Första dagen på APUn avklarad

YO FADDAMACKA

Jag överlevde min första dag! Var otroligt nervös men efter ett tag slappnade jag av. Dagen gick bra för att vara första dagen, jag och Soffan fick båda vara i köket. Vi fick sluta vid två idag eftersom det var folktomt efter lunch.

Imorgon ska de splittra oss, en ska vara i köket och andra ska få vara i baren, det låter sännande! Då tror jag vi lär oss lite bättre när vi är på egen hand, jag vågar göra lite mer saker oftast då.

En av sakerna som vi tyckte hörde till minussidan med stället var att vi inte fick reda på schemat alls, bara att vi börjar halv nio resten av dagarna. Imorgon ska vi be att få reda på när vi slutar och sådant, annars kan vi inte planera något alls i vårat liv fyra veckor framåt!

På jobbet finns det en slang som man tar läsk ur. Mitt löfte om att inte dricka massa socker tror jag att jag måste skjuta upp eftersom, vi får ta vad vi vill att dricka och då kan inte sockersuget tyglas mer. Nedrans bananer oxå!

Praktik imorgon då

Jag kom på en sak nyss som nästan gjorde det svårt att äta färdigt min (väldigt sena) middag.

Imorgon har jag praktik.

Jag känner hur nervositeten sprider sig inombords.

Hoppas det är ett bra ställe!

Scandinavian Cake Show

YO FADDAMACKA

Idag var jag & Elin och kollade på Scandinavian Cake Show, Soffan var med och tävlade i kategorin Bröllopstårtor! :) (Bilder kommer senare när jag snott från Soffan..)
Det var så otroligt fina tårtor överallt, gissa om man blev sötsugen! :O Men det var bara dekorationerna som var ätbara så vi fick nöja oss med att titta.
När vinnarna var presenterade (tyvärr var inte Soffan en av dem ._.) gick vi till caféet där och fikade, laktosfri kladdkaka blev det. (Det var ett speciellt tillfälle, däför var det tillåtet för mig att äta det fast det är söndag.) Vi hade väldigt flummkul när vi skrattade ihjäl oss åt de kuliga bilderna vi knäppte. xD

Istället för att åka hem åkte jag till min fru. Hon hade kvar några stackars lakritsar från hennes godis dagen före eftersom hon inte tycker om dem. De bönade och bad att få bli uppätna så jag fick väl mumsa i mig dem, mmmmh! ^^ Sedan körde vi en snabbversion av det vanliga; hon fixade mitt hår i hundra underbara år, sedan la jag mig på hennes säng och somnade riktigt bekvämt. Först två timmar senare orkade jag vakna och gå upp, klockan var mycket och det var dags att gå hem och äta (jag hade inte ätit något ordentligt sedan klockan halv nio!).

Hur får man bort mensvärk?

Någon, hjälp mig! Hur får man bort hemsk mensvärk som hotar att döda ens mage?

Jag har försökt med det mesta, men det verkar inte vilja släppa!

- Jag tar tabletter regelbundet under min underbara period.

- Jag försöker med värme.

- Jag försöker med kyla (tips: gör inte det).

- Jag duschar.

- Jag tränar (springer/cyklar/och massa annat man kan göra med gymmaskinerna) regelbundet nu.

- Jag äter choklad och annat onyttigt.

- Jag vet att choklad m.m. inte hjälper, men det är så hiskeligt gott och under min underbara period är det livsnödvändigt för att jag inte ska få lust att strypa någon.

Vad kan man mer göra?

En liten bild i olika versioner

Av ren tristess så gav jag min fru en uppgift; att göra om denna vanliga tråk-varningsbild på mig, göra den lite intressantare. Lite senare gav jag även min syster HB samma uppgift med samma bild, jag ville se hur mycket det skulle skilja sig.
De är ganska duktiga, eller hur? ^^


Orginalbilden.



Från min syster :)


Från min fru. :)

Även andra använder sig av min teknik att hantera ilskan

Tew kommenterade mitt inlägg Mensvärk? Ooh så underbart!



Detta tyckte jag självklart var väldigt kul, jag är så lättroad och det känns bra att fler än mig kan bli så arg på saker.

Så här får jag ut min ilska i alla fall

Tew har problem med sin DVD som inte ville spela upp en film hon sett så mycket fram emot att få se. Hon skriver ett inlägg på sin blogg där hon förklarar hur arg hon är och att hon inte vet hur hon ska få ut sin ilska. Mitt förslag till henne:


Mensvärk? Ooh så underbart!

Visst är det underbart med mensvärk? :D Att vika sig dubbelt och nästan kräkas vaje gång man andas in för att magen drar ihop sig av kramper och att må så illa att det riktigt snurrar. En gång i månaden, oh vad jag längtar till nästa gång varje gång det tar slut! (Nej, jag är inte seriös, så min sarkasm inte missuppfattas igen.)

YO FADDAMACKA


Några dagar sedan jag skrev ordentligt, shame on me, men jag har som sagt inte haft någon lust överhuvudtaget.

Skolan började igår, det var ganska okej ändå när man väl var där och gick omkring. Dagen blev ungefär som jag beskrev i mitt arga inlägg, men lite roligare. :) Underbart att träffa folket igen!
Efter skolan så drog jag in till terminalen, där min pirat (även känd som Mysbjörnen) anlände från Alingsås :D Vi hade mycket mysigt och jag längtar tills nästa gång jag får träffa honom. :)

Idag var det utflyktsdag, åkte till Skatås. Alla undrade varför de var tvungna att ha sådana dagar när ingen uppskattar dem ändå, men när vi väl var där fick vi välja våra egna lag och sånt, uppskattades mycket. Jag parade ihop mig med det skönaste folket och det var faktiskt ganska roligt ändå :D
Vi hade massa kul lekar och guess what? Vårat lag vann :D Vi vann en godispåse med massa godis (godis, noshit?!:O) som vi delade upp mellan oss. Jag har ju dock bestämt att jag inte ska äta massa sånt så tog några bitar och har tänkt ge resten till mina systrar. Jag är så snäll som göder dem med onyttigheter :D

Jag blir så ledsen och arger i ögat!

YO FADDAMACKA

Jag kom på en liten sak att blogga om nu!

Fick en lapp från skolan igår (som ajg nu läser igenom noga)..
- Det står att imorgon (torsdag) börjar skolan, vi ska samlas kl 9.45.
- De säger att det blir mycket information, så det blir att skriva utav bara helsike så man minns nåt. De snackar om att man ska ha med matkort för att vi ska äta lunch..
Mina tankar börjar susa, hur mycket ska de prata egentligen, hur länge ska vi behöva vara där egentligen?!
Jag läser vidare..
- Det är fotografering (eftersom vi ska ut på APU nästa vecka redan), detta äger rum kl 15:30!
WTF? Det är första faddamacking dagen! Först ska vi sitta och suga åt oss information flera timmar, sedan äta, sedan suga i oss ännu mer information. Inte fan får vi gå hem sedan, vi ska förmodligen ha en lååång håltimma innan vi ska fotograferas på sena kvällen oxå! Jag kommer ungefär komma hem lagom tills det är dags att åka till skolan igen på fredagen.

Okej, inte riktigt kanske, men seriöst, första dagen! Och så onödigt att ha fotografering så sent!

Skulle kolla hur jag ska åka imorgon, men västtrafiks bajs hemsida vill inte fungera!
JAG BLIR GALEN! Västtrafik är sämst, alltid massor av stopp mellan Hjällbo och Gamlestan så man blir sen till skolan eller aldrig kommer hem, otrevliga busschaufförer (minns du kärringen på bussen från stan till Kärra, Soffan?) och nu vill inte ens hemsidan fungera!
SNART GÅR JAG TILL SKOLAN! (Mycket bra sagt av Tew, jag håller med henne.)

Arrg, nu har jag fått avreagera mig lite i alla fall. Tack.

.....

Har inte haft någon lust att skriva något, min skrivarförmåga är förmodligen på semester.
Bjuder på en bild istället, så hörs vi när jag kommit på något att skriva om.


