En hel skoldag

YO FADDAMACKA

Idag var första dagen med massa riktiga lektioner. Jag kan säga så här: Jag ser inte fram emot morgondagen. Usch vad jag är skoltrött.
Stort tack till Soffan och Elin som finns och gör mina dagar lättare att genomlida. :)

Tittade igenom matte B-diagnosen (som var repetition från A-kursen bara) och jag fattar ingenting. Jag är trött precis hela tiden och mamma kände att hon inte kom ihåg skiten alls heller.
Då kom vi på den "briljanta" idén att fråga pappa, som har skutit om hur bra han är på matte i alla dessa år. När han får se mitt papper säger han:
- Alltså, ekvationer, diagram, bråk och sånt är inte ritkigt min grej. Jag tycker att plus, minus, gånger och delat med räcker att kunna och går.
Så så var det med det. Visst, han kanske är briljant på matte, på lågstadienivå.

Anyway, så jag känner att jag inte kommer orka med matte B för jag kommer inte klara G ändå och då bryter jag ner mig totalt för jag klarar inte av att misslyckas, så jag ska läsa det någon annan gång när jag behöver det inför högskolan. Det känns redan som ett misslyckande, men jag känner att det är bättre det än IG. Btw, jag hatar ordet IG. Idioten som kom på det borde skjutas.

Västtrafik är så jävla bäst

Det är underbart med stopp i kollektivtrafiken. Speciellt när de inte säger nåt förrän precis när man kommer till gamlestan att de tänker vända där. Man blir glad.


Måndagen den tjugoåttonde september

YO FADDAMACKA

Idag har jag inte gjort så mycket, åkte in och träffade Soffan i stan vid ett. Vi köpte ett kort och en kvackande anka till personalen på restaurangen Till Salu, där vi praktiserat. Åh vad jag redan saknar det stället. Tur att jag ska få ta igen mina dagar jag vart borta under några lördagar fr.o.m. november :)

Vi gick till restaurangen och fick våra pärmar ifyllda och sedan åkte jag till Ica Maxi och handlade lite laktosgrejer.

Det var typ det jag gjort idag, och glott på film med mina systrar. Inte så mycket med andra ord.

Imorgon börjar skolan igen, jagvillinte. Bara en lektion som tur är, men det är matte B och den är 1 timme och 20 minuter. Snark. Och lektionen ska vara i elev-matsalen, w h a t ? Jag visste itne ens att vi hade en sådan. Soffan ska fråga åt mig imorgon vart det ligger eftersom hon har matte före mig. Tackolov.

Nu har jag inte mycket mer att skriva, nu ska jag fortsätta ha ångest inför imorgon.



Låt den rätte komma in

Såg på film med tjejorna i familjen för en liten stund sedan.

Vi såg på Låt den rätte komma in. Hört så mycket snack om hur bra den är och jag har verkligen sett fram emot att se den.

Jag måste verkligen säga att jag är besviken. Den var bara så sjukt dålig. Vart kom det "braiga" i filmen, missade jag det? Råkade jag kanske blinka när det hände?

Denna film får 0/5 toasters.


En dag med fru Tew

YO FADDAMACKA

Hehe, jag måste bara säga att jag verkligen diggar min hälsningsfras, den är så jag. :)

Idag har jag varit i Bergsjön med min fru, vi kollade in hennes praktikplats och det gick helt okej. Tew var helt nervös den stackaren. :P
När vi varit där så åkte vi direkt hem till frugan min, höll på att somna på spårvagnen från Bergsjön ett tag, och när vi bytte i gamlestan så satt vi båda och skrattade åt allt och inget hela vägen hem. Det var skönt att bara sitta och skratta, känns som att det var längesen.

Hemma hos fru Tew krävde jag att hon skulle fixa mitt hår och det blev fint osm vanligt :) Fick bilderna från Slottskogen också, äntligen! :)
Stannade till halv fem ungefär tror jag, innan jag begav mig hemåt, där jag blev satt i arbete direkt (i form av att göra middag).

Nu ska jag läsa igenom lite bloggar, ciao bella!

Well,det märks i alla fall att det är Tew man pratar med

Jag och Tew sitter på spårvagnen från Gamlestan.

Jag: De här nya spårvagnarna är lite läskiga, ibland när man åker försvinner all el typ någon sekund men den bara fortsätter framåt ändå! En gång gjorde den så i tunneln oxå!
Tew: Fan va läskigt! Tänk om det skulle hända när man är i tunneln? (och hon ser förskräckt ut)

Jag tittar på Tew med en blick som inte går att beskriva och suckar.



Signatur

Tjänna mina kära bloggläsare!

Jag har gjort allt för att slippa gå och lägga mig och detta har resulterat i att jag och min syster HB har gjort en signatur till mig som jag kan använda i mina blogginlägg. Den är här tillfälligt och kanske t.o.m. för att stanna!
Själv är jag för tillfället sjukt nöjd med den, men sen ska man oxå ta hänsyn till att jag är övertrött och snart somnar med huvudet på tangentbordet, så jag ber att få uttala mig igen imorgon. Just nu är det j*vligt snajsigt i alla fall.










(Vad tycks?)

