Finbesök på öarna igen

YO FADDAMACKA

Igår var det gastronomi, jag och Elin gjorde efterrätten, Blåbärsdriva på frusen älv och den kunde inte bli mer lyckad. Min grupp hade den bästa varmrätten tyckte våra lärare när de bedömde maten, det var upplyftande. Allt tyckte de var jättegott.
Vi fick sluta 20.40 ungefär. Då tog jag och Soffan våran packning och åkte med Elin ut till öarna för att spendera natten hos henne. Vi tyckte att det kunde vara trevligt då vi är lediga de två kommande dagarna. De måste tyckt att det var trevligt med finbesök. Det var riktigt mysigt. Haha, jag måste säga att jag var trött igår (och förmodligen nu), jag skrattar fortfarande väldigt mycket åt en kul grej hennes brorsa sa.

Idag vaknade vi halv tolv, vi slöade och åt en sen frukost. Vi slappade lite till, sedan fixade vi ihop lite cornflakeskakor och chokladbollar som vi käkade till kaffet sedan. När jag och Soffan åkte hem sedan tog vi en snabbtitt inne på IKEA och jag kom hem med lite kastruller till mamma och en najsig fotoramsgrejs som ser ut som en filmrulle. Värd dag.

Imorgon är man ledig igen, då hade jag tänkt att se hemmet lite. Var ett tag sedan sist känns det som, är inte hemma så mycket nu för tiden. Ska eventuellt över på en snabbvisit hos Soffan imorgon (för tillfället har jag glömt varför jag tänkte mig det, hrrm) och då kanske jag akn få lite grovt glutenfritt mjöl av henne. Det låter inte helt fel.



So many thoughts

YO FADDAMACKA

Det är mycket på gång i mitt huvud just nu, haft väldigt svårt att koncentrera mig senaste tiden på vad folk säger. Berättade detta för Soffan och Elan när vi satt vid bryggan, direkt efter märkte jag att jag glömde att lyssna på vad någon av dem pratade om. :P

Anyway, dagen har varit som en vanlig måndag, inget speciellt som hänt riktigt. Jag samlar för tillfället kraft att finputsa menyn tills imorgon och funderar ut en layout till framsida på vårat tema, Dalarna.

"Ny" mobil nu oxå, min käre Julian ska in på sjukhuset då flera knappar slutat fungera nu, så pappa lånar mig hans gamla mobil. Hoppas verkligen att han vet vad han gett sig in på, den är värdefull och sedan jag och mobiler.. Jag är lite lätt nervös över hur det ska gå.

WeekEND

YO FADDAMACKA

Igår kväll och natt kan sammanfattas med ett ord: Kul. Tror vi la oss vid fya halv fem, sov en och en halvtimme och kollade på massa tv och var helt död vid åtta redan. Gick hem vid elva och somnade, sov i fyra timmar till.
Vart allmänt seg och gjort mitt arbete i alkoholskador och vart hos Soffan idag, vi har gjort färdigt det mesta nu.

När jag skulle åka till Soffan skulle jag ta bussen 17:54, det kom en buss kl 18:15. Gissa vem som precis missade 40-bussen och fick vänta ytterligare 25 minuter innan nästa kom?
Jag kände att jag inte orkade med samma grej när jag skulle hem vid 22-tiden så jag lyckades få mamma att skicka över pappa att hämta mig. Mycket snällt och jag blev en glad liten flicka.

Heeeelg!

YO FADDAMACKA

Igår var det fredag, vilket betyder att det nu är helg. Skönt.se.
Hade servering som gick framåt, klarade av mitt bord utan större problem. Jag hatar bongmaskinen, den älskar att fucka upp sig när jag kommer, död åt den.
Efter skolan gick vi omkring i massvis affärer, jag och vännerna. Jag blev väldigt shoppingsugen men höll mig till att köpa ett par örhängen bara, jag är stolt över mig själv. Vi körde en fika också, längesen sist.
Hängde med Soffan hem en stund efteråt och bara pratade om allt och inget innan det var dags att bege sig hemåt, det var mys.

Idag är det lördag och det blir till att hjälpa Angelica med att handla lite strax. Fest ikväll och det ska bli grymt. (Y)

Blodprov

YO FADDAMACKA

Idag känns det som att det varit en lång dag, fast det har det inte och klockan är inte så mycket.
En lektion idag bara, näringslära. Hade ett prov som jag tror gick hyfsat, skrev på alla i alla fall.
Jag funderar seriöst på att dra hem direkt efter jag slutat min lektion på torsdagar i fortsättningen, varenda torsdag den senaste tiden har bara varit väldigt ansträngd i bamban. Sedan kan man mycket väl klara sig utan maten tills man är hemma.

