedan dess har jag pluggat i form av att läsa en bok medan jag samtidigt kollade på Leilas jul och massa annat.

Slappdag helt enkelt, jag orkar inte nåt annat. Känns skönt att få slappa, jag är alltid igång med massor av grejer annars. Nu ska jag fortsätta lyssna på underbar musik och kolla igenom papprerna om styrka och doping så jag klarar provet på måndag.


Mina vänner och familj är bäst i världen

YO FADDAMACKA

Idag blev det ingen skola, sjuklingen igen. Känns som att jag varit sjuk ganska ofta nu, inte bra. I alla fall, idag har jag spenderat dagen i sängen = inte mycket att berätta om. När jag inte sov så låg jag och planerade, som vanligt.

Jag har sjukt mycket planer för allt, jag vill uppleva så mycket i mitt liv, verkligen ta vara på livet.
Mina vänner och familj betyder allt för mig och jag vill uppleva allt med dem.
Hehe, jag, Soffan, Elan och Alex har massor av planer för de kommande åren, typ ge oss massa pengar och körkort så drar vi iväg direkt? ;) Det vi pratat om SKA vi göra också, det är vi noga med innan vi planerar massor i onödan.
Nu när tvåan började och Soffan&jag började hänga mer med Elan och Alex har vi blivit väldigt tajta väldigt fort. Vi är The Gang helt enkelt. ;)

Sedan finns det de vänner som jag känt lite längre. Underbara, fina och roliga vänner som självklart betyder lika mycket. V-gänget kommer alltid att vara hemma för mig. De är de första äkta vänner jag haft, som alltid funnits och stöttat vad det än gäller från första början. Innan visste jag inte vad vänskap var på riktigt, att vänskap och kärlek var den viktigaste delen för att orka fortsätta.
Det känns sjukt bra, såna underbara vänner är sällsynta. Jag är så otroligt tacksam och lyckligt lottad för att jag har så otroligt fina vänner. Allihopa! :)

Att skriva om min familj här är inte vad som känns rätt just idag. Min familj är den bästa i världen, men det jag vill säga är för personligt, men det är dem som hjälpt mig med allt. De är anledningen till att jag finns helt enkelt. De har gjort mer för mig än jag någonsin kommer kunna ge tillbaka för att sammanfatta det hela.

Ett stort tack ska ni i alla fall ha, ni alla som står ut med mig, ni underbaringar som förgyller mina dagar! Utan er, ingen mig. Min tacksamhet till er går inte att sätta ord på.


Denna fina bild passar bra till denna text tycker jag.
Den är destuom tagen av min underbara vän Tew,
hon är mycket duktig på att fota tycker jag. :)


För att vara lika underbar mot alla er har jag käkat massor av pepparkakor och druckit litervis med julmust denna veckan, julens crejvings som sägs ha snäll-effekt ;) Nu får vi hoppas på att det funkar! :)


A Christmas Carol

YO FADDAMACKA

Idag har dagen varit väldigt bra. :) Jag har bara haft en lektion, sedan stack jag till gymmet två timmar ungefär och efter det var jag på bio med mina systrar. Vi såg på A Christmas Carol (En julsaga, den engelska versionen, självklart). Det var riktigt mysigt, det var bara vi och 6 stycken till i hela biosalongen så vi kunde sprida ut oss lite. Jag och mina systrar satt längst upp och mysade* med popcorn, fick julkänslor. Visserligen har jag sett Ankeborgsversionen av historien innan så jag visste vad som skulle hända, men det är en klassisk historia för mig så det gjorde inget. Det blev nästan ännu mysigare då faktiskt. ^^ Jättemassamysigt, tack till mina underbart söta systrar som tog med mig på filmen!
Efter bion det promenerade från biopalatset till avenyn, så vackert med all julbelysning som kommit upp ^^ Vi knäppte fina kort med systarnas mobilkameror (därför får ni ursäkta kvalitén på följande bilder som läggs upp).
Vi gick in på Stadsbiblioteket en stund, jag skulle ha Alice i Underlandet (den äkta boken, inte barnversionen), men jag är mycket skeptisk mot boken jag blev introducerad till. Den såg inte alls ut som den "riktiga" versionen. Ska ta med den till Älvstrandens bibliotek imorgon och fråga dem, de borde nog veta för de tycker om klassiker där iallafall.