Mer lönt med födelsedagar än skola

Jag tjänar jävligt bra på att fylla år. Tjänar er på det än vad jag gör varje månad!
I förrgår fick jag 1 000 (ettusen) kronor av mamma & pappa, idag tjänade jag 1 300 (ettusen trehundra) kronor. Sammanlagt 2 300 (tvåtusen trehundra) kronor. på mindre än en vecka.
Jag kanske ska byta ut skolan mot födelsedagar varje månad?

Som sagt


Som sagt

Iittala serien Kartio

(Serie heter det ju, inte grupp! Äntligen kom jag på det!)

Dessa glas och kanna är det jag har fått ur den serien idag. (Ursäkta mina dåliga bilder, jag orkar inte vara ambitiös mer idag.)


♥ Från farmor.


♥ Från Marje-Leena, farmors syster.

Ja, jag är medveten om att det är två olika blåa. Men det gör inget, jag ska ändå ha fler såna glas och då vill jag ha andra färger också, det är fint.

Skräpmat är familjens nya diet

I förrgår åt vi massa kaka. Igår åt vi pizza. Idag har vi ätit massa onyttigheter och miljoner stycken landgång.

Ändå kommer mamma kommer in i mitt rum.

Mamma: McChicken & co som vanligt?
Jag: HUH?
Mamma: Ja?
Jag: Skojar du eller?
Mamma: Men vi måste ju äta något vettigt.
*Jag tittar på mamma som om hon inte vore klok.*
Jag: Okej.

McDonaldsmat = vettigt? Oookeej..

Click on the heart



Klicka på hjärtat.
Herre Ruud vad vackert.

Släktkalaset 2009

YO FADDAMACKA

Idag var det släktkalas. Så värt det alltså! :D

Jag sov som högst 2 timmar inatt, jag försov mig och tog min pencillin på nästan fast mage och var nära på att spy imorse av illamående (man måste äta nåt matigt med pencillinen, annars får det en sådan effekt lärde jag mig idag). Men när jag börjat med landgångarna och samtidigt pillat i mig lite av dekorationen som skulel vara på (i form av gurka) så blev det lite bättre coh jag kunde äta en ordentlig frukost.

När alla kom var allt färdig, det blev riktigt fint alltihopa! :)


Lax- och räklandgångar. Made. By. Me.


Ost- och skinklandgång. Made by me. (Vad motbjudande det ser ut på bilden. De var iaf jättefina irl, jag är mäkta stolt över min prestation som vanligt. Jag är bäst helt enkelt, just face it.)


Kareliska piroger (som jag precis lärt mig att det heter på svenska). Made by my farmor.


Äggsmör man har på.


Massa bullar (gjorda av mormor), sockerkakor (gjorda av mormor), matiga ostmuffins (gjorda av mormors kompis Edith), köpekakor och kanelkakelångpanna (made by me).


Hela bordet (alla saker fick inte ens plats).


Bara för att ni älskar matbilder!

Det blev så mycket ätande att man fortfarande är illlamående!
Efter ätandet var det presentöppning, massa pengar (jag är rik som ett troll och ska shoppa gärnet!) och så fick jag schampo, balsam och duschcreme, tydligen stinker jag så mycket. Jaha, tack för den. (xD)
Sedan fick jag en vattenkanna från Iittala och illhörande glas från farmors syster och farmor, jag blev så glad! Har sett farmor ha det men trott att den "gruppen" (vafan är sarja på svenska?) vartit utgången (heter det så?). Jättetrevlig överraskning, härdanefter ska jag önska mig resten av grejerna ur den "gruppen" (som jag för tillfället glömt vad den heter)!
Sedan fick jag rosor också, de är så vackra. Jag måste ta kort på mina presenter senare.

Vid sex drog vi oss hemåt och jag kände hur ögonen började svida. De svider som utav bara helsicke nu, ska ta bort sminket och sova tidigt ikväll är det tänkt. Imorgon ska jag och min fru åka till hennes praktiseringsplats och hälsa på. Hon måste få information och sådant och ville ha moraliskt stöd, och vem frågar man inte då om inte sn bästa fru? ;)

Nu ska jag inte tråka ut er mer era stackare, nu ska jag fortsätta att lyssna på Yiruma, den bästa kompositören enligt mig. Later dudes!

MATSMAK

Du har väl inte missat min och mina kompanjoners matblogg?

MATSMAK.BLOGG.SE



Jag vill ha lördag (dag)

YO FADDAMACKA

Idag blir det mycket sen uppdatering pga städningen. Kom inte igång förrän vid tre och jag har fortfarande massa kvar! Usch va irriterad jag vblir på mitt rum, jag har för litet rum för mina grejer! Alla mina förvaringsboxar är nu upptagna, jag behöver fler!
Ska fortsätta städa imorgon när jag kommer hem och sedan ska ajg städa tills det är fint!

Idag har jag även bakat inför morgondagen. Kanellångpanna tror jag det hette?
Har inte den blekaste om hur den smakar, första gången jag gjorde den men den luktar underbart iallafall.

På tal om imorgon, jag vill att det ska vara nu! Redan klockan nio ska jag dra mig uppåt, men det är värt det. Ska vara i mormor och Upis sommarstuga vid lite över tio och göra landgångar (jag har antagligen sagt det innan?) inför släktkalaset.

Ooh, imorgon blir det presenter/pengar! Eller imorgon blir det ju inte egentligen, för klockan är över tolv. Men whatever, alla fattar.

Jag känner att detta blir ett ganska ointressant inlägg så jag ska nog ta och göra iordning det sista innan jag ska nana. Vi avrundar detta med en bild tycker jag.