När jag kom hem hann jag ta av mig skorna och gå på toa innan det var dags att slänga sig ut igen, skulle till vårdcentralen med mamma och systrarna i la familia. Alla var där av olika anledningar och mamma hade lycakts få tider efter varandra. Min tur var efter syrrorna, jag skulle prata om intolerans. Trodde läkaren skulle fråga massor av frågor men hon frågade förvånansvärt och var väldigt snorklig, innan hon skickade vidare mig till labbet.
Jag tog blodprov för första gången i mitt liv, för att kolla laktosintoleransen och om jag är glutenintolerant. Jag var väldigt nervös och darrade, men det gick bra när jag slappnade av och kändes knappt. Jag var lite stolt över mig själv efteråt i hemlighet, och jag belönade mig själv (med mammas pengar) med att vara med de underbara vännerna Ben & Jerry (jag käkade den otroligt dyra glassen Ben and Jerry's för er som inte fattar). Massa laktos, det tyckte jag var väldigt smart. :)

Weather

YO FADDAMACKA

Idag har det varit en lång dag, Putte är trött. Jag hade underbara systrar som klockan tre på natten sprang omkring och smällde i dörrar och brötade runt. Det uppskattades verkligen väldigt mycket. Fick tillslut lov att sova, så fick någon timmes sömn. Jag hängde inte med så bra idag, var mest i min egna värld där jag sov väldigt gott.
När jag vaknade var det fint väder, solen lyste. Klädde på mig och när jag skulle gå ut var det mulet och sgå ut att bli dåligt väder. Det småduggade lite innan det blev finare igen. Sedan kom molnen tillbaka och när samhällen var slut så haglade det ute för att sedan vara skinande sol och varmt ute igen när det var dags att sluta för dagen. Fattades bara åska och storm så hade vi gått igenom allt väder.

Hade två prov idag, har ingen aning om hur det gick på proven och jag orkar inte bry mig för tillfället. Det går som det går. Jag har tänkt att plugga lite näringslära, prov imorgon tydligen och även läxa. Woho, trevlig kväll jag har framför mig.

Alla dagar kan inte vara bäst

YO FADDAMACKA

Igår var jag mycket trött, jag följde med mamma till affären efter skolan och när jag kom hem efter det, typ vid halv sex, la jag mig på soffan för att slötitta lite på TV tills jag skulle fixa lite grejer. Jag somnade självklart och vaknade bara för att äta lite middag, sen fortsatte jag sova på soffan tills halv ett på natten då pappa kom hem. Då förflyttade jag mig först till toaletten och sen direkt till sängen fort innan jag piggnade till, sen sov jag tills jag skulel gå upp idag, kl 9.30. Fick sovit rejält men var ändå trött.

Denna dagen har inte varit så bra, haft en jobbig dag helt enkelt när allt gått fel från första vakna minuten och när humöret varit väldigt lågt. Har haft gastronomi, vi hade teoretiskt och kombinerade ihop en meny med mat från Dalarna. Det gick ganska bra iaf. Jag har skrivit ihop recepten och ska göra en meny så är min del fixad.
Nu ska jag sätta fart med mina egna studier, vi har två prov imorgon och jag har inte hunnit kolla på det ens ännu. Det känns inte så bra.

Sunday Thoughts

YO FADDAMACKA

Idag har det inte hänt så mycket, har mest suttit och pillat mig i naveln hela dagen. Haha. Jag har sovit som en gris hur länge som helst känns det som, mina planer var senast halv elva.. Det blev lite senare än så. Man kan säga att jag kommer vara trött AB imorgon.

Jag undrar om jag är född för tidigt, för medan alla andra bekymrar sig om morgondagen har jag redan passerat det bekymret för längesedan och har istället ångest inför fredagen. Jag tycker mycket illa om servering, även om jag insett att jag faktiskt kan klara det.
Btw, ångest. Varför finns det ens? Vem var det som uppfann det? Jag skulle gärna vilja ta mig ett snack med den personen, för det är en otroligt onödig känsla.

Jag längtar däremot tills efter fredagen på kvällen. Då blir det att trippa över till Angelica och röja. Jag hoppas att nästa skolveckan går fort.