Ni kan aaaldrig gissa vad jag lyckades göra imorse..

YO FADDAMACKA

Imorse skulle jag gå upp klockan tio hade jag bestämt med mig själv, oh, jag skulle vara så duktig och komma upp!
Klockan halv tolv plingar det på dörren och jag vaknar med ett ryck. Helvetes apa, var min tanke och jag slängde mig fort upp. Den tiden gick bussen jag skulle tagit till Tew.

Allt blev precis en timme försenat och atm sitter jag i Tews rum och låter henne styla mitt hår. Eller, experimentera. Men jag litar på henne, det ska bli bra!

När vi är färdiga här ska vi åka in till stan, hon ska köpa en ny skolväska och jag ska köpa gymskor. Mina andra gymskor jag tänkt ha ligger fortfarande i sommarstugan, farmor måste ha gömt undan dem eftersom vi inte hittade dem.

Lite felsägningar som vi redan hunnit med:

Tew. Åh, du har orangea ögon!
Jag: ??
Hon: Eller jag menar naglar.

Tew: Åh, ditt hår är redan färdigt!
Jag: Åh nej :(
Hon: Igår tog Angelicas tid längre hår!
(Översättning: Igår tog Angelicas hår längre tid!)

Tew: Haha, du skriver ju ner allt vi skriver! xD
(Översättning igen: Haha, du skriver ju ner allt vi säger! xD)

Det var lite kul ^^

Hösten är påväg

YO FADDAMACKA

Idag fick jag världens höstkänslor när jag gick ut för att ta lite luft vid vår fina stuga. Det var kallt i luften trots att solen sken och bladen på träden börjar skifta i färger. Det kändes på luftens doft också, det luktade liksom höst.
Jag vet inte riktigt, men när hösten börjar smyga sig på så känner man det. Man bara vet att den snart kommer.
Jag hoppas att den väntar lite och ger oss iallafall några varmt soliga dagar till. Att det bara var ett smakprov på hösten.
Sensommaren får gärna sträcka ut sig läänge, till slutet av september så blir jag glad.


I helgen åkte jag med mina päron till sommarstället, jag bara kände för att få vara lite för mig själv för en gångsskull.

De senaste två åren har jag varit väldigt uppbokad, det är alltid folk som vill göra saker. Det känns jättekul, samtidigt som jag får en liten inre stress av att alltid vara med någon/några. Jag är helt enkelt inte van vid det sedan tidigare år, eftersom jag alltid tidigare varit lite av en ensamvarg. Jag älskade att få vara för mig själv.

När jag började vara med kompisar mer och mer så växte mitt självförtroende och det gjorde att jag inte klarade av att vara ensam längre, jag var inte van vid det längre.

Men så förra veckan har jag känt att jag skulle behöva några dagar för mig själv, och det har varit behövligt. Det har varit jätteskönt att bara vara för mig själv en helg och inte passa massa tider.

Nu känner jag hur jag längtar till folket igen, och imorgon är Tew därför väldigt paxad. Därefter så är tisdagen uppbokad, men från och med onsdag och framåt är det fritt fram att boka upp mig igen :) (Dock börjar skolan på torsdag för mig så då måste det anpassas till efter skolan, ofcourse.)

Nattligt tänkande

Jag har märkt en sak på senaste tiden.. Lightprodukter, för tillfället menar jag i form av coca cola light/zero, fejkcola till soda streamern, har en tendens att gå rätt igenom kroppen på mig.

Till exempel, jag dricker ett glas med fejkcola. Fem/tio minuter senare måste jag springa på toaletten för att uträtta Nummer Ett (alltså kissa).
Inte bara en gång, utan tre. Minst.

Lägger de laxerande medel fast åt andra hållet i lightprodukterna (sötningsmedlet)? Alltså så att man måste kissa direkt?


Jag har insett att lightprodukter inte är bra. Inte alls.

Visste ni förresten att aspartam (ett ämne som används som sötningsmedel) även används till att döda råttor?
Det berättade Mysbjörns mamma för mig när jag var där en gång. Sedan dess har jag börjat inbilla mig att det smakar typ syra när jag dricker något sådant.

WOHO!!

Omg omg omg (fjortisvarning) !!

Jag har världens bästa pappa, han hjälpte mig nyss att fixa Picasa 3!! :D :D :D

Nu jävlar ska jag redigera!

Sawadee

Det betyder Hej på thailändska (tror jag). Om du inte visste det innan så vet du det nu i alla fall.

YO FADDAMACKA


Idag har jag verkligen inte hunnit ha tråkigt! :D

Vid elva befann jag mig på gymmet och körde mitt första gympass, det var så himla mycket roligare än jag kunnat föreställa mig (och jag hade ändå väldigt höga förväntningar)! Det slår lätt allt jag gjort innan! :D
Jag vill tacka min kära mor jättemassamycket för att jag fått ett gymkort (Y)
Mamma köpte varsin snygg vattenflaska som det står Life på till oss båda (men med tanke på vad de kostade så vill jag betala den själv). Den ska jag stoltsera med så fort det finns tillfälle! (Eller inte, men snygg är den iaf, svart (Y) )

Vid halv/tjugo i två gick jag ut genom byggnaden och man (engelskt uttal) vad det kändes bra!
Följde med mamma till Paprika där hon köpte en take away-sallad med sig till jobbet, sedan begav jag mig hemåt för att käka lite (man blir otroligt hungrig!).

Vid tre mötte jag Annie utanför Ica Nära, så gick vi runt Ranne några varv innan vi gick till Stentjärn och softade och bara pratade jättelänge. Åh vad jag har saknat henne! Det var så kul att äntligen få träffa henne igen, och vi måste hitta på mer saker på helger och liknande, för det har jag bestämt.

På vägen hem gick jag in på Ica och köpte 2 coca cola zero till mna systrar, bara för att jag är en sån underbar storasyster. Sedan så lagade jag middagen idag också, visst är jag snäll? xD

Jag har funderat på en sak.. det är otroligt jobbigt att läsa kilometerlånga blogginlägg. Jag måste nog lära mig att sammanfatta allt istället. xD
Det ska bli ett utav mina mål.

Gymkortet fixat

YO FADDAMACKA

Idag sov jag länge, och djupt som satan! Det var väldigt skönt, men eftersom min kropp inte är van vid att sova så länge längre (den brukar bara få ungefär 6 timmars sömn per natt) så har jag självklart haft världens huvudvärk hela dagen.

Vid halv fyra åkte jag in till Centralstationen eftersom mamma sagt åt mig att göra det så hon skulle möta mig sen.. När jag kommer in vid fyra står jag och väntar i en halvtimme ungefär när mamma ringer. Självklart har vi missuppfattat varandra igen, hon slutade inte förrän halv fem xD Så det kan bli.
Jag gick omkring i affärer inne i Nordstan tills hon kom och hämtade mig på Kapp Ahl. Då traskade vi vidare till Life-gymmet, där vi fixade varsitt gymkort. (Y)

Imorgon ska vi inviga korten och köra vårat första gympass :) Jag längtar, fick ett jättebra första intryck, astrevlig personal och fräscha lokaler :)
Sedan ska jag vara med Annie efter eockså, massa mer kul ju :D

Har just tagit ut mitt grekiska latbröd ur ugnen, både doftade och såg verkligen gott :D Vi får hålla tummarna för att ciabattan blir lika lyckad (Y)
Bara för det så kan jag bjuda på en bild som endast ljuset och skärpan är redigerat på. (Ögonen blev väldigt klara och fick en otroligt fin färg ^^)


I'm watching you..

Väknä!

Haha, Kalle's nya reklamaffischer de satt upp i buskurerna är väldigt roliga! Jag och Tew August har redan bestämt hur det ska låta när hon kommer in och väcker mig på mornarna när vi flyttat ihop (vi kommer överrens jättebra så vi kommer bli perfekta roomies :D).
Tew August: - Väknä Ruuden!
Ruuden (som kommer ut i köket och gäspar): - Gödmörgön Äugust!
Tew August: - Frukösten är klär!