Födelsedagen är slut..

Nu är födelsedagen slut förresten. Nu är jag verkligen 17 år, i hela ett år innan det blir en ny siffra!

Hur har jag tillbringat de sista timmarna av min födelsedag?
Jo, jag har suttit vid olika webbsidor och dregglat över skor! Och nej, det är ingen sarkasm över något av orden. DET FINNS SÅ JÄKLA MÅNGA FINA SKOR! Sedan hittade jag en underbar klänning som jag bara vill ha!

Nu är klockan mycket och jag vet inte vad jag blajjar på om längre, nu känner jag hur huvudet sakta men säkert börjar försvinna in i sömnens värld. När denna underbara låt som jag lyssnar på är slut ska jag bädda om min säng (måste ju byta lakan varje dag) och sova. Imorgon blir det att försöka komma upp vid tio så jag får nytta av dagen som ska ägnas åt rumsstädning och omorganisation av lådor och möjligtvis garderob. Sedan är det bra om jag kan somna på kvällen sedan, ska ju upp tidigt på lördag! Bläh jag vet inte vad jag säger längre, nu ska jag sova.
Godnatt!

Nattens droger

Let me sign.

 

Never think.

 


Födelsedagspresenterna

Här kommer lite bilder på mina födelsedagspresenter från min fru, min familj och min mormor & "morfar", som jag lite lagom ambitiöst fotat.



Från min fru Tew August.
♥ Jag fick svarta servetter, som jag sa att jag ville ha när vi var på lagerhaus och kollade på inredningsprylar, en ny slags tantgrej som jag är totalt kär i! (Ett bra tips till er som ska köpa presenter i framtiden: Inredningssaker i svart, lila, siver, rött och grönt är mycket uppskattat!)
♥ Jag fick två par svarta leggings, perfekt, alla mina är nopriga och fula!
♥ Stjärnorna har hon gjort själv och är menat att fungera som underlägg. Jag tycker de är asballa, seriöst! :)



Från min syster Santtu.
♥ Jag fick en Bullet For My Valentine-mugg! Behövligt, jag har bara en enda egen mugg som jag får ha ifred annars, och handtaget har börjat lossna på den, så detta var perfekt!



Från min syster HB.
♥ Jag fick en t-shirt med *jag kommer för tillfället inte ihåg vad den najsiga tjejen heter, irriterande*-motivet "Hug me, or I shall destroy you!". Passar in bra på mig, and I really like that girl!
♥ En liten Pin med Jack Skellington från The Nightmare before Christmas, och Jack har solglasögon på sig, den coolingen. xD



Dessa två bilder är presenterna från mamma (och pappa?).
Först av allt, det sakerna ligger i: En jättegullig förvaringsbox. Perfa, jag har just köpt lite förvaringsboxar och behöver ju mer! Ska omorganisera i rummet imorgon (ska iaf börja då) och städa, ska få det lite mysigare är det tänkt. Därför vill jag ha fina förvaringsboxar och stoppa i allt som inte får plats i det minimala rummet men som jag behöver. Denna är stor och rymlig, perfekt för t. ex. allt mitt smink!
Innehållet i denna förvaringsbox:
♦ Clear-Up Stripes. Alltid velat testa!
♦ Ansiktsmaskar i massor (det är den högen som ligger längst ner).
♦ Shopaholic-pastiller. HAHA, det passar perfekt in på mig. xD
♦ Makeup-rengöring för ögon.
♦ Makeup-rengöring för hela ansiktet.
♦ Servetter med sko-motiv. Det är så jag!


Denna är i alla fall från mamma & pappa.
♥ Ett födelsedagskort med sko-motiv. Någon som börjat misstänka att jag är väldigt förtjust i skor? ;)
"Girls need adorable Shoes. Have a stylish Bithday." I kortet låg det 1000 (ettusen) kronor. AAH, SHOPPING, HERE I COME!



Från mormor & "morfar".
♥ Blomma, för mig okänd sort (minns inte vad mormor sa att det var för slags blomma). Jag ska verkligen försöka ta hand om den. Den passar fint in i min planering av "nytt" rum. :) (Nalle-tallriken var bara tillfällig, nu står den utan tallrik. xD)
(Tror att jag får lite pengar av dem på lördag då släktkalaset är..)

Detta var mina födelsedagspresenter idag. Inget onödigt, så jag är jättenöjd! Tack än en gång för presenterna! :D

.. Får se vad jag får på lördag då.. ;)

Födelsedagsbarnets dag

YO FADDAMACKA

Jag vet att ni har längtat efter ett blogginlägg om hur födelsedagsbarnets dag varit och-..

Va? Har ni inte? Nähä, synd för ni får höra ändå, mohaha! xD

Jag började min dag vid tolv, då jag sovit ut till klockan elva (dock med massor av uppvaknanden innan) och sedan legat och läst lite i senaste SOLO.
Jag slängde i mig pencillin-tabletten, BTW, fy fabian vad det smakar illa! Jag mår alltid dåligt bara av att tänka på smaken.. ja, jag brukar tänka på den faktiskt *hör min sarkasm*.
Anyway, sen jag kom på att jag lovat mor min att baka till idag, shit! Jag fick gå till affären och fixa ingredienserna och slängde snabbt ihop en väldigt god citronkaka.