När jag kom hem åt jag pepparkakor coh drack lite julmust, underbart mysig kväll med andra ord. Eller, hela eftermiddagen har varit mysig. :D

* Jag vet att det inte finns något som heter mysade, men jag får vrida ord som jag vill i min blogg.

Bonushelg

YO FADDAMACKA

Jag blir så irriterad på min kattallergi, har katthår över mina kläder nu och så ska duschen vara upptagen i massa år (mina systrar ska duscha onaturligt länge, ser de ut som skrynkliga russin sen eller?). Min näsa slutar inte klia och jag är på världens sämsta humör bara för det. Jag har märkt att jag börjat irritera mig väldigt mycket på mina systrar nu för tiden, behöver paus från dem.

Anyway, det jobbiga först, nu annat positivt. Vart ledig de senaste två dagarna, så sov hos Elan med Soffan och Alex igår till idag, mycket trevligt. Mötte Soffan i Brunnsparken efter att hon ringt mig just när jag gick på 16-bussen så jag fick slänga mig av igen. Vi gick till Espresso house och fikade tills Alex och Elan joinade oss, sedan handlade vi lite på Hemköp innan vi begav oss ut till öarna. Vi utforskade en liten del av ön och tog bilder (med Soffans grymma kamera). Trevligt trevligt.
När vi kom hem till Elan gjorde vi två pajer till middag och en "julig" cheesecake. Mums :)
Vi hade tänkt se på film efteråt ute i hennes bod, men ljudet fungerade inte så efter att ha trixat länge fick vi gå ut i katthårsrummet (aka vardagsrummet) och se på film. Jag hade glömt allergitabletter så min allergi var extra påträngande, så jag vägrade se på en till film efter det. Vi gick ut i boden och pratade om allt och inget medan vi käkade onyttigheter och julmust innan vi somnade vid halv fem ungefär. Klockan 14:29 vaknade alla till liv igen, hela dagen hade inprincip gått. Våra underbara planer blev inte av och vi kollade på en film istället innan vi åkte hemåt.

Nu tänker jag slänga mina kläder i soporna snart, katthårsjävlahelveten som har lossnat och flyger omkring  i näsan istället. Underbart. Jag hoppas jag aldrig mer glömmer allergitabletter, då åker jag hem och hämtar dem.


This is so not my day today

NU tänker jag klaga.

Först är det kö in till Brunnsparken så att jag missar bussjäveln till Lindholmen. Sen massa jävla skit som hände under dagen som jag blir så otroligt trött på. Det ser ut som fan i köket när jag kommer hem, trots att mamma diskat innan hon åkte till jobbet (två personer som varit i farten efteråt som vanligt och lämnar allt bara, jävla kul. Inte konstigt att jsg vantrivs något så fruktansvärt). Sedan är jag arg och ledsen, så jag tänkte baka lite. Upptäcker att vi bara har ett enda fjuttägg kvar, men jag SKA baka så jag tänkte baka helt utan något recept. När jag sedan gjort färdigt allt så det bara att är hälla i mjöl i smeten så upptäcker jag att det är mjölbaggar i vetemjölet. Hopp.


HDo**ae@**nfrnrtgnrsotgnfsrfseopr hogvisf*ghiovo*tmoe ( ← svordomar så hemska att de inte kan skrivas ut på läsbart språk).

Det är så inte min dag idag. Jag vill bara lägga mig ner och dö, allt har gått fel (utom idrotten). Nästan så att jag skrattar åt mig själv, jag hatar idrott annars.



Dagens låt

Watch me bleed - Scary Kids Scaring Kids

Puttes måndag

YO FADDAMACKA

Idag hade jag kul på idrotten. Vi var på friskis&svettis, körde någon gympagrejs, typ aerobics? Jobbigt som bara den men kul iallafall. :)

Jag har så mycket jag skulle behöva skriva av mig om, men det känns inte som att bloggen är rätt ställe denna gången. Det är alldeles för personligt, och vissa kommer ta det fel. Jag kan i alla fall säga att jag snart ger upp. Jag orkar inte med sån skit. Jag vill inte slitas mellan två personer.