Vi kommer ha så roligt på mornarna.

YOFADDAMACKA

Idag (alltså tisdag) var jag och min fru i Slottskogen, självklart blev det mycket fotande. Den här gången fotade jag lika mycket som min fru, så hon fick agera modell ett tag och det blev faktiskt riktigt bra bilder!

Vi använde bara hennes kamera (då den har bättre skärpa och mer mexapixels), och när hon skulle skicka iväg bilderna till mig så dampade skype och vägrade så har bara fått tag i några bilder än så länge! Tänkte bjuda på några stycken..

Dessa bilder är helt oredigerade och som vanligt 100% copyright.

Jag i egen hög person..







Min fru..




Jag har btw gjort om min design på bloggen, kände att det behövdes en uppfräschning! Jag är inte helt 100 på allt ännu, vi får se hur det blir. Kan komma några små ändringar men det märker vi.

Under konstruktion

Bloggen är under konstruktion. Efter att det gått väldigt mycket bakåt har det äntligen ändrat riktning och börjat gå framåt med renoveringen. Det är det bästa för både min och bloggens skull, än har jag inte blivit så arg att jag raderat skiten.

Bröd

Att nybakat bröd är bland det bästa som finns tvivlar jag inte på.

Så här ser en riktig myskväll ut


Otrevlig affär

YO FADDAMACKA

Böh! Eller något.

Idag följde jag med mina systrar till stan. Santtu-Panttu köpte en ny skolväska och Håbe-Båbe ännu en Slipknot-tröja.
Najsbajs.

Jag (eller ja, vi) går in i den "nya" Åhléns som ligger vid Domkyrkan, och vad dålig den affären är! De vet inte hur man prismärker varor. Eller jo, det gör dem, men de är lata och orkar inte prismärka allt. Bara någon enstaka vara här och där är märkt.
Jag, som inte haft så mycket energi idag, blir irriterad och drar med mina kära systrar till den större Åhléns i Nordstan istället. Där har de prismärkt iallafall, men inte fan stämmer priserna. 120 :- för ett franskt manikyr-set, stod det.
Jag går med det till kassan och står i kön (som är lite konstig från början eftersom det står några tjejer och tjattrar mitt i kön så man inte riktigt fattar vart den är (FYFAN för såna idioter). Så ska det vara min tur, men en kärring kommer vid sidan av kassan och frågar om det är en svart kajal.
När kassörskan säger att det är det så säger kärringjäveln: Ja, men då tar jag den.
Och kassörskan låter henne gå före och betala sin kassa kajal. Jag får stor lust att bara skjuta henne. Kassörskan alltså, jävligt dålig stil. Det är nog bland det värsta som finns.
Min tur, äntligen (det är inga fler som ville tränga sig före så det passar sig då). Jag lägger fram manikyr-setet och enligt den där blippsaken (den som stämmer av varans pris eller vad man säger) kostar det 135:-.
Inte ens prismärka kan de göra rätt.
Nu jävlar får det där jävla manikyr-setet vara bra, annars blir jag galen på den jävla affären.

Usch, jag ogillar Åhléns mer och mer. De har aldrig personal som kan hjälpa en (de har en person och hon ska alltid vara upptagen hela tiden) och de kan vara riktigt otrevliga.
Nästa gång går jag till H&M först och kollar, de har ganska bra saker också.

Manikyr-setet jag köpte. Mavala är ett bra märke iaf.

Anyway. På väg hem så smsar mamma och säger att hon ska till Deregna och handla, så medan systrarna åker hem sitter jag kvar på bussen och åker runt Ranne och möter mamma när hon kliver på vid våran hållplats. Jag hjälper till att bära hem alla varor, det blev dyrare än när vi storhandlar! Ica är inte heller så bra längre, allt kostar typ dubbelt så mycket nu för tiden.

Atm så har jag (eller mer mamma, jag hjälper till att baka) bröd på jäsning. Snart dags att knåda degen och göra små bollar av den.

Ice Age 3, 3D-versionen

YO FADDAMACKA

Nu har jag kommit hem efter bion (eller okej, jag kom hem vid halv tolv ungefär tror jag).
Det var en helt okej film, tycker dock att 1:an och 2:an var bättre. Men 3D-effekterna gjorde att det kändes väldigt kul, jag gillar när saker flyger ur rutan sådär.
Hoppas att alla filmer är sådana i framtiden och att de blir bättre kvalité så man kan kolla hemma också.

Lite bilder från idag..

I väntan på att filmen skulle börja.


Efter filmen var vi tvungna att gå på toaletten, och här tar lilla HB kort medan vi väntar på Santtu.


När vi gick ut så regnade det.


Santtu stoppade 3D-glasögonen i fickan, attans att jag inte tänkte på det utan slängde dem i en korg där alla andra stoppade sina! När vi väntade på spårvagnen så lånade jag Santtus för att visa hur otroligt sexig man ser ut i dem.

Rawwr! Kss! Grr! Mjau! (xD)

Tack för en rolig kväll kära systrar!

Bio-time

YO FADDAMACKA

Jag är hemma igen!
Känns nästan lite tråkigt att alltid bara stanna hos Markus en natt, men om man är så upptagen som mig så får man räkna med det ;) Haha, nej, jag var inte särskilt seriös där.. eller var jag? ;) xD
(Ja, jag har tråkigt.)

Jag har just ätit och målat naglarna. (Ta fram anteckningsböckerna, jag vet att ni tycker det är så intressant!)
Klockan 19.12 går bussen här från syran, jag och mina systrar ska då gå på den för att åka in till Bergakungen. It's nämligen bio-time igen!
Denna gång blir det Ice Age 3, 3D-versionen (på engelska ofcourse). Najs bajs majs. (Är jag inte duktig på att rimma? ^^)

 Längesen jag bjöd på en bild, det är synd! Det är ju så mycket roligare att läsa när man använder lite bilder.
Med den tanken i huvuvdet tog jag för några minuter sedan en snabb bild på mig.
När jag kom hem så tog jag en skön dusch, satte på mig fräscha kläder och sminkade mig lite mer än vad jag brukar nu för tiden. Detta blev resultatet.


Nu börjar det bli dags att kolla upp så att allt är nerpackat, skulle ju vara ganska surt om man upptäcker att t. ex. biobiljetterna ligger kvar hemma när man ska gå in till bion.

Hinner säkert skriva mer när jag kommer hem igen, so smell ya later!

Lördagens planer

YO FADDAMACKA

Atm sitter jag och intar lite brunch (för er som är födda typ igår är det frukost och lunch (breakfast&lunch=brunch)), bestående av kyckling- och broccolipaj.
Dagens (eller förmiddagens) planer är att packa färdigt, för sen ska jag åka ut till Alingsås för att sova hos Mysbjörnen, mysmys.

Kommer hem imorgon igen, ska på bio med systrarna igen då. Vi ska se Ice Age 3, 3D versionen. :)

Bytheway, helt random sak; Jag är sjukt sockersugen, jag ska försöka stå emot nu för vill inte äta massa överdrivet socker. Men det är lördag, så det känns lite extra jobbigt att hålla sig ifrån.. ><

En bild som kan ta misstolkning till en helt ny nivå

[Gammal bild på Putte och Markus btw.]


Jag laddade upp den här bilden på bilddagboken. Det första meddelandet av konversationen här nedanför är en kommentar till bilden från Tew. Så här kan en bild utveckla ett samtal mellan mig och Tew.



Jag måste bara säga det än en gång; Jag har aldrig påstått att vi är normala.

Shopping och spel med mina systrar

YO FADDAMACKA

Imorse hade jag ingen rolig morgon. När jag vaknade var jag helt dimmig i huvudet (näringsbrist antagligen) och bestämde mig för att äta en stoor skål med yoghurt och massa blåbär i.
Jag var sur, trött och grinig, och när jag skulle ställa den stora, frestande skålen med yoghurten och blåbären på bordet och samtidigt sätta mig så hade jag inte riktigt kontroll över mina armar och jag lyckades självklart rycka till omedvetet och hela skålen välte och all yoghurt rann över hela bordet.
Gissa om jag blev förbannad!
Jävlar i helvete vad arg jag blev rätt ut sagt!
Det blev inte så mycket till frukost, jag gav upp. Maten hatar mig verkligen.