Vid tre mötte jag mamma i Deregna, yey, sällskap! Stackare, jag pladdrade massor! xD Vi handlade inför lördagens släktkalas, det blev tungt!

Väl hemma igen sorterade jag den rena tvätten från tvättstället och sedan kom Tew över emd presenter! :D
Fick underlägg till glas som hon gjort själv, två par svarta leggings (det behövdes verkligen, tack!) och svarta servetter (Y) Hon är grym!
Hon gick ganska snart igen och familjen (alla utom pappa) käkade middag, tacos (Y)

Vid sju kom mormor och "morfar" över, de hade med en fin blomma till mig som jag ska döda :D (Jag dödar alltid mina blommor, de får inget vatten för jag glömmer. xD)
Vi pratade om allt möjligt, de fick äta min citronkaka jag bakade och kaffe som jag fixat (Y) Innan de gick tog de med allt jag och mamma handlat idag, vi ska ha släktkalaset i deras sommarstuga.

Bluäh, ska vara ute på min parkering klockan tio på lördag! Ska göra landgångar och sånt inför kalaset. Menmen, sånt är livet, får gå upp vid nio senast helt enkelt ;)

Nu ska jag titta på idol för att jag inte har något bättre för mig, ciaociao!

Sjutton

Åh, just det ja. Jag fyller ju år idag. Sjutton.

Födelsedagsbarnet herself. För några månader sedan.

Snart dags för ny design?

YO FADDAMACKA

Jag har tänkt. *Inväntar applåder för att jag använt det jag har mellan öronen* *Ja, jag har faktiskt något mellan öronen, otroligt nog!*

Nu är hösten här.
Höst för mig innebär mycket förändringar. Jag älskar förändringar. Jag går för tillfället igenom en förändring faktiskt, även om den kanske inte är den sorts förändring jag diggar (fast det är faktiskt inte så svårt som jag trott att det skulle vara, det är nästan skrämmande lätt).

När hösten är här är det mycket kallare, solen värmer inte längre och man måste ha på sig mer kläder för att inte bli helt blå av köld. Då tycker inte jag att min nuvarande design är särskilt aktuell, den ser alldeles för kall ut.
Tänk om jag skulle gå ut sådär idag, jag skulle hacka tänder!

För att komma till saken, jag har i alla fall kommit fram till att jag vill fixa en ny design. Men det finns ett problem. Jag har inga passande bilder!

Därför vill jag be min underbart grymma privatfotograf Tew om hjälp! Snälla snälla Tew, vill du hjälpa mig att fixa höstbilder åt mig? *Hundvalpsögon*

Så kan det gå

YO FADDAMACKA

Har haft en vädligt slapp dag, har haft Mumin-maraton och tvättat.

Nu när jag plockade upp den rena, blöta tvätten för att hänga upp på tork märkte jag att mitt vita linne inte var så vitt längre. Jag råkade lägga den i fel påse med tvätt för det blev lite bråttom. Mitt favoritlinne har den fulaste färgen av alla nu! :(

Vilken färg undrar ni?
Eh, ja.. Jag tror bilden talar för sig själv..


Helvete oxå. Jag har ingen aning om vart man kan få tag på ett nytt sådant då jag själv inte köpt denna.

En liten lista

Tänkte att ni kunde få reda på lite mer om mig, om ni har lust? Försätt läs i så fall.

TIO FAVORITER
1. TV-kanal – 3:an & 7:an (matprogrammen går ju där, vad tror ni egentligen?!) .
2. Blommor – Rosor (gärna mörkröda, mörklila och svarta).
3. Färg - Svart, lila, blå och grön för tillfället.
4. Sport - Badminton in my ♥.
5. Affär – H&M har (d)riktigt snygga kläder, höstmodet is the shit!
6. Musik – Just nu gillar jag ösig musik. Avenged Sevenfold coh SoaD är några av favoriterna.
7. Mat – Thaimat.
8. Årstid – Sommar, nu gillar jag för första gången hösten. (Höstmodet är jättefint så det finns mycket fina kläder jag vill ha och tänker skämma bort mig lite till, sedan betyder höst förändrig. I ♥ förändrigar.)
9. Djur – Katt och hund, men jag är allergisk :(
10. Stad – Göteborg ♥

TIO FAKTA
1. Hemstad – Göteborg
2. Hårfärg – Typ brunt hår med blond lugg. Jag ska färga om det till blått eller lila har jag bestämt.
3. Längd – 158-160 cm?
4. Frisyr – Förstörd typ. För mycket klippt så det är för kort, men snart växer det ut igen.
5. Ögonfärg - Gröna. Inte för att skryta, men det är nog bland de vackraste ögon jag har sett.
6. Skostorlek - 36-38 (mycket beroende på vad det är för slags skor).
7. Humör – Trött av pencillinen men annars är det bara bra faktiskt, trots omständigheterna.
8. Orientering – Eh.. mitt rum..? I don't get it, sorry att jag är så trög.
9. Tillgänglighet – Eh va?
10. Vänster eller högerhänt – Högerhänt mannen!