Söndag i stan

YO FADDAMACKA

Idag vaknade jag sent, 13:07. Jag sprang runt som en galning och fixade mig fort som fan för att hinna med bussen som gick 13:45. Trodde jag. Självklart kollade jag på fel tidtabell, glömde bort att kolla på söndagens tabell, så jag kom iväg en kvart senare. Trots det kom jag in till stan fem minuter innan jag skulle träffa min kompis. Otroligt vilken tur man kan ha.
Hur som helst, det var jättekul att få träffa henne igen, det kändes som att det var jättemassalängesen först, men efter ett tag var det som att vi träffats igår redan typ. Är man bra vänner så är man. :) Vi fikade, kollade runt i affärer och gick runt och kollade på jullujsen kom kommit upp längs gatorna medan vi bara pratade och pratade. Riktigt mysig söndag, en helt perfekt söndag faktiskt. :)
Jag hatar att min kamera är sönder och jag inte tänkte på att ta med mammas, för det hade vart kul att fota lite av ljusen. Inte för att det är jättemycket än, de har just börjat pynta men ändå. Lite bilder liksom, det hade tex sett roligare ut här med lite bilder någon gång.


Från förra årets julbak hemma hos farmor. Ja vill baka pepparkakor!


Jag vill ha snö. Snösnösnösnösnösnösnösnösnösnö! Det är så mysigt och då blir det inte lika mörkt och tråkigt ute. Och jul. Juljuljul. På tisdag ville skogen gå på Jul på Liseberg. Fast jag tycker att det är lite för tidigt egentligen så kan jag inte motstå. Och nu kollade jag just på Lisebergs hemsida för jag misstänker en sak och jag misstänker rätt. Det är inte öppet på tisdag. Jag visste det. Så tyvärr blir det inget då utan istället närmare jul. Det gör itne så mycket för mig, då får jag som jag ville ändå. xD Och nu har jag tappat tråden igen som vanligt. Ska ta och kolla facebook istället.


Lugn lördag

YO FADDAMACKA

Idag har lördagen varit lugn, sov länge och tog en lång, underbar dusch. Har sedan varit lat och inte gjort mycket alls, det är en sådan dag när man bara vill vila och ta igen sig. Mitt huvud gjorde så fruktansvärt ont förut, det har dock släppt lite nu (tabletterna lindrar, verkar fungera hyfsat :)) vilket är skönt.
Mamma hade en jättelång och hård dag på jobbet idag så jag skonade henne från matlagningen, tillagade spaghetti med köttfärssås. De andra i familjen är så mesiga när det gäller kryddor, det får inte vara minsta lilla starkt så jag tyckte köttfärssåsen var för smaklös och löste det med att hälla lite (vad jag trodde var) chilikrydda över min egen mat. När jag sedan tittade på kryddburken igen upptäckte jag att det stod cayenne... Man kan säga att maten smakade mer än vad den brukade. ;)

Jag fick sms från en gammal kompis förut, underbar liten kompis som jag inte träffat på massa långa månader. Shit vad jag har saknat henne. Vi bestämde att vi skulle ta en fika tillsammans imorgon, gissa om jag blev glad?! :D


Fredagen den trettonde

YO FADDAMACKA

Jag är trött AB idag. Sitter och blundar just nu, kul att se hur mycket stavfel det kommer att bli (var tvungen att öppna ögonen för att kolla och såg att det blivit felfritt, *intresseklubben antecknar ivrigt* *eller inte*).