Jag åkte till stan med mina systrar som jag lovat dem ett tag nu, och vi inhandlade välbehövliga kläder till dem.

De fick underbart fina koftor/tjocktröjor/cardigans (vaddunuvillkalladem) som jag tänkt låna någon gång när de inte behöver dem (de får ju låna mina kläder så). Ska köpa någon sån fin oxå någon gång snart, fast lite annorlunda så vi kan se skillnad på dem. :P

De fick fina bandtröjor oxå från RockHouse. Jag råkade av misstag svänga fel när jag skulle leda oss till Grönsakstorget (var helt borta och tänkte inte när jag gick) och så hamnade vi där. Bra omväg visade det sig tilllsut :)

När vi kom till Weekday så fick syrrorna varsina par jeans, och jag hittade ett par orangea byxor som hade 75 % rea! Istället för 300 kr så kostade de 75 kr, då kunde jag inte stå emot längre. Så nu ligger dem i påsen brevid mig.

Efter detta gick vi till Nordstan igen för att köpa dricka innan vi begav oss hemåt. Shit vilken huvudvärk och illamående jag hade! Jag somnade nästan på både spårvagnen och bussen.
När vi kom innanför dörren så fixade jag middag direkt, fort som bara den. Energin låg på -200 ungefär och jag hade knappt något tålamod kvar alls.
Maten smakade bättre än på mycket länge.

När jag ätit slumrade jag lite på soffan tills HB petade på mig och sa att hon ville spela. När ajg satte mig upp märkte jag att jag mådde så mycekt bättre igen, kul :)
Sjöng massa låtar innan vi bytte över till Wii Resort, pappa var med och spelade lite oxå. Vi "låste upp" lite nya saker, hittade ett nytt favoritspel som mina stackars systrar fick spela 10000 gånger för att jag diggade det så mycket (mest för att jag äntligen hittade en sak som jag kunde vinna påxD).

Nu är jag hungrig igen! Ska väl ta nåt liitet och sedan göra mig iordning för att sova, trött som bara den!

Harry Potter och Halvblodsprinsen

YO FADDAMACKA

Idag såg jag på Harry Potter 6. Den sämsta filmen hittills, men den var helt okej ändå. Fast de utelämnade så sjukt mycket, man behöver verkligen läsa böckerna för att få den korrekta historien.

Harry Potter var iallafall det enda bra med denna dagen. Eller, nu var jag inte ehlt ärlig. Vi tjejor i familjen bestämde oss för att ha en familjedag. Så vi shoppade smink, det var oxå en ljuspunkt.
Men så hade vi bestämt att vi skulle äta, men eftersom inte alla var hungriga så sket vi i det (för hur kul är det att sitta och bli uttittad när man äter liksom? Man känner sig bara fet och äcklig då) och vi som var hungriga gick omkring och var lättirriterade. Vi insåg att det inte är någon större idé att ha några familjedagar.

Jag är fortfarande sjukt irriterad, jag har bara ätit en liten yoghurt imorse och popcorn idag. Skulle ätit förut men blev asirriterad på mamma och så jag sket i det, jag orkar inte med när hon ska bli sur. Hungern går snart över ändå så det är lugnt.

Imorgon ska jag till stan igen, med mina systrar. De behöver nya kläder så vi ska leta upp lite sådana till dem.

Tänkte bara upplysa om en sak

Till Dig (jag vet precis vem det är, men hänger inte ut Dig i bloggen) som kommenterat samma blogginlägg flera gånger med olika namn:
Jag kan se IP-numret
(eller vad det heter) på de som kommenterar. Mig lurar du inte så lätt!

Chock AB

Jag gick för att kolla till marängerna (som förresten var väldigt, väldigt klara) och fick en liten chock.

De gick från att se ut så här:


Till så här:


(Bilderna gör inte riktigt skillnaden rättvis. Marängerna som jag stoppade i ugnen var dubbelt så stora när jag tog ut dem.)

Gissa vad jag har gjort?

Gissa vad jag har gjort?

Psst! Ledtråd:


Ja! Maränger!

Enda sedan vårat mjölskafferi blivit invaderat av kryp (vilket leder till att allt vårat mjöl är slängt och det är dags att inhandla nytt), så har jag haft en jättelust att baka. Bara för att jag vet att vi inte har ingredienserna hemma.

Men så påvägen hem, efter att ha följt Linda fick jag den briljanta idén; Vi har ju köpt nytt socker. Då kan jag ju vispa ihop lite maränger.

Sagt och gjort, nu ligger de och göttar sig i ugnen.

En dag med fröken Linda

YO FADDAMACKA

Idag har jag varit med fröken Linda. Hon kom hit imorse vid halv ett, och vi hade en trevlig och lugn dag.

Vi började med att kolla lite saker på datorn, och inte förrän vid halv fyra insåg vi att vi måste hitta på något annat.
Spela tv-spel lät bra tyckte vi, men inget utav vårat Wii eller Playstation ville funka -.-
Det blev att kolla på film istället, Pakten. Det var en helt okej film, höll på att somna några gånger bara. :P

Halv sex vrålade våra magar, käkadags.
Vi gjorde nudlar medan vi väntade på att kycklingen i ugnen skulle bli färdig.
Jag har aldrig vart med om segare kyckling, på paketet stod det 25-30 minuter. In my ass, säger jag bara. Den var inne i över en timme, och då var det precis precis att den var färdig.

Halv åtta satt vi och var mätta & belåtna och bara pratade. Efter det såg vi på en till film, (vi bestämde oss för att vara lite barnsliga och se Polarexpressen) innan jag följde henne en bit hem vid halv tio.

Helt najs dag (Y)

När hjärnan somnar fortare än mig

Jag lade upp en bild på bilddagboken.se, sen kommenterade jag min egna bild. När jag trycker på "Min dagbok" börjar "pennan" (den som visar att man fått en ny kommentar) lysa och jag bara: WEI, en kommentar! :D
 
Jag kollar entusiastiskt och märker till min besvikelse att den är från mig själv. Typ hej IQ 0,00.

10 saker du inte visste om mig

10 saker du inte visste om mig

1. Jag låter inte andra testa mina skor. Det är så lätt att de blir uttöjda, jag blir galen när någon stoppar in sina stora fötter i mina dyrbara skor. Töjer du ut dem får du fan ersätta dem också.

2. På tal om fötter, jag är extremt äcklad av fötter. Jag vet inte varför, men jag tycker inte det är fräscht över huvudtaget. Jag mår illa av blotta tanken på att massera någons fötter.

3. Nu när vi ändå är inne på saker som äcklar mig, jag kan bli extremt äcklad av vissa prickar. Inte alla, men vissa. T. ex. en gång, på den tiden då jag tränade lite, så höll jag på med våra hantlar. För att få lite mer motstånd spände jag fast såna där "vikter" på armarna med kardborreband. När jag sedan tog av dem så hade jag fått ett mönster av prickar på armen från "vikterna", och jag klarade inte ens av att kolla på dem för ajg blev så otroligt äcklad. Det riktigt drog längst bak vid käkarna som om jag skulle spy. Sedan dess har jag inte använt dem.

4. Jag har väldigt svårt att skilja på vad som verkligen har hänt "i verkligenheten" och vad som bara hänt "i mitt huvud". Ibland kan jag få för mig att någon t.ex. sagt något taskigt, och ju mer jag tänker på det ju mer tror jag på det. Ibland kan jag gå runt och vara arg på någon jättelänge innan jag kommer på att jag bara tänkte den tanken en gång, och då har jag redan tänkt så mycket hemska tankar om den personen att det tar ett tag innan jag vågar lita på den igen, fast att personen inte gjort mig något. Det är lite läskigt.