TIO SAKER OM DITT LIV
1. Har du någonsin varit kär? - Japp.
2. Tror du på kärlek? - Just nu har jag tappat tron på det, men jag tror även att tron kommer tillbaka så småningom.
3. Varför tog ditt senaste förhållande slut? - För att han inte tyckte det kändes rätt. Med tanke på den senaste veckan och sånt (som jag inte tar upp med respekt mot honom) så tycker jag nog att det var det bästa som kunde hänt ändå. Livet går vidare.
4. Har du någonsin fått ditt hjärta krossat? – Japp. Man kommer över det, även om det är jobbigt ett tag.
5. Har du någonsin krossat någons hjärta? – Ja..
6. Har du någon gång blivit kär i din bästa vän? – Nej.
7. Har du någonsin älskat någon utan att tala om det för honom/henne? - Nej.
8. Är du rädd för att starta ett förhållade med någon? – Nej, med rätt person och rätt tidpunkt och när det känns rätt så är jag inte rädd.
9. Har du någonsin haft en hemlig beundrare? – Om han/hon ska vara hemlig så kan jag ju inte veta, right? ;)
10. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? – Jodå, men det har aldrig hänt mig (än).

TIO SAKER: DET DÄR ELLER DET HÄR
1. Kärlek eller pengar - Kärlek.
2. Vin eller öl - Cider ffs.
3. Dag eller natt - Natt.
4. One night stands eller förhållade - Förhållande.
6. Pepsi eller coca-cola – Det spelar ingen roll, är inte så förtjust i något längre, tröttnat lite.
7. Vild fest eller romantisk hemmakväll – Vild fest känns det som just nu.
8. Färgfoton eller svart/vita foton - Det beror på vad för slags bilder det är.
9. Telefonkontakt eller face to face - Face to face.
10. Aim eller myspace – Vad är Aim?

TIO "HAR DU NÅGONSIN"
1. Har du någonsin blivit upptäckt när du smitit ut? Det minns jag inte.
2. Har du någonsin varit med i ett slagsmål? Nope.
3. Har du någonsin gjort något du ångrat? Självklart.
4. Har du någonsin hoppat bungyjump? Nej, det ska jag aldrig göra heller.
5. Har du någonsin varit på en husbåt? Japp, myys!
6. Har du någonsin gjort slut på en hel jawbreaker? Nej, men jag har ätit upp ett helt glasspaket en gång. Sen hade jag väldigt ont i magen..
7. Har du någonsin önskat ngn att göra sig riktigt illa? Japp, det händer fortfarande ibland. Liksom face it, vissa förtjänar det.
8. Har du någonsin gått på bio ensam? Nej, gud vad tråkigt.
9. Har du någonsin gillat ngn som inte gillat dig tillbaka? Japp, det var jobbigt ett tag men så hittade jag lite annat. :P
10. Har du någonsin tyckt att världen suger? Y e s.

TIO KÄNSLOR
1. Saknar du ngn just nu? Ja. Det roliga är att den personen inte ens finns.
2. Är du glad? Just nu? Jag är trött och aningen irriterad från förut, blev tillsagd att diska = mitt hatobjekt.
4. Är du uttråkad? Ganska.
5. Är du tysk? Nej, men finsk. :)
6. Är du irländare? Nej, men det skulle varit najs.
7. Är du fransk? Nej, tackolov. Komplicerat språk AB!
8. Är du italienare? Nej, men italiensk mat är gott ändå.
9. Är dina föräldrar fortfarande gifta? Jag visste inte ens att de varit gifta? O_o
10. Gillar du någon just nu? Jag gillar mina nära och kära, som man säger. :)


Den dumma bloggen blev snäll igen

Puh, nu funkar bloggen igen! Var ur funktion förut och var farlig nära att slå någon.

Synd bara att jag inte kommer ihåg vad jag hade tänkt skriva längre..

Hej bloggen

YO FADDAMACKA

Nu blir du allt förvånad, klockan är ju kvart i tolv och jag bloggar!

Var på vårdcentralen igår, fick akuttid kl 14:00. Jag kände mig som ett litet barn som tog med mig min mamma, men jag går inte in i sjukhusliknande byggnader helt själv, aldrig!
Jag kollade upp mina sår och det visade sig vara det som mamma misstänkt. Jag hade fått impetigo.
Greit, jag får inte praktisera mer denna veckan, så jag måste alltså ta igen 4 dagar på helgerna sen när jag är frisk nog igen. Det känns bara så underbart, jag tycker verkligen om mitt liv just nu! :)
Tack Gud eller whatever som skapat mig, tack!

(Fast jag ska se det från den ljusa sidan, det är inte psoriasis iallafall som jag var rädd att det var innan. Impetigo kan man iallafall bota med lite pencillin.)

Idag ska jag och mina systrar strax åka in till stan, för sålänge jag inte pillar i såren och har med min handsprit så smittar jag inte. Ska hämta mina saker på restaurangen och prata lite med dem, sedan ska mina systrar köpa present till mig (jag fyller år om två dagar, vart tar tiden vägen?).

Efter detta kanske Angelica kommer över, då ska vi prata och äta massor med glass. Kanske borde köpa glass på vägen hem då..?

.........

Hoppas du är nöjd nu.

Känn det som inte finns


Romanstisk middag med frugan

YO FADDAMACKA

Njaa, romantiskt kanske det inte var, men gott! Jag är en grym kock om jag får säga det själv!

Idag har jag som sagt bjudit min fruu på middag. Thaigryta is the shit, m-m-m-mannen.
Sedan satt vi kvar vid bordet och kunde itne röra oss, vi åt för mycket (som vanligt).
En kvart senare gick vi in i vardagsrummet bara för at två minuter senare dra in på mitt rum och jag får hårmassage medan jag nördar internet. Vi spelade lite Rockband på PS 3 innan det var dags för frun att dra sig hemåt.