Oplanerat är grymt

YO FADDAMACKA

Igår var en dag då massa oplanerat roligt hände. Först var det skola, hade servering hela dagen. Jag hade ett bord helt själv och var väldigt nervös, men det gick bra. Det flöt på någorlunda bra så jag kunde hjälpa andra också, kändes bra. Igår var även överraskningarnas dag. Jag var fruktansvärt koffeinsugen så när gästerna gått fick vi ta kaffe om vi ville. Jag drack kaffe med lite mjölk, och jag gillade det! Jag som varit så kräsen innan och behövt någonsmaksättning av t.ex. choklad eller vanilj. Jag blev imponerad av mig själv.

Efter skolan övertalade Elin mig och Soffan att vi skulle på konsert på kvällen, så jag och Elin åkte hem till mig och åt och tvättade håret. Det var första gången hon kom hem till mig och jag är alltid lite nervös första gången jag drar med någon hem första gången, men hon klagade inte på något och jag kunde slappna av lite.
Vi träffade Soffan i nordstan och köpte lite mysgrejer till efteråt, sedan åkte vi iväg vartdetnuvar. Vi gick med Elins kompisar och det var trevligt sällskap. Det var konsert med olika osignade band typ tror jag, jag höll inte riktigt koll. Under en paus så dansade jag och Elin tryckare och nästan alla glodde, vi var pausens underhållning. ;)
När vi bestämde att det var dags att gå åkte vi hem till Soffan för att sova där.

Idag sov vi länge och åt en stor frukost. Vi har bara slappat och flummat hela dagen, det var mysigt. När jag skulle åka hem fick jag först vänta på bussen från Soffan i tjugofem minuter, sedan fick jag vänta ytterligare femton minuter i Deregna på bussen hem. Jag har fortfarande inte fått tillbaka all känsel i tårna, det blåser som f a n idag.

You


Jag är bäst, glöm inte det

YO FADDAMACKA

Jag är trött fast jag gick och la mig tidigt igår och fick sova till åtta idag. Tror jag behöver sova ordentligt, i övermorgon, då jäklar ska det sovas. Läggas tidigt och sova ordentligt. Säger jag nu, när det väl är dags kommer jag väl göra tvärtom.

Jag har förresten inte skrivit på några dagar, har kommit hem så otroligt sent och haft annat för mig under de dagarna.

I tisdags var jag faktiskt inte ledig. Det kommer jag inte vara mer heller, det känns lite sorgligt. Gastronomin har börjat, går i skolan från 14:45 till 21:00. När jag kom hem i tisdags hade jag lyckats somna på alla bussar och spårvagnar jag åkt. Jag är glad att det var fint väder, för jag brukar bli på bättre humör då. Vi göttade oss med glass vid kajen den dagen också, det var riktigt mysigt.

Igår, onsdag, var det en lång dag igen, även om den inte var lika lång som föregående dag. Det var fint väder igen, vi åt glass (för tredje dagen i rad) fast inte vid kajen då det blåste kallt, vi satt i solen och svettades nästan bort. Det kändes verkligen som sommar. Eftersom vi slutade så sent hade jag tagit med mig frukt, äpple och banan. Jag kan ge som tips att inte låta de ligga i samma påse, bananen hade blivit övermogen, helt svart coh konstig. Men jag hade äpplet kvar, åt så mycket jag kände att jag ville ha så fick Elan resten. Jag är så snäll.
Vi hade drycker som sista lektion och vi fick provsmaka rödvin. Det var inte så hemskt, det var ett väldigt lätt vin och ett riktigt sötsliskigt gott vin. Till detta skulle vi äta choklad för att se hur det blev när de mötte varandra. Läraren bjussar på choklad, kan det bli bättre? Hade dock huvudvärk innan och den blev värre av vinet, kanske inte så smart.
När jag hoppade av spårvagnen så såg jag hur min buss gick precis framför mig, så jag bestämde mig för att jag inte orkade vänta 17 minuter och gick resten av vägen hem. Det var strålande kvällssol så det värmde gött och jag fick lite motion. Var med Angelica en stund när jag kom hem också, det var trevligt som alltid.