Anyway, idag är det fredagen den trettonde. När jag blev upplyst om det så förvånade det mig inte det minsta. Jag misstänkte nästan att det måste vara något sådant, så dåligt som det tydligen gick i köket idag. Kändes som att vi jobbade häcken av oss allihop och även om det tog väldigt långt tid så blev ändå maten ganska bra tycker jag, men tydligen inte. Hörde våran varmkökslärare prata med några andra lärare och han sa att "ingen av oss var med på banan idag alls". Han tyckte vi var riktigt kassa idag och han var så otroligt aggro hela dagen.
Jahopp, det kändes jättekul att veta, verkligen. Speciellt när man verkligen ansträngt sig och själv tyckt att reslutatet blev bra. Min grupp gjorde fiskgratäng, och den blev jättebra. Visst, några skickade tillbaka den för att de ville ha mer sås (som de självklart fick), men det ska man ta som en komplimang. De tyckte uppenbarligen om såsen så mycket då (att såsen reducerades i ugnen och upplevdes som för lite ska vi inte prata om). Jag var i alla fall nöjd med mina insatser, kändes inte kul alls när jag fick höra vad varmköksläraren sa. Kunde ju likaväl stannat hemma då eftersom det inte passade, hade så fruktansvärt ont i bakhuvudet. Menmen, eleverna har iallafall varit jättesnälla, fick inte höra en enda taskig kommentar idag och jag kände mig mer social än på länge. Stort plus. :)

Alexandra kom över till varmköket lite då coh då idag så vi bestämde att vi ("skogen") antingen nästa fredag eller fredagen därefter ska se på andra Twilightfilmen, New Moon. Mucho trevligt tycker jag, mucho najs Alex oxå. :) Något kul att se fram emot! ^^ Sedan planerade vi ännu mer om när vi ska vara hos Alex på jullovet, vi kommer behöva massor av dagar. xD Åh, det är så mys, snö (det snöade idag igen :D) och Jul på Liseberg... *kommer bort mig helt och drömmer mig bort till julen*




Liten lista

Mina systrar har gjort denna lista innan på sin blogg så nu stal jag den. Mohaha. Tidsfördriv helt enkelt.

Höger- eller vänsterhänt: Höger.

Humör just nu: Trött, huvudvärk och sörjer min kamera. Men samtidigt lite glad, tack vare mina underbara vänner :)

Kläder just nu: Klänningsliknande sak, jeansleggings och tröja.

Musik just nu: Underbara låten Hallelujah.

Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Ingen aning.

Längd och vikt: 158/159/160 cm, ca 53 kg visade vågen på gymmet sist.

Favoritväder: Just nu är det snö. Det sprider sig glädje och värme inom mig då trots att ytan fryser. Haha, snygg förklaring .(Y)

Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Mat, mobil och kompis.

Morgon- eller nattmänniska: Nattmänniska.

Sparare eller slösare: Det är lite både och. Vissa perioder håller jag hårt i varenda öre, andra perioder slänger jag pengar omkring mig.

Tror på liv på andra planeter: Näe jag vet int.

Ser du dig själv som tolerant mot andra: Det är beroende på humör.

Hur många barn har du, vill du ha: Jag har inga barn och som det ser ut i nuläget vill jag inte ha en tyken skitunge som bara slåss och bråkar. Barnen blir bara värre och värre, småbarn går ju fan och försöker ge sig på vuxna människor på stan. :S

Är du kittlig: Som fan.

Snarkar du? Nja, när jag är förkyld. men jag rycker tydligen däremot precis när jag somnar in.

Stjärntecken? Vågen.

Rädd för insekter? Spindlar, kackerlackor och sånt läskigt.

Största svaghet: Dålig självkänsla.

Det här är jag bra på: Att vara bäst.

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Antingen att bli osynlig eller kunna flyga.

Vad vill du jobba som? Jag ahr alltid föreställt mig kock innan, men jag är inte alls säker längre. Det finns så mycket som är så roligt! Café-branchen är iallafall mer lockande än restaurangbranchen just nu.

Chips, morötter eller godis? Beror på humör. Oftast godis, väldigt sällan chips.

Skriver du dagbok? Jag skriver blogg, det är min offentliga dagbok och det räcker. Något som är mer privat väljer jag att inte publicera bara.

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Vill pierca mig i läppen eller möjligtvis tungan någon gång. Sen vill jag egentligen ha tatuering, men då måste jag vara riktigt säker på motivet.

Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Mitt rum ser ut som att flera bomber fallit ner just nu. Det har aldrig varit såhär hemskt innan, jag måste verkligen städa.. orkaa..

Saltar du på maten? Ytterst sällan, jag klarar inte av saltsmaken, uschusch.

Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Hotell- coh restauranglinjen, för att det var det jag absolut ville. Även om jag inte längre är säker så skulle jag nog inte byta bort det, jag får så otroligt mycket erfarenhet.