Det har varit en del flum idag, hon tog med godis så jag fick spel av sockerchock, så jag är väldigt lättroad atm. Sitter och har konstiga ljud för mig som ska föreställa försök till skratt, men de är så konstiga att de inte ens förtjänar att bli kallade försök till skratt egentligen. xD

Anyway, jag saknar min pirat otroligt mycket, puss på honom ♥
Verkar i dagsläget som att jag inte ska få se honom förrän om två veckor räknat från denna dag, det känns lite ledsamt.. :( Hoppas han vill träffas någon gång i veckan iaf..?

Dagens outfit gör comeback

YO FADDAMACKA

Jag hade rätt snygga kläder på mig idag så tänkte att Dagens outfit kunde få göra comeback idag!


Ball t-shirt - Internetbutik
Avklippta jeans - från Piratens syster som inte ville ha dem mer
Strumpbyxor / tights - H&M

Ja, jag vet att man fick reda på väldigt mycket om vart mina kläder är från :D

Kul vits

YO FADDAMACKA

Idag är jag såå trött! Det hände inget speciellt alls på praktiken, så för att ha något att skriva kan jag berätta en rolig vits för er som fick mig att dö av skratt förut:

Det var en gång en elefant som gick genom en myrstack varje dag.
Tillsist beslöt myrorna att gå till anfall.
Så när elefanten kom lunkande nästa gång, kastade de sig över honom.
Elefanten bara skakade på sig och alla myrorna föll av ...
utom en modig myra som hängde sig kvar bakom elefantens öra.
Då ropade alla de andra myrorna i kör:
- Stryp honom, Martin!

Haha den är så underbar *skrattade mig igenom hela historien när jag skrev den nyss* *alla tycker förmodligen att jag är helt körd i huvuvdet nu*. Anyway, nu ska jag läsa bloggar, puss på er!

Litet tråkigt inlägg bara

YO FADDAMACKA

Jag har märkt att mina blogginlägg har blivit om möjligt ännu tråkigare och mer sällsynta på senaste tiden! Det är för att jag helt enkelt inte orkar, jag är ständigt trött och har ingen inspiration.
Jag hoppas att detta ska ändras sedan när praktiken är slut och skolan drar igång igen.

Idag har jag iaf haft en ganska lugn dag, inte mycket folk alls. Min och Soffans kallkökslärare kom och hälsade på idag, det var en trevlig överraskning. :) Vi satt och pratade med henne i säkert en timme och åt, vid halv ett för omväxlingens skull!

Hm.. om exakt en vecka är det min födelsedag, sug på den du!

Fyttifabian?

YO FADDAMACKA

Fyttifabian (fytti Fabian? Vad heter det egentligen?) vad jag är trött idag!

Idag var det ultrastress på jobbet, våran kära köksmästare är bortrest denna vecka så vi har en annan kock som inte är särskilt organiserad (läs: inte alls). Till och med Soffan blev stressad, DÅ är det verkligen tal om stress!

När jobbet var slut var jag på ganska dåligt humör. Jag åkte med Soffan till Deregna, ho skulle upp till en kompis/gammal lärare. Sedan tog jag nästa spårvagn mot stan igen för att dra mot gymmet.
Nödvändigt? Visst var det!

På gymmet gav jag allt och lite till, tränade som en tok och svetten bara rann och hela ryggen var genomvåt. Jag var så arg, ville bara få ur all ilska och frustration.
Nu gör det ganska ont när jag går.. eller rör mig överhuvudtaget..

När vi (mamma kom också till gymmet) kom hem så stekte jag lite pannkakor som fick bli dagens middag. Kollade på Idol-auditions medan jag åt. Hell's Kitchen börjar om ca 15 minuter men jag känner att jag verkligen inte orkar kolla idag, är så totaltrött att ögonen nästan går i kors redan nu. Tror det blir tidig läggning idag, lite tidigare än kl 12 iaf som det annars blir. xD

Jag hoppas verkligen att jag är på bättre humör imorgon, har vart läskigt arg de senaste två dagarna nu.

Kjolshopping

YO FADDAMACKA

Idag känner jag mig ful och äcklig och jag vet inte varför.

Anyway, idag praktiserade jag som vanligt, det var ganska kul ändå. Köksmästaren reste iväg idag så vi har en annan kock, han verkar helt okej.
Fick en hel del skrattattacker idag iaf, det behövdes. Tack Soffan! :)

Efter praktiken mötte jag min fru Tew i stan, vi skulle shoppa födelsedagspresenter till mina systrar. Jag hitade inte det jag letade efter till dem :(
Men ajg hittade däremot en assnygg svart kjol (jag har inga svarta kjolar! :O) på en H&M. Sedan på en annan mer ungdomsfixerad H&M, som vi brukar säga, hittade jag två till likadana kjolar fast i grått och lila i min storlek. 50 mynt bara, ingenting så plötsligt stod jag där med tre kjolar i min hand. Så idag har jag alltså shoppat kjolar!

KOlla bara in denna bilden, en bild på den gråa kjolen..

Bilden är lånad från Tew August.

Det är min dag hittills, nu ska jag fortsätta lyssna på Hallelujah och fixa över lite recept till nya matbloggen.