5. Jag har extrem otur när det kommer till elektronik. Varje gång jag får något nytt så är det alltid massa fel på det. Varenda mobil jag har haft har varit ett s.k. "måndagsexemplar", de har haft massor av fel. Eller så går de sönder jättefort. Jag går omkring och väntar på att min nya jag har nu ska gå sönder. Även min dator har sina brister, bara för att det är min, misstänker jag. Men den är ändå min och jag älskar den ändå. :)

6. Jag är väldigt lättroad. Berätta en rolig sak så kan jag skratta åt det i flera veckor efteråt.

7. Jag tycker att det är lika kul att ge bort presenter som att få dem. Att se glädjen när man hittat en riktigt bra present i den andras ansikte gör mig varm. Jag älskar att göra andra glada.

8. Jag har bestämt mig för att jag nu i höst ska bli mer hälsosam. Sockerberoendet jag har är på väg ur kontroll, och socker är farligt! Med tanke på att diabetes ligger i släkten så borde jag verkligen passa mig jävligt noga. Jag har lyckats bli av med det en gång, så jag ska lyckas igen. Att jag ska få ett gymkort i födelsedagspresent är ännu en bonus, det betyder att jag måste till gymmet några gånger i veckan också, då kommer jag igång med träningen. Jag blir mindre sockersugen när jag tränar, så det blir en god cirkel. (Detta säger jag samtidigt som jag sitter och tuggar på sötlakrits och dricker fejkcola.)

9. Jag har inte en enda kompis som är förstfödd. Det är sant, och jag vet inte varför. Det har liksom bara blivit så.

10. Jag har lyckats spotta mig själv i näsan. Inga kommentarer.


Idag har jag lekt duktig

YO FADDAMACKA

Vaknade vid elva av min väckarklocka, men kom inte ur sängen förrän vid typ ett.
Jag kände för en lite lyxigare frukost, och eftersom jag är så snäll så gjorde jag frukost för tre, så mina systrar fick också.



Efter denna underbart goda frukost (choklad på morgonen, kan det bli bättre?) så låg jag och latade mig lite och pratade med mina systrar i deras rum.
Jag smsade Tew coh sa att hon kunde komma över när hon kände fört', och tog med ena syster till badrummet (*missuppfattning AB*). Vi handtvättade alla BHar, vi är duktiga.

Sedan kom Tew över, vi städade en liten del av mitt rum, käkade glass och jag visade mitt fina hus på Sims 3 som jag byggt helt själv. Hon fixade precis mitt hår, det var otroligt underbart! ^^ Fick utrafluff.se, snyggigt.

Nu ska vi skiva potatis, so long suckers!

Uppdatering is the shit

YO FADDAMACKA

Nu sitter jag här efter att ha somnat en liten stund på soffan medan mina systrar kollade på Simpsons. Huvudvärken allan, men jag är inte trött. Eller kanske, jag vet inte.

Jag har en obehaglig känsla i maggropen. Som att något är väldigt, väldigt fel. Det skrämmer mig.
Jag hoppas verkligen inte att det är något.

..

Jag saknar min Mysbjörn .__.

Outfit of the day

Well well, outfit of the day..


Klänning Catalog
Jeans (avklippta by me) H&M
Skor Din Sko
Tjock kofta Carlings
Halsband Kicks
Gitarrörhängen Ur & Penn

Ruuden goes modeblogg

YO FADDAMACKA

Nej, detta ska inte bli någon modeblogg, men man kan nästan tro det när jag lägger upp massa bilder på mina kläder!
Anyway, här kommer bild på mina inköp från idag.


Bild 1; Kofta från Gina Tricot
Bild 2; Blus från H&M
Bild 3; Skor från Din Sko

Det bar av mot stan

YO FADDAMACKA

Idag har jag åkt till stan med Tew. Det var kul :)

Vi åkte till Xplosion på Järntorget först för att kolla på ett par skor jag ville ha, men de fanns inte kvar -.-
Vi tog spårvagnen in mot stan igen och gick omkring i alla möjliga affärer, och jag kom hem med lite shoppingfynd som fotats och håller på att läggas in i datorn atm! :)

Påväg hem så höll mina fötter på att dö (TIPS; Högklackat rekommenderas inte att gå i stan med!) så jag och Tew fick gå jättesakta till henne.
Väl hos henne så bakade vi äppelpaj och (hon) lagade mat. Nam nam, vårrullar is the shit!

Hon fotade mig i mina nya saker och nu fixar hon mitt hår. Det går rysningar längs hela ryggraden och enda ut i fingertopparna! När jag blir stor vill jag bli rik och ha en personlig stylist som varje dag fixar mitt hår, det är så underbart!

Bilder kommer snart som sagt, så håll ut! ;)

Torsdag till söndag

YO FADDAMACKA

Nu var det ett tag sedan jag skrev, sorry for that. Vart lite upptagen och inte vart hemma.

I torsdags gick jag upp tidigt tidigt, skulle in till centralen och ta 09:13-tåget till Alingsås. Det blev lite komplikationer, så jag fick ta tåget en halvtimme senare istället. När jag kom till Alingsås möts jag av Mysbjörnen (ett löjligt gulligt smeknamn Markus fått av mig nu, tänk om jag skulle kalla honom det när hans kompisar är med, hehehe *evil laugh*).

Vi hoppade på bussen till honom och det är varmt som bara den! Fint väder som bara den, så jag tvingade honom att sola när vi kom dit. De hade skett lite förändringar sedan jag var där sist men det var lika mysigt som vanligt.

När vi kom in i hans rum så trollade han på något magiskt sätt fram en present, gissa om jag blev överraskad? :D Jag fick en Slipknot t-shirt av honom, så söt är han :)
Resten av dagen gick åt att kolla på film mest, vi kollade på två stycken tror jag. Och så lagade vi (läs: han) jättegod middag.

Fredagen så vaknade vi sent, eller jag låg kvar i sängen och vägrade gå upp typ. När jag tillslut kom upp åt vi lite frukost och duschade. Sedan minns jag inte riktigt vad vi gjorde, typ satt vid datorn.

Vid sextiden tog jag bussen till Alingsås och fick vänta ett tag innan familjen kom dit och hämtade upp mig, dags att åka till sommarstället för en familjehelg. Det var i överlag en väldigt mysig helg, vädret var underbart.

När vi väl var framme så var klockan ganska mycket, så vi åt middag och sen så var ajg med syrrorna tills jag skulle sova. Det var en sak till som hände (som inte ska tas upp), men det fick mig att verkligen förstå hur mycket mina föräldrar bryr sig om mig. Jag har världens bästa föräldrar, that's it. Vad ni än säger så är de bäst.

Lördagen bestämde vi att det skulle vara en familjedag, hela familjen skulle med ut och fiska. Men så kom inte mina systrar upp så jag och päronen åkte själva, men det var kul ändå. :)
Jag fick köra båten medan mamam och pappa fiskade, jag är grym på att köra (Y)

Jag kör sakta medan pappa fixar fast en sån sak som mäter djupet och fiskar.

Here we go! Jag kör om möjligt ännu saktare så att gäddorna ska hinna få fatt betet som päronen fiskar med.

Sedan så tog jag och mamma oss ett dopp från båten medan pappa "lekte livvakt om någon av oss skulle drunkna".
När pappa sedan skulle fortsätta fiska så skar motorn ihop (=den gick sönder).
Låtsasmorfar ska hjälpa pappa att laga den nästnästa helg.

På kvällen så ville syrrorna badda, så vi drog ner till stranden. Fast det inte var någon sol längre och kallt i luften så var vattnet jättevarmt!

Jag känner på vattnet, varmt.

Mamma fotar mig när jag drar av mig så att jag kan bada. Jag frågar just vad hon gör.

Och vi badar, länge!

När vi kom upp så bytte vi snabbt om innan vi hoppade studsmatta. Det är sommar det.
Den kvällen bastade jag i ca 3 minuter. Hade bränt mig så pass att det gjorde megaont. Synd för det var väldigt skönt annars.

Söndagen (idag/igår, klockan är ju över tolv), vaknade jag vid halv två tror jag. Slappdag, det enda som hände var väl att tjejorna i familjen gick på en liten promenad och att vi åkte hem.
När vi kom hem så gick jag direkt över till mormor med lite burkar som hon fyllde med bär till mig att ha i min yoghurt på morgonen.