Brukar du sola? Ja., när jag har tid. Fast bara i riktiga solen, solarium är inte min grej.

Röker du? Nepp.

Har du en besatthet? Socker ... Choklad ... O_O

Nu får jag kolla min facebook innan min blogg blir överhettad.

Det där tar nog ändå priset i grymhet

Fyfan vad arg jag blev när jag hittade denna på youtube häromdan.


Hur fan kan man ens göra en sådan sak? Jävla elaka människa, har du inget samvete alls?! Usch!

Tolftenovembertvåtusennio

YO FADDAMACKA

Idag var det en kort dag, bara en lektion (som visserligen håller på i miljarder år (två timmar) och man sitter och kvävs av syresbrist och panik eftersom det är samma tjat i två timmar men det hör inte till saken). Passade mig bra idag då jag inte sov mycket i natt och inte var på humör att ha en lång skoldag. Fick i alla fall träffa skogen igen, längesen vi fyra umgicks så det kändes kul, en riktig humörlyftare. :) Och så ska vi fika på onsdag har vi bestämt, kanske sova hos Äppelträdet på tisdag så vi får se resten av Styrsö. Mysigt värre. ^^

När jag kom hem var jag sjukt trött och gjorde iordning lite cappuccino (som jag blir trött.se av fast det är koffein i mängder i) och käkade två pepparkakor. Jag tog en jättemys bild, endast för bloggens skull för det är fint med bilder, så funkar det inte att föra över bilderna i datorn. Jag har varit så inställd på att det var min kamerasladd som glappade, men det är självaste kameran eftersom ingen av de andra likadana kamerasladdarna funkar heller. Garantin har gått ut så det är ingen idé att lämna in den heller. Helvetes skit, vill ha ny kamera NU tack, hur ska jag överleva?!
Min fina underbara kamera som fått resa omkring och uppleva massor av roliga saker i två år. R.I.P. kära kamera somjagglömtbortvadjagdöptdentill. :(
*Putte ledsen i ögat*

Dagens skratt

Tew drömde om mig, Soffan och henne inatt, detta var hennes dröm - berättad av henne:

"Vi tre skulle ha någon filmkväll med massa godis, chips och läsk i din lägenhet och sen helt plöstligt så ville du dra till duka med mig och jag hängde på så sprang du till dit där massa glas och tallrikar var och jag tappade bort dig men när jag väl hittade dig så satt du på golvet och grät och jag frågade varför du var så ledsen och då sa du att några tallrikar som du ville ha inte fanns längre och så slängde du ditt halsband och örhängen i golvet och sprang till en annan affär."

Jag var alltså så ledsen för att några tallrikar inte fanns så jag slängde mitt halsband och örhängen i golvet och sprang därifrån. It does not make any sense to me varför jag skulle slänga just mina smycken i golvet, men det var det roligaste jag hört på länge!


Vårdcentralen

YO FADDAMACKA

Idag var jag hemma, mådde piss för huvudet sprängdes typ. Kände mig failad men jag orkade inte. På kvällen tog mamma med mig till Vårdcentralen, där jag fick reda på varför jag har så ont i huvuvdet. Jag har spänningshuvudvärk och inflammation i knölarna i nacken, woho. Jag måste lära mig att stressa av och inte ha så tunga väskor. Jobbiga grejer det. Fick ett recept på medicin också som ska hämtas ut imorgon. Fick lite voltaren av mamma som jag få ta sålänge och känseln i vänstra handen är lite avdomnad nu.. O_o
Imon blir det iallafall skola, den dealen gjorde jag precis med mitt huvud, hoppas jäveln håller det. Jag går dit, varesig huvudet vill eller inte. Passar det inte kan det fan ligga kvar här hemma medan jag åker, I do not like min frånvaro atm nämligen. O__o'




November

This world do not exist.

Förresten..

.. Kom på en bra idé. Spola förbi hela jävla november, finns inget bra med det ändå. I december kämpar man och lever för jullovet.