Idag har det varit en sådan där dag då humöret gått upp och ner. Jag kom upp i någorlunda tid och åt t.o.m. frukost, kände mig duktig. Jag gjorde även mackor som jag skulle ha senare, gjorde mig iordning och packade gymväskan, detta på 40 minuter.
Vi hade en lektion idag, näringslära. Det kändes mer som matte och jag fick huvudvärk.
Efter att jag följt med de andra till bamban så drog jag till gymmet. Påväg dit köpte jag en vattenflaska, Loka krusbär och päron som har eftersmaken av nonstop, eftersom jag hade glömt min vattenflaska hemma. Jag kom till gymmet och var på dåligt humör utan anledning, och märkte att jag glömt mitt lås. Jag gick ut för att fråga om jag kunde låna ett mot pant (man har alltid kunnat göra det innan) men kvinnan i kassan sa att de inte lånade ut utan bara sålde lås. Jag var sur och orkade inte tjafsa, så jag skulle köpa ett för 40 kr. Jag tyckte det var konstigt att det plötsligt kostar 40 kr när det kostat 50 kr innan men jag langade upp kortet för att betala. Då kommer haken, jag visste att det skulle finnas en sådan. Hon säger att man måste handla för minst 50 kr för att kunna betala med kort.
Jag köpte den dyraste kexchokladen i världshistorien, det var det billigaste jag hittade när jag snabbt svepte blicken över allt. EN kexchoklad för FEMTON kronor. På ica får man FYRA för TJUGO kr. Tyckte att de tog i lite väl mycket.
Jag gymmade i nästan 2 timmar tror jag. Det var skönt, jag tog i allt vad jag hade och tränade både styrka och kondition. Fick ur mig väldigt mycket och mådde mycket bättre efteråt.


Jag är bäst, glöm inte det.

It is days like these you can not be anything but happy

YO FADDAMACKA

Vad händer, börjar det faktiskt bli vår ute? Haft kanonfin dag idag, humöret skjuter uppåt och dagens raster har tillbringats vid kajen på lindholmen. Det är sådana här dagar man älskar att Ester fick vara kvar på Lindholmen, jag slår vad om att Burgården inte hade det ens hälften så underbart som oss! Idag köptes årets första glass (poängtera KÖPTES, har ätit massa glass som jag själv inte köpt innan) och det var en sådan där speciell känsla att äta den när man satt på bryggan. Man jämrade sig när det var dags att gå in för lektion, det kändes extra kvavt idag för att det vart så underbart ute.

Övrigt "kul" som hänt idag är att jag haft min redovisning. Fick total blackout först och darrade som ett asplöv, men sedan släpptes det och jag tyckte att det gick bättre än vad jag trodde. Jag fick faktiskt uppmärksamheten från de flesta och sedan frågor, då kändes det att folk faktsikt lyssnat och hade synpunkter. Jag överlevde och jag är i hemlighet lite stolt över mig själv.


It is days like these you can not be anything but happy.


De sista dagarna

YO FADDAMACKA

De sista dagarna har gått riktigt fort, i mitt huvud är det fredagskväll fortfarande.
Fredagen blev inte som jag tänkt men jag hade det trevligt med min fru istället, vi var ute och fotade (med hennes kamera, min kamera har fortfarande semester på Styrsö) och spelade kort hos mig. Hon vann de flesta gångerna, jag skyller på korten.

Lördagsmorgonen gick jag upp massa tidigt, trodde jag skulle dö då jag bara sovit ungefär tre timmar. Men jag kom upp efter att pappa retat gallfeber på mig med sin jäkla knackning. Jag och pappa tog oss till Eriksdal med buss och gick sedan därifrån till farmor och farfar. Kändes bra. Jag sov där tills idag, det har varit avslappnande och ett perfekt (om än för snabbt) slut på lovet. Som vanligt blev det en hel del bak, bullar och muffins bakades och farmor gjorde såna där underbara rieskabröd. Vi var ute och gick, farmor tycker att jag går väldigt fort fast jag saktar ner när vi är ute och går.
Det har vart underbart väder och därför har jag befunnit mig på altanen och solat större delen av denna dag. Det känns att det blrjar bli vår, pollen har kommit till staden och min näsa rinner som besatt medan ögonen kliar. Storförbrukning av allergitabletter är vad som gäller nu.

Imorgon är det skola och jag ser inte fram emot det. Har redovisning i Projekt och företag, usch. Men sedan är det äntligen överstökat! Jag riktigt längtar tills efter det.

Övernattning på öarna med det galna gänget

YO FADDAMACKA

De två dagar som gått (igår och idag) har tillbringats ute på öarna, närmare bestämt Styrsö. Igår var det underbart väder så vi (Skogen-gänget) fick se lite mer av ön. Det är verkligen lugnt och fridfullt tycker jag. Som vi sa till Elins mamma, att komma ut till öarna är semester för oss.
Efter rundturen drog vi hem till Elin och planerade middagen som självklart skulle tillagas av oss. Som vanligt blev det livliga diskussioner, tillslut bestämde vi oss för att våga oss på att göra en klassisk svensk husmanskosträtt, kåldolmar. Jag trodde det skulle vara väldigt svårt då det såg komplicerat ut när jag sett farmor göra det, men det var ganska lätt. Och det blev, som alltid när jag är med och lagar mat, underbart gott.
Vi sov ute i boden, eller Styrsö Hilton som Elins mamma kallade det. Det var kallt, frös som en gnu men jag sov ett tag iallafall. Täcken som vill åka ner på golvet hela tiden av någon random anledning är inte något som rekommenderas.