Btw, har jag inte världens bästa släkt? De gör allt för mig, allt från att plocka bär till mig till att bjuda med mig på resor.
Jag är verkligen lyckligt lottad.


Jag kollade på fantastic 4 som gick på trean innan jag gick hem i mörkret.

Detta var min helg, en underbar sådan. Hoppas eran varit lika bra!

It's raining men, hallelujah!


Dagens låt, lätt. Så uppiggande!


Sol, vind och vatten..

YO FADDAMACKA

Idag följde jag med Angelica och hennes pappa till havet.
Det var skönt, solade massa (jag dåsade till hela tiden typ, en gång somnade jag till och började nästan dreggla xD) och så doppade vi oss, men jag tyckte det var så kallt så sen ville jag inte bada mer. Känner mig som en badkruka xD
Angelicas pappa hade fixat skagenröra-baguetter, bullar och dricka till alla. Tyckte det var mycket snällt av honom :)

Nu när jag kom hem så såg jag att jag bränt armarna, axlarna, bysten och ansiktet. Mysigt värre, jag kommer ha sådan huvudvärk sedan.

Jag hade tänkt att laga mat till familjen eftersom mamma jobbar, men ingen ville ändå ha nåt (syrrorna hade ätit och pappa tyckte inte att mina förslag passade) så jag skiter i det. Pappa fixar sin äckliga pizza (sån fryst man stoppar i ugnen bara) som han faktiskt äter varje gång ingen lagat mat hemma, istället. Väldigt tacksamt när jag säger att jag kan laga riktig mat istället.
Sedan har jag systrar som är så jävla lata och inte vill följa med mig till affären, fast jag ställer upp för dem. Nu skiter jag i att försöka göra något för dem mer.
Plötsligt känns det inte alls kul att vara hemma mer när man har en så otacksam familj. Tack så jävla mycket för att ni förstör mitt humör hela tiden. (Mamma behöver inte ta åt sig, hon är helt oskyldig.)


Massa klagande som jag bara ville få ut, så jag strök över det sedan så ni inte behöver läsa det.

Nu ska jag ta och läsa lite olika bloggar, har mycket att ta igen nu.
Ciao.

Finland, del 5

Söndagen den 2 augusti. Det märks att det är dagen efter en stor fest. Alla sitter i myskläder halvt hängiga klockan halv ett vid TVn när jag kämpar mig upp.
Mina ögon gör fruktansvärt ont av någon konstig anledning.

Pekko ser att jag kommer upp och när jag sätter mig brevid honom i soffan så känner han att han bara måste retas lite som vanligt.
Han skojar om att jag var den som kom hickandes igår, Arttu fick hålla i mig när jag skulle spy i en buske och ramlade, sen fortsätter Arttu med nåt om att jag ligger där och snackar om att ”oh look, I’m a bird, I can fly!” och hade krälat omkring och skit. Farmor och farfar vrider sig av skratt och de fortsätter med massa dumma kommentarer tills alla sitter och gråter av skratt. Det behövdes tror jag, för vi piggnar till en stund.

Pekko ringer sin pappa och frågar om vi kan beställa pizza (han är 23, tycker ändå han borde kunna bestämma själv Oo), och han säger ja. Så vi gör det, men pizzan är helt fettig och jag kan inte äta så mycket av den för det smakar verkligen fett. Arttu får som vanligt vara min dammsugare och äta min del.

När föräldrarna kommer hem är deras mamma (Toini) värsta arg för att de inte frågade henne, för det är hon som har hand om maten och hon gillar inte att de beställer pizza så fort de får tillfälle, de äter ju det jämt (Arttu kommer inte ens ihåg senast han åt pizza innan idag). Hon som sliter och köper hem mat så att kylskåpet är överfyllt och det finns så man bara behöver värma.
Lite överreaktion ändå kanske?

Jag är helt slut i kroppen och när jag och Arttu försöker spela lite somnar jag nästan, så han blir nog lite besviken och säger att jag kan komma upp till honom sedan när jag piggnat till istället.
Jag läser lite och somnar.

När jag vaknar och går upp ser jag att föräldrarna somnat i soffan, så jag går ner till mitt rum tills det är middag.

Efteråt kommer Arttu ner till mig och säger att vi faktiskt måste göra något nu, vi har inte setts på två år och imorgon åker jag hem och då tar det lång tid innan nästa gång och att han har saknat mig. Vi spelar lite Spyro (tv-spel) tills det är dags att sova.

Måndagen den 3 augusti. Jag sover knappt nåt och vaknar med grusiga ögon. Nej, idag ska vi åka hem! Fan också!

Jag går upp och umgås så mycket som möjligt med Arttu, vi käkar köttpirog som är alldeles för fet, så Arttu dammsuger upp halva min också.

Vi hinner inte göra så mycket, men farmor berättar för mig om när de åkte till brödfabriken imorse med Arttu medan jag sov.
"Toini hade ringt för att påminna om munkarna och frågat om de hittat dit.
- Nej, jag har ingen aning om var i helvete vi är! Vi är på någon jävla grusväg mitt ute i fucking skogen någonstans i tjottahejti och vet inte hur fan vi ska ta oss härifrån*, säger Arttu till henne. (*Ungefärlig översättning från finska)
Farmor hörde hur Toini skriker i luren ”Men herreruud, kan du inte vägen dit?!” helt hysteriskt. I själva verket var de redan påväg hemåt."
Man vet aldrig med Arttu. Roligt har man med honom i alla fall.

Vid tolv är det dags att åka, och jag blir lite ledsen i ögat. Jag får en hårt och lång kram av Arttu som lovar att komma till Sverige nästa sommar om han kan, eftersom det inte gick detta året.

Innan vi åker till båtterminalen går vi omkring lite i centrala Helsingfors, och jag hittar mina röda underbara solglasögon! :D

På båten är det samma visa som påvägen hit; In i hytten, snabbt fixa sig och sedan ut till middagsbuffén.
Inte alls lika bra sortiment på Symphony som på Serenade, dåligt :(

Men mätt blev jag i alla fall, som vanligt åt jag lite för mycket.

 

Utsökta desserter fanns i all fall! Jag bara älskade tiramisun! Dålig bildkvalite för båten skakade lite och det ser kanske inte så mumsigt ut när det är så kladdigt men det var det iaf :)

Efter detta blir det affärer igen, farfar köper sprit hem till alla här i Sverige, jag och farmor köper parfym och superbra schampo :)


På väg mot hytten träffade jag Mumin :)

Tiden går fort och det blir dags att dra sig mot hytten, jag läser en timme innan jag försöker sova.
Det går inte, jag är ledsen och har ont i magen (underbara veckan (Y) ).
Vid fem somnar jag äntligen för att sedan gå upp två timmar senare.

Tisdagen den 5 augusti. Jag släpar mig in i duschen, är skitsur och övertrött efter att sovit dåligt två nätter i rad. Släpar mig till frukosten och äter knappt något, inte hungrig.

När vi kommer tillbaka till hytten efteråt somnar jag och sover tills det är dags att gå ner till bilen. Där lägger jag mig ner direkt och hela vägen hem sover jag, orkar inte göra annat. Undantaget blir två ställen där vi går på toa och äter.

När jag kommer hem så möts jag av pappa som hjälper mig att bära allt.
När jag kommit in genom dörren så vill pappa nästan genast visa alla nya mojänger han köpt medan jag varit borta, och vi spelar lite Wii tills mamma kommer hem och jag får berätta lite om Finland.

Sedan äter vi middag och efter det har jag satt mig vid datorn, chattar lite med kompisar och kollar alla mina sidor.

Vid ca 22:00 började jag skriva denna, som andra kallar det ”novell”, om min resa till Finland. Nu när jag avslutar denna är klockan 01:38, och då har jag tagit en kvarts paus bara för att hämta lite yoghurt och prata lite i telefon. Allt detta för att de som bett om det ska få massor att läsa. Varsågod, framförallt Tew! 