I'm only human

Vissa dagar orkar man inte.
Så har jag känt i flera dagar nu. Jag orkar inte. Jag har en tryckande huvudvärk i bakhuvudet som bara blir starkare för var dag, all denna stress, alla förväntningar man har på sig, allt. Det är så otroligt påfrestande att vara alla till lags hela tiden, allt blir bara fel. Det känns som att jag är tvungen, då pressar jag mig själv. Jag är trött på det, jag vill inte mer nu.
Fan, hur mycket ni än vill så kan jag inte vara Superwoman, jag är bara människa. Sluta pressa mig till saker jag inte hinner/orkar med. Låt mig få lite tid för mig själv också, låt mig få vara självisk någon gång.



Nej, det har inte varit någon bra dag idag. Och ja, jag drog hem efter bamba och sov bort några timmar för att komma ifrån allt. Mitt huvud sprängs snart, mitt bakhuvud bultar som att någon slått mig med ett basebollträ flera gånger. Egentligen är det ganska patetiskt att jag automatiskt ska förklara precis varför jag gör det jag gör, som att jag måste försvara mig, ingen annan har ju något med det att göra. Jag kanske är patetisk då.


Julmys hela kvällen

YO FADDAMACKA

Idag har jag läst ut fjärde boken av DeathNote, väntar otåligt på femte boken som mina systrar inte läst ut ännu. Men det var inte dagens höjdpunkt, nejnej, dagens höjdpunkt var mycket mysigare!

Nämligen julmys på kvällen hemma hos fru Tew! Först sminkade vi oss. Tew fick faktiskt till en smakfull make up på sig själv, hon hittade en fin färg som hon passade mycket bra i. :)

Tew tyckte att en bild på mig var nödvändigt.


Efter det så drog på på julmusik och hade julmys. Pepparkakor, julmust och hela köret, mycket mysigt!


Vi slutade med en klassiker, vi somnade en stund på hennes säng. Jag blir så sjukt trött hemma hos henne, henens säng är som sömnpiller!

Tack för en fin kväll. :)


Skallebank

YO FADDAMACKA

Haft skallebank (huvudvärk alltså) hela dagen och det har varit väldigt jobbigt.

Min dag började sämst som fan, vaknade halv åtta, woho! Hade extrem huvudvärk (sömnbrist möjligtvis?) och eftersom jag redan försovit mig rejält skickade jag ett sms till Soffan och bestämde mig för att dö några timmar inna jag var tvungen att gå upp och anmäla frånvaron.
Har inte gjort mycket alls idag, läst massa bloggar, kollat TV och läst manga hela dagen. Mina systrar har övertalat mig att läsa DeathNote - en manga-serie - och den är faktiskt ganska bra. Har läst ut två böcker och ska börja på den tredje snart. Dagens höjdpunkt.
Jag är lite duktig i alla fall, har använt mina glasögon hela dagen i flera dagar nu, sedan jag fick dem typ (utom tisdagen, inte smart att ha på en idrottslektion). :)

Hehe, min kära lille mor var hemma idag också, hon hade frossa och mådde riktigt dåligt. Man ska inte skryta om att man kommit undan biverkningarna av svininfluensasprutan innan man vet säkert, så tji fick hon. ;)


Snö

YO FADDAMACKA

När jag vaknade imorse så snöade det och mitt hemska morgonhumör som jag var på denna morgon försvann. Åh va fint det var. :)

Dagen var kort och det var prov i näringlära som gick kanoners, bra feeling om det iallafall. Nu har jag ingen mer engelska längre heller. Känns bättre än vad jag trodde, inte alls så failat som jag trodde det skulle kännas faktiskt, kanske för att jag vant mig vid tanken redan.

För att fira snön som kom imorse och gjorde min morgon så bjussar jag på en finfin bild.
Från förra året, för snön stannade tyvärr inte kvar.

Jag ser det snöar, jag ser det snöar

Det var väl roligt, hurra!


Långdag med prov och grejs

YO FADDAMACKA

Argghsgfhdthdsf vilken lång dag det var idag! Trodde aldrig att jag skulle komma hem!