Hösten är här nu

YO FADDAMACKA

Nu är jag hemma igen efter underbar helg hos min pirat. Det var massa myys! ^^
Vi hade en riktig slapphelg, vi myste den mesta av tiden framför TVn eller datorn.

Igår när vi skulle grilla lite så satt jag och frös framför brasan, det börjar bli riktig höst ute nu. Det luktar så gott! Det känns i hela mig att hösten är på g, jag har en sån stark höstfeeling just nu.

Det är med blandade känslor jag välkomnar hösten. Det är skönt med en ny årstid, variation är något jag uppskattar. Höstmodet brukar vara sk-tsnyggt också, så shopping är ett måste på hösten. Luften blir så mycket klarare och lättare att andas på något sätt.
Men det blir kallt. Och mörkt. Nästan varenda kotte blir mer neråt, höstdepressionen drar igång.
Hur som helst är det oundvikligt, så det är bara att acceptera det. Jag tror jag har fått lättare för att kunna göra det, för det känns inte lika hemskt som det annars gör när sommaren försvinner för att sedan komma tillbaka först nästa år.
Jag är nästan lite förväntansfull, jag är nyfiken på hur detta årets höst kommer att bli.

Det är bara att hålla ut, först ska jag klara av praktiken. Bara två veckor kvar nu!

Sent nattinlägg

YO FADDAMACKA

Idag känner jag att jag bara måste skriva lite, blivit så dålig på att uppdatera, fy skäms på mig!

De senaste dagarna har varit bra, jobbat och gymmat. Efter jobbet idag så åkte jag med Soffan hem till henne och vi gjorde om bloggdesignen till våran nya matblogg (klicka för länk). Den blev grym!

Eftersom klockan är över tolv och jag ska upp imon orkar jag inte skriva detaljerat, aj äm såw sorry fåår thät majj deer frends. Imorgon ska jag iaf åka till Piraten direkt efter jobbet, stannar hela helgen. Längtar som fan, myspys! ♥

Sexuella trakasserier av vitkål

YO FADDAMACKA

Idag har det vart überkul! Jag kom upp i tid imorse och i tid till jobbet (Y)

På jobbet var alla på bra humör, köksmästaren var t.o.m. på skämthumör och jävlar vilken humor han har!
Han stod och körde ner vitkål i en maskin som strimlade dem och vi stod och pratade om allt möjligt.
Köksmästaren sa att jag utförde sexuella trackerier på vitkålen, så jag skulle få ett års fängelse. Sofia sa att det heter sexuella trakasserier.
Då sa han: Ojoj, det var ju ännu värre, två år på kåken!
När köksmästaren frågade en servitris vad vi skulle göra åt att jag utförde sexuella trakasserier på vitkålen sa hon: jaa, vi får väl hjälpa till antar jag!
Vi hade jätte kul allihop. xD

Sen så slog sofia på mig på skoj , så slog jag tillbaka på hennes rygg (hon älskar det istället för massage).
Hon: Aj, slår du mig?! :O (vi skojade såklart)
Jag (pratar utan att tänka mig för så blir det fel): Men du ska väl vara glad att jag tar dig bakifrån iaf!
Jag, Sofia och köksmästaren skrattar så vi nästan pissar ner oss.

Jag och soffan skrattade så mkt att vi var tvungna att gå ut coh ta luft. inte ens då kunde vi sluta skratta, jag fick ett av mina berömda RUUDEN-anfall. xD Sen räckte det att vi sa vitkål och alla dog. xD

Åh, jag hoppashoppashoppas det blir en sån skämtdag imorgon oxå, hoppashoppashoppas! Det gör verkligen hela dagen, det spelar ingen roll hur jävligt det skulle kunna varit innan, ett sånt skrattanfall och allt är löst liksom ^^

Dålig början med ett bra slut

YO FADDAMACKA

Min dag började inte bra. Vaknade 7:50 och tänkte bara "HELVETE!". Min buss åkte 7:40, gissa vad jag gjort?
Självklart, försovit mig!
Jag fick panik och visste inte vad jag gjorde, jag visste bara att jag skulle vara på bussen som gick 8:00 om jag så skulle slå ihjäl någon och att jag skulle ha med mina kockbyxor.

Klockan 8:00 väntade jag på bussen, den var lite sen. Yes, underbart. Kom ner till Deregna och hade tur, 4:an väntade in bussen. Jag var ombytt och klar 8:40, bara tio minuter försenad. Inte illa pinkat när man var 20 minuter försenad.

Jag var helt övertygad om att den här dagen skulle vara jättejobbig och var på dåligt humör när vi styckade grönsakerna på morgonen, men ju mer tiden gick ju mer insåg jag att denna dagen nog inte skulle bli så jobbig trots allt. Jag började slappna av och då gick jag och Soffan igång som vi brukar.