Finland, del 4

Del fyra, bara att hugga in.

Lördagen den 1 augusti. Min pappas födelsedag. Bröllopsdagen.
Alla är borta utom farmor när jag vaknar, vi har turen att få slippa hjälpa till med förberedelserna och istället fixa oss i lugn o ro innan de andra kommer stressande.
Jag tar en lång dusch och sedan fixar min farmor mitt hår jättefint. :)
Jag anstränger mig med sminket och får det riktigt snyggt. Jag känner mig jättefin. Jag äter en sen frukost och fixar med det sista när Arttu-familjen kommer hem.

Min bröllopsoutfit.

Min sminkning.

Allt går fort och plötsligt sitter vi i bilen mot kyrkan.

Bröllopet. Bröllopet är så vackert! Och Saara är vacker. Jag hoppas att hon tyckte allt var lika perfekt som alla andra tyckte. :)

 När Arttu och Pekko sjunger Hallelujah i kyrkan gråter hon (jag har tom bildbevis men det tänker jag inte lägga upp).
Det är nästan så att alla sitter med blanka ögon.

När själva ceremonin är över så kastade alla ”ris” (pyttesmå hjärta av socker) och blomblad över dem, som man brukar.

Festen hölls 20 minuter därifrån, och eftersom jag inte kan gå i mina skyhöga klackar dit får jag åka med i bilen.

Jag hamnar vid ett bord med massor av Finlandssvenskar, fan va kul vi hade ^^ Calle som pratade hela tiden, Ella var i min ålder.

Flera personer håller tal (väldigt roliga sådana). Jag minns särskilt en av marshallkerna, han visar en video med bilder på Jacke (brudgummen) med en låt där Jacke sjunger, så genomfalskt att alla skrattar på sig nästan. Men det är meningen.

Två vissa personer vid namn S och A (kallar vi dem här) är med på bröllopet, först får jag värsta tankarna på förrförra året när jag vart där hos dem och blivit totalignorerad och blir sur för att de kommit och pratar bara med alla Finlandssvenskor och ignorerar dem.
Men när vi ätit och dansen börjar, öppnar de munnen mot mig och börjar prata med mig! :O Och de är jättetrevliga, vi pratar hela kvällen när jag inte dansar.

Haha, jag kan inte dansa (pinsamt men sant), så Pekko tvingar upp mig på dansgolvet och lär mig den lättaste dansen och säger att jag har bra taktkänsla och visst kan dansa bara jag försöker.
Tycker det var snällt sagt av honom :)
Sedan dansar jag massa med Arttu som också vill lära mig att dansa, så snurrar han mig i en ”dubbelpiruett” och med mina skyhöga klackar på ett halt golv och sånt innebär självklart att jag halkar. PINSAMT och jag skrattar nästan ihjäl mig men fortsätter dansa.

Sedan går ut ett tag och tar luft och pratar mer med S och A. Jag får reda på massa mer om dem, nu hör jag bättre också.

Det blir kallt och vi går in, och jag bjuder (på skoj) upp A att dansa, men han tog det seriöst så jag hade inte hjärta att säga att det var mest på skämt.

När jag kommer till bordet med min dricka är det nån konstig kille som vill dansa, han är så packad att han är helt okoncentrerad och dansen går inte alls bra och han är sliskig och äcklig. Han frågar säkert 5 gånger under samma dans hur gammal jag är och vart jag är ifrån. Helt hopplös.

Jag smiter och tvingar Arttu att dansa mer med mig istället så jag slipper honom, jag ser att äcklet bjudit upp en annan stackars tjej. :P Sedan minns jag inte så jättemycket mer.

När vi ska hem så ringer Arttu taxi, sen försvinner han när det är dags att hoppa in typ och bara för det missar vi taxin. När vi hittar honom (han hade väntat på ett annat ställe) så får han ringa ny taxi och när vi väl är inne i taxin blir det massa diskussioner och så råkar Arttu visa fel väg så vi får ta en lång omväg innan vi kommer hem.

Hemma får vi för oss att vi måste gå ut och plocka massa gräs till hans kanin (Basilika äter sånt som mat typ oxå), så tumlar vi omkring vid diket för att dra upp massa gräs och skrattar, jag försöker få honom att säga DIKE, men han säger hela tiden DILKE (han var lite påverkad).
Det gör att vi skrattar ihjäl oss och tar jättelång tid att få tillräckligt med gräs.

När det äntligen är avklarat så käkar vi, mitt i natten (eller morgon, klockan var väl tre halv fyra ungefär tror jag), vi sitter och skrattar och försöker äta och är trötta. Jag frågar vem killen var (han där äcklet) och Arttu svarar att han heter ... och att han är 26 år, han tyker lite synd om mig som råkade ut för honom men vi skrattar bort det sen xD

Åh va kul jag hade den dagen, lätt den bästa i mitt liv hittills :)
När jag går och lägger mig vid fyra är jag trött, men adrenalinet rusar fortfarande i mig och jag ligger och ler och tänker på vilken dag det varit och jag hör att Pekko kommer hem, hickandes.
Jag känner mig lycklig.


-del 5 kommer inom kort -

Finland, del 3

Del 3, varsågoda;

Tisdagen den 28 juli. Så var det dags att åka vidare igen.
Denna gången mot Iisalmi (stavningen igen?).

Det blir först att besöka 100000 gravar då farmor och farfar har all sin döda släkt begravda däromkring.

Sedan besöker vi huset där farmor växt upp. Ett sött litet hus med endast 2 sovrum och de var fyra döttrar. Stackare.
Farmors barndomshus.

Vi åker till Helmi, en söt tant som farmor vart kompis med sedan hon var ung. Eftersom resan tagit ett bra tag så har det redan hunnit bli kväll, och vi är alla trötta. Det blir en sen middag, sedan en massa segande innan vi äntligen får sova.

Ett kul "träd". Stugan i bakrunden var den vi sov i.

Onsdagen den 29 juli. Vi åker in till centrala Iisalmi igen.
Vi går omkring i affärer och så skickar jag vykort till mina systrar.

Vid lunch kurrar magarna och vi styr på farfars begäran in mot pizzerian.

Sedan blir det att sätta sig i bilen och åka till farfars syster. Jag är otroligt trött och går därför upp till det gästrum som alltid är mitt där och läser hela kvällen tills det är dags att sova, med endast en paus för sen middag/kvällmat.

Torsdagen den 30 juli. Så äntligen, dagen jag väntat på, dagen då det är dags att åka tillbaka till Helsinki och Arttu. :D

Vi hämtar upp Irja och hennes man på vägen eftersom de ska med på bröllopet.

Påväg mot Helsinki stannar vi vid ett kafé för att fika, herreruud vilka bigga kakor, bullar och tårtor! Äter inte ens halva innan jag mår illa och ger resten till farmor som absolut inte orkar men snabbt slänger i sig allt.

Hemma hos Arttu springer jag och Arttu ner och spelade tills det var middag igen, och efter middagen fortsätter vi spelet tills det är dags att sova.

Fredagen den 31 juli. Dagen innan bröllopet och det märks.
Alla är nervösa och sista minuten saker måste göras.

Jag, farmor och Toini promenerar till shoppingcentret Sello, jag måste införskaffa mineral-foundation. Min hy har fortfarande inte riktigt repat sig efter hunden äckliga slickande och om man lägger vanlig foundation blir det värre eftersom huden inte kan andas.
När jag införskaffat det springer jag in på Tiimari och köper en ros-sak att ha på Saaras bröllopspresent från mig.

Toini springer runt och uträttar ärenden samtidigt och allt blir rörigt.

När vi ska gå hemåt igen så regnar det. Spöregnar. Första gången där borta sen vi kom dit. Underbart.

Jag och Arttu hinner inte vara med varandra mycket alls den dagen, han och Pekko övar på Hallelujah som de ska sjunga på bröllopet och jag sitter och tittar på. De har verkligen vackra röster båda två, de passar perfekt tillsammans.