Idag hade jag på mig mina glasögon jättelänge, fick sån huvudvärk först men efter ett tag släppte det. :) hade prov oxå, i drycker... Man kan väl säga såhär, jag skrev på varje fråga utom en, men ungefär hälften minst var säkert fel då jag totalgissade på det mesta eftersom jag blandade ihop allt. Vi pratade iallafall om öl efteråt inna vi skulle hem, och det var faktiskt ganska intressant ändå. :)

Jag har hunnit skriva färdigt min inlämningsuppgift nu, gick ganska fort, inte alls så komplicerat som jag trodde. Hm, allt verkar gå min väg idag, finally. Hoppas morgondagen går lika bra, ska plugga inför sista provet för veckan mer ikväll så kanske jag klarar det imorgon! :)

Jag ska nog hoppa av engelska B. Känner mig helt failad eftersom ajg redan hoppat av matte B, men att sitta där med ett IG i slutet svider mer. Trust me, händer det igen så dör jag. Våran lärare kan inte förklara ordentligt och hon är alldeles vimsig och virrig, jag fattar nollnadanothing. Jag känner mig megafailad men jag tror det är det bästa alternativet just nu, jag har så sjukt mycket annat jag måste lägga energi på fö att klara det. Och så är jag för skoltrött. Bajs på't.


Novemberdag

YO FADDAMACKA

Att november är grå och trist är det inga tvivel om. Tråkigtväder.se.

Det är tisdag, och eftersom Gastronomin inte börjat ännu är jag fortfarande ledig på tisdagar. En liten tröst när vädret är tråkigt, grått och trist. Man blir inte direkt jätteglad av vädret, nu tycker jag att antingen solen ska titta fram eller att snön ska komma.
Jag är trött. Trött trött trött, trots att jag sov i ungefär 12 timmar. För tillfället har jag tagit en paus från pluggandet, att läsa igenom anteckningarna från drycker-lektionerna tar på krafterna! *hör ironi* Hehe, eller så är jag lat. Förmodligen. Just därför borde jag fortsätta pluggandet nu, det är miljarder tjockishäften att lära sig, coh jag kan nästan inget ännu.
Later.


Julkänslor

Jul, jul, strååålande jul.. Julsånger har spelats flitigt den senaste veckan, jag längtar som in i h*lvetet efter julen! Det är så underbart mysigt.

Jag längtar även till jullovet, då ska jag, Soffan, Elan och Alexandra hem till den sistnämnda och julpyssla, baka massor av pepparkakor och göra julgodis. Ta massor av julbilder. Köpa julklappar, gå på Jul på Liseberg och bara mysa. UNDERBART. Ge mig det nu, på direkten tack!
[ Santtu & HB, ska vi baka pepparkakor i år igen när vi köpt nya pepparkaksformar? ^^ ]

Det är ca 6 veckor kvar tills jullovet enligt min fru. Jag längtar som bara den, ska räkna ut hur många dagar det är!
Åh, jag ska göra en sån där hemmagjord kalender där jag räknar ner dagarna tills jullovet som man gjorde när man var liten. ^^

Hähä, nu ska jag återvända in i min egna lilla mysiga värld där det är jul för fullt redan.


Mina nya glasögon är här!

YO FADDAMACKA

Nu sitter jag och känner mig tjock av all mat jag just stoppat i mig och lyssnar på julmusik. ^^

Idag somnade jag klockan sex på morgonen, och lyckades på något mystiskt sätt komma upp vid sju sedan, en timme senare. Gissa vem som är trött som in i helvetet? Sedan glömde jag mitt headset, jag var inte särskilt glad när jag satt på bussarna och spårvagnen.

Skoldagen gick ganska bra. Prov på morgonen i Ansvarsfull Alkoholhantering, jag håller tummarna för att jag får iallafall G. *Håller tummarna* Sedan åt jag massor i bamba fast maten inte var särskilt gott, hade inte ätit sen frukost dagen innan så var i ganska stort behov av att få i mig näring.
Efter käket var det prov igen, i Naturkunskap. Jag fick 10,5 av 15, tycker det var ganska bra ändå med tanke på att jag inte orkat plugga särskilt mycket. Våran lärare rättade alla prov direkt när man skrivit dem, jättebra tycker jag. :)
På idrotten var det teori om styrketräning, sedan fick vi vara kvar i gymmet om vi ville. Det var ganska okej, vi hade lite kul iaf. ^^