Idag gick Elin och Alex upp tidigare och när de gjort frukost kom de bort till mig och Soffan som fortfarande försökte få lite mer sömn, med kastrullock. Att jag inte ströp dem långsamt, det var så lockande. Jag minns fortfarande hur irriterad och arg jag blev, mitt morgonhumör är inte det bästa (min familj bävar för att väcka mig då risken för flygande väckarklockor i huvudet inte är helt omöjligt).
När jag inte längre var benägen att orsaka någons död gick jag och Soffan in till huset. Dubbelidioterna (jag säger det med kärlek ;>) hade gjort risgrynsgröt, jag åt ganska mycket av det och massa hemmagjort bröd med intressanta "curds" på. Jag tog en kroppsdusch och kände mig som en ny människa igen.
Vi såg på filmen Knowing, en mycket bra fim, innan det var dags att dra till båten för att påbörja resan hemåt. Det tog mig två timmar att ta mig hem, det är sjukt. :O
Det var inte så jobbigt att komma hem, fick lite tid för mig sälv t.o.m. innan någon kom hem. Det var mamma som kom med mat så jag klagar inte.

Spruta

YO FADDAMACKA

Idag har jag varit modig. Jag klarade av att ta en spruta som gjorde ont som in i helvetet! Hade Linda med mig och stoppade blodflödet till hennes hand någon minut medan jag fick min spruta. Jag har något svagt minne av att jag sa "Aj som faaan va ont det gör!" när sköterskan tryckte in vätskan låååååååååååååååååååångsamt medan det sved som jag vet inte vad.
Efter detta gick jag och Linda hem till henne och där var jag parkerad resten av dagen, kom hem för en timme sedan. Lindas mamam kan verkligen laga god mat, jag trodde jag skulle få rulla iväg efter maten.

2010.04.05

YO FADDAMACKA

Igår blev det inget blogginlägg, jag var så inne på att läsa alla andras bloggar att jag glömde min egen. xD
Yesterday såg jag till att Soffan fick finbesök på sitt jobb, jag skickade nämligen dit mig själv. Det kan inte bli bättre än så, det måste gjort hennes dag underbar. Jag menar, allas dagar förgylls när jag kommer. :)

Idag hade Angelica den stora äran att få vara med mig. Vi åkte till stan vid tolv och hon shoppade lite, kände mig duktig som inte köpte något! Jag snyltade lite på Angelicas dricka när vi satt på en bänk och pratade. Vi åkte hem till henne sedan, hennes nya rum är klart nu typ och det är jättemassafint tycker jag. Jag funderade på hur jag skulle få henne att byta rum med mig, men det funkar nog inte.. Åt där också och vi pratade massa och spelade spelet "Vem där?". Det var mysigt, jag har haft en mycket bra dag idag. :)


Gammal bild från nyår, kände att det var dags att ladda upp någon bild igen. Kanske inte världens mest smickrande bild, men som amn ser på tiden var det sent (även om den där klockan gick lite fel, tror den gick efter t.o.m).

Är du vaken Lars?


Är du vaken Lars? med Timo Räisänen och Måns Jälevik



Min fru saves the evening

Lite efter att jag postat mitt förra inlägg fick jag ett sms från kära frugan som ville vara med mig och jag blev på bra humör. Ibland har man tur.

Glad påsk

YO FADDAMACKA

Glad påsk på er.
Själv har jag inte riktigt förstått det roliga med påsken, våran familj är så otraditionell gällande det nu för tiden. Vi har inget påskpynt och annat som tillhör påsken och påskägg är inte något vi delar ut längre. Man blir äldre och orkar inte bry sig.
De flesta av kompisarna umgås med familjen och firar med massa mat och skoj. Sådant brukade farmor sköta, men i år är de i Norge och firar med sina vänner därborta.

Just idag är det mycket fint väder, var ute en stund och promenerade med lille mor. Jag känner att påsken kunde varit en regnig dag istället när folket i familjen kunde vara lite roligare och det inte skulle göra något att kompisarna är upptagna med sitt, för fina dagar som denna hade jag velat dra med någon ut. De jag försökt övertala hittills har inte kunnat så jag har tappat tron på att det finns någon frivillig idag.

Welcome home


Welcome Home - Coheed and Cambria

Glömde i förra inlägget att säga att det är påsklov. YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES!

 


RSS 2.0