Sedan tittar vi på Ice Age 3 tills klockan blir sovadags.

- Del fyra kommer strax -

Finland, del 2

Fortsättning från del 1.

Torsdagen den 23 juli.
Slapp dag. Vaknar väldigt sent och det är bara jag och Arttu hemma så vi spelar lite igen, hoppar studsmatta och löser sudoku. Vi är bäst på det, det slutar alltid med att vi blir trätta och råkar skriva samma nummer tre gånger på en rad och skrattar ihjäl oss.
Det är så underbart, min kusin är verkligen bäst. :)


Fredagen den 24 juli.
Det är nästan så jag blir gråtfärdig när det är dags att åka vidare, jag vill inte. Jag vill stanna!

Men men, det blir att sätta sig i bilen i flera timmar och åka mot Koupio (nåt sånt, stava finska är inte min starka sida). Sover mesta delen av tiden och läser tidningar.

När vi är framme hos farmors syster Irja & hennes man så upptäcker vi att de skaffat hund. Den hunden kommer att sitta fast vid mig under hela tiden vi är där.
Vi börjar med att äta middag. Sedan går vi ut en sväng. Sedan är det fika. Sedan går vi ut igen. Sedan är det kvällsmat. Sedan, medan de andra tittar på TV somnar jag på soffan. En halvtimme seanre buffar farmor på mig, det är dags för kvällsfika. De äter hela tiden i detta huset!


Lördagen den 25 juli. Under dagen åker vi till Irjas sommarstuga. Det är ett underbart ställe.

Hunden sitter fortfarande fastklistrad vid mig och missar inte ett tillfälle att slicka på mig. Äckliga hund, men söt. Jag börjar få utslag efter att han slickat mig i ansiktet när jag sovit.
Hunden får inte sova i mitt rum mer då bestäms det, och det är med plågsamma ylningar han släpas bort därifrån om kvällarna därefter.


Söndagen den 26 juli. Dagen är lugn, jag går promenader med Loka, hunden. Äter resten av tiden, för det är mat varenda timme ungefär OCH JAG SKOJAR INTE! På kvällen åker vi tillbaka till Koupio.


Måndagen den 27 juli.
Det är kirpis (=loppis på finska) på torget och farmor står och säljer.
Det är segt och jag sitter mest och läser utom den halvtimmen jag tar över ett tag så farmor kan gå till banken i ett ärende.

Irjas man kommer med ”köttpiroger” till alla, det smakar ganska okej men lite fettigt. Vid tre plockar vi ihop och drar oss mot Irjas hem.

På kvällen åker vi till deras sommarstuga igen.

- Del 2 blir lite kort, för att man ska orka läsa. Kommer mer inom kort -

Finland, del 1

YO FADDAMACKA

Jag tänker börja med att säga: JAG ÄR HEMMA! How unexprected, right? Och det är inte kul. Eller, det är skönt att träffa alla igen, men att åka från underbara Finland där min underbara släkt (min kusin!) finns.. Det är bara helt enkelt bajs. Anyway, jag vet att ni (iaf en person vet jag helt säkert xD) är nyfikna på vad jag haft för mig, så fast jag egentligen orkar skriver jag några meningar om varje dag och vi börjar från början. Det kommer att bli väldigt väldigt långt (det är 8 sidor i Word) och blir uppdelade i delar för att få plats! Ni som är nyfikna och har tid får gärna läsa.

Måndagen den 20 juli. Vaknar vid sju av att farmor ruskar liv i mig, dags att gå upp!
Knappt sovit någonting då jag fastnade i min bok under större delen av natten så känner mig som en zombie.

Två timmar senare, efter att fått åka snabbt tillbaka till huset för farfar glömt sin jacka, sitter vi i bilen påväg mot Stockholm där båten till Helsingfors ska avgå kl 17:00.
Vi stannar två gånger, första gången på en rastplats för att käka lite lunch. Usch vad jag inte var hungrig.
Andra gången stannar vi utanför en volvo-butik, min farfar har tänkt köpa en slags lampa till Arttu som han skulle ha till sin moppe. Men det finns inga kvar så det blir inget med det.
När vi ska åka därifrån kör farfar fel (farmor tror hon vet bättre än GPS:en som vanligt).
Då får han den "briljanta" idén att backa. Mitt i en nedförsbacke där det är enkelriktat.
Självklart kommer massa bilar som blir arga och tutar ilsket.
En slags vägverksbil nåt sånt som har en megafon ropar:
Man får inte backa här idiot!
Farfar fortsätter backa, båten går om en och en halvtimme och vi har inte ens nått Stockholm ännu.
Då kommer självklart en polis på motorcykel och farfar svär som fan, nu kommer han få böter och båten kommer hinna åka!
När han vevar ner fönstret har jag aldrig hört honom låta så ynklig, han förklarar att han vet att man inte får backa men att vi har bråttom till Stockholm och om vi inte backar och kör ner på den andra vägen så hinner vi inte till Silja-båten.
Polisen var snäll och lät farfar fortsätta backa medan han höll undan trafiken. Och farfar slapp böter.
Hehe, man har iaf aldrig tråkigt när man åker någonstans med farföräldrarna, det ska alltid hända nåt!

På båten så går vi nästan direkt till middagsbuffén, åh va mycket god mat!

Förrätterna/kallrätterna var underbara!

Varmrätterna däremot.. näe.. typ allt hade laktos i sig ._. Men jag behövde nåt varmt så :P (Det rödrosa där är btw rödbetslasagne (laktosfri (Y) ), asgod!)

Efterrätterna/Desserterna var ändå bäst. Jag blir otorligt godissugen nu.

Efter all mat går vi omkring i affärerna, farmor och farfar köper massa sprit som de ska dela ut till släktingarna.
Sedan kollar vi in diskot som inte alls är någon höjdare. Vi beställer lite drinkar innan vi bestämmer oss för att sova, klockan är mycket och vi är trötta efter den långa bilresan.

Jag somnar fort men sover inte särskilt djupt.

Tisdagen den 21 juli. Vaknar av att farfar väcker mig med sin brutala väckningsmetod: skrika som fan så man vaknar. Helvete, hela morgonen är jag assur för det, man kan inte väcka folk sådär. Det ska jag fan göra med honom någon gång!

Vi drar till frukostbuffén, där jag tvingar i mig käk.

Sedan går vi till parfymaffären och fixar den perfekta presenten till Arttu. Vi slår in den och går till hytten där jag gör mig iordning.

Två och en halvtimma senare glider vi in på Arttus uppfart och vi möts av en glad familj. Jag känner hur jag blir helt varm, åh va kul det är att vara här!
Detta firas med champagne och jag och Arttu går upp för att hälsa på hans söta kanin. Sedan visar han några nya spel han hittat på datorn, så ägnar vi resten av dagen åt att spela datorspel, tv-spel och hoppa studsmatta.

Onsdagen den 22 juli. På morgonen kommer Arttu in och väcker mig vid tio.
Herreruud, sover de aldrig i denna familjen eller?

När jag kommer upp för att äta frukost säger farmor att de tänkt åka och hälsa på nån gammal släkting. Jag gör en hemsk min, och Pekko säger att om jag inte vill följa med så kan han ta med mig och Arttu på bio istället!
Det är ett mycket bättre förslag, så dagen tillbringas med Arttu och vi spelar dator tills Pekko kommer hem igen och tar med oss till leffan (bion). Fast först äter vi kinamat på en liten krog i närheten.

När vi ätit så behöver Pekko gå på toa, och Arttu klagar högljutt på honom för bion har redan börjat och han mäste skynda sig! Det slutar med att Arttu sitter inne på toan och skiter i tio minuter medan jag och Pekko står och mumlar irriterat. Det är nära att vi inte får komma in i biosalongen för att vi är så sena men Pekko lirkar med vakten och vi blir insläppta. Vi ser på Brüno, otroligt bra film. En tjej nära oss skrattar så hon gråter genom hela filmen, haha.

Efter detta är allt som vanligt hos Arttu, vi spelar tv-spel resten av kvällen.

- del 2 kommer strax -

RSS 2.0