Jag fick två sms idag från Specsavers, mina nya glasögon hade kommit, så efter skolan åkte jag till gymmet först innan jag hämtade glasögonen. De är så fina, de ligger här brevid mig i sina fina fodral som är svart & grön. :)

Imorgon är det tisdag = jag är ledig! Underbart, fast jag ska plugga större delen av dagen. -_- Men men, som kloka Tew säger, jag ska vara glad att proven är så snart så jag blir av med dem! Smart unge det där. ;)


Inget kul idag inte

YO FADDAMACKA

Det var så trevligt att vakna förut idag, klockan halv två. 13:30. Fyfan, jag kommer inte att sova inatt alls. :S

Idag har jag inte gjort något kul alls, det har varit pluggeliplugg hela dagen lång kort. Skittråkigt men det behövdes, nu kanske jag iallafall kan få G på proven imorgon. Men jag orkar itne ah några förhoppningar, jag är så trött på allt.

Anyway, annars har jag duschat, så nu luktar jag gott. *Sniffar på mig själv* Jag funderar på att äta middag men jag orkar inte fixa iordning något, jag är lat.

Jag vill iallafall tacka alla underbaringar som lekt med mig för denna vecka, ni gjorde mitt lov värt att kallas lov. Jag kunde inte haft en underbarare vecka. :)


Tjejkvällen hos Elan och Puttes tankar

YO FADDAMACKA

Blev inget blogginlägg "igår" eftersom jag sov över hos Elan pelan med Soffan och Alexandra. :) Vi hade iallafall jättekul där, riktig tjejkväll.

Vi kom till Styrsö vid fyra och så fick vi åka flakmoped hem till Elan. (Då kan man pricka av det på sin lista xD). Jag tror inte vi såg en enda bil på ön, seriöst! :O
Anyway, vi handlade det nödvändiga (tacogrejs, tårtingredienser och onyttigheter i massor) och sedan bakade vi och lagade mat. Soffan hade med sig massa kul grejs att dekorera våran tårta som vi gjorde. Typ sugarpaste och nåt mer jaginteminnsnamnetpå. Soffan visade hur man gjorde rosor och annat smått roligt, det sysselsatte vi oss med i över en timme, sjukt pilligt men kul! Jag och tålamod är inte direkt något som går ihop men det gick faktiskt tillslut. ;) Våran tårta blev lätt snyggast i världen (eller inte, men väldigt fin faktiskt).
När allt var klart (ungefär vid tio/elva xD) så satte vi oss och kollade på tjejfilmer, Dirty Dancing 1&2 innan vi slocknade för att vakna långt senare nästa dag.

Eftersom Soffan hade systemkamera orkade jag inte ta fram min kamera som låg i min väska, så bilder kommer väl senare. Om inte annat ska de upp på matbloggen (matsmak.blogg.se) så håll utkik där istället.

Som plåster på såren (och för att det ser trevligt ut med bilder) så bjussar jag på ännu en bild från fotningen i slottskogen. Här användes effekten sepia, en väldigt fin effekt.


*Byter samtalsämne* Jag har tänkt på en sak. Skolan är inte alls lika kul det här året som det var förra året. Det känns som att "den höga standarden" som fanns förut försämrats på något sätt. Lektionerna är tråkiga, man förstår mycket mindre och lektionerna är så otroligt låååånga i klassrum där luften tar slut väldigt lätt. Man måste liksom välja, luft och iskallt eller varmt och luftfritt, det finns inget mellan. Sedan ska proven vara på samma vecka också, den här gången precis efter lovet (etc etc).

Jag har inte pluggat mycket alls på något överhuvudtaget. Jag har ingen ork, lust eller tid känns det som. Jag är skoltrött som in i h*lvete, jag vill bara få allt överstökat så fort som möjligt just nu.
Ibland funderar jag på om jag valt rätt linje, för det finns så mycket mer som jag älskar att göra än matlagning. När man är 15-16 år och ska välja gymnasium är man egentligen inte mogen för att ta beslutet om vad man ska bli när man "blir stor". Det är tur att jag läser grund- och kärnämnen också, ifall jag bestämmer mig för att bli något helt annat sedan.

Nu är det slutpladdrat för min del, nu ska jag in till mina systrar och göra färdigt en sak på deras dator.


RSS 2.0