Jag grät floder idag också. Nej, jag var inte ledsen, jag hackade lök. xD

Vi stod i varmköket och fick ansvaret över det och även kallköket, det gick galant. Jag och Soffan började löjla oss och jag skrattade så jag inte kunde andas ett tag. Det var kul, hoppas på fler sådana dagar. :)

Söndag kväll

YO FADDAMACKA

Yep, denna dagen blev väldigt stressfri. Har bara slappat, lyssnat på mycket musik, läst ut min bok och hjälpt min syster HB med hennes läxa :)

Att jag fortfarande ska skriva i min loggbok försöker jag inte låtsas om, jag känner så inte för det. Jag känner heller inte för att gå till tha jobb imorgon, hoppas att det ösregnar riktigt mycket imorgon så det inte blir så mycket kunder!
Okej, det lät taskigt men jag tycker det är jobbigt när köksmästaren blir så stressad och skriker på oss tills hans röst inte håller typ.
Fan, det är ju ångestframkallande. Och det är så som restaurangerna ser ut, woho. Tur att jag ska fortsätta läsa massa kurser så jag kan specialisera in mig på caféer sen, där är det inte så stressigt och irriterande.

Stressfri dag

YO FADDAMACKA


Denna dagen är en slappdag har jag bestämt. Sov länge och nu ska jag vägra allt som är relaterat till stress :)
Idag ska jag bara skriva loggbok om fredagen, lyssna på musik och helt enkelt ta det lugnt :)

Tummen upp på sådana här dagar när man fått stressa som bara den flera dagar! :)

Dagens drog

Johnny Cash - Hurt

Klicka på länken, tror blogg.se dampar igen. Kan inte få upp klistrain-rutan så att det blir ett youtube-klipp direkt på bloggen.

En pirat och en födelsedag

YO FADDAMACKA

Jag har inte hunnit skriva på några dagar, haft fullt upp!

Fredagen var som vanligt, men med en köksmästare som var otroligt grinig. Han bara sklrek på oss precis hela tiden, inget var bra, allt var bara värdelöst enligt honom. Det som var bra ena sekunden var helt odugligt sekunden efter. När dagen var slut var det en stor lättnad, jag blev slutkörd och mitt självförtroende och självkänsla låg lägre än botten.

Jag skyndade mig hem och fixade mina saker för att sedan dra till Alingsås och träffa min Pirat. Sov hos honom till lördag, otroligt mysigt. Han är nog världens bästa tror jag, jag blir varm när jag tänker på det. :)

På lördagen (igår, idag? Klockan är ju över tolv så) åkte jag hem vid 14-tiden, jag skyndade mig direkt till Tew. Hon fyllde nämligen år (GRATTIS TEW!!), och hade en tjejmiddag/kväll.
Mycket roligt, jag skrattade på mig flera gånger. Stackars de andra xD
Och så fick jag träffa Bella igen, det var ju över ett år sedan sist så det var jättekul att få se henne! :D
(Jag ska få de få bilder som Tew tog, de kommer upp lite senare..)

Jobb och shopping

YO FADDAMACKA

Idag har jag jobbat som vanligt. Idag var det min tur att sköta kallköket, det gick bara bra. Fick bara några få bongar så jag ägnade större delen av dagen åt att hjälpa till i disken och förbereda inför á la carte middagen ikväll genom att stycka/strimla svamp och grönsaker.

Jag skulle kolla till salladsbuffén, så ropade E på mig och bad mig fixa drickor i baren och servera dem till gästerna. Det var nog det roligaste jag gjorde på mitt jobb idag.

Inte förrän halv tre fick vi äta, jag har sån jävla huvudvärk hela tiden pga av näringsbrist! (Huvudvärken försvinner inte heller, och tack vare den blev jag skitsur på en sak nyss.)

Efter jobbet gick jag och Soffan omkring i affärer tillsammans med min lille mor. Vårat uppdrag var att hitta denimleggings till mig och omslag till Tews present.
Jag kom hem med massa fina förvaringslådor till mig själv, denimleggings och julklappar..

Vänta lite nu, sa jag julklappar?!

JA, det gjorde jag! Och ja, jag vet att det är den tredje september, att jag inte ens fyllt år ännu. Men det var perfekta julklappar, var bara tvungen! Nu har jag lagt ut lite mer än 400 kr på julklappar men nu är några människor färdiga! ;)

Nu är i alla fall Tews present klar, jag är förfan grym! (Ja, jag är stolt över presenten och lite mer) :D

Nu går det framåt på jobbet

YO FADDAMACKA

UNDERAR DAG IDAG "PÅ JOBBET" IDAG! :D Fick vara med köksmästaren i varmköket idag, damn vad han är hård! Men väldigt snäll också, och idag var han inte lika stressad och hann föklara varför man inte skulle göra så och varför man skulle göra så. Jag lärde mig otroligt mycket idag. :)
Jag var så glad över dagen, men samtidigt helt utmattad för köksmästaren körde hårt med mig när det blev rusning, allt skulle vara klart direkt och samtidigt som man helst bara ska slänga på allt så ska det se bra ut också.

Sedan efter jobbet förstördes mitt humör pga en sak, men det har jag och mamma förhoppningsvis löst (håller tummarna för att det ska gå bra imorgon då!). Well, jag kan säga att en trött och slutkörd Putte inte är så jätteglad när allt går emot henne (det var alltså inget jätteviktigt som hände).

Nu är klockan mycket, hade tänkt skriva tidigare men så blev det att prata med Pirat von Mysbjörn istället. Därför lägger jag upp denna nu, innan jag ska kolla upp ny busstid för imorgon och göra mig iordning för natten.

I'm f*cking exhausted!

YO FADDAMACKA

Vilken dag! Det var fint väder idag så E öppnade uteserveringen på restaurangen. Helvete vad folk det kom idag då! Ungefär halva Göteborgs befolkning bestämde sig för att luncha på vår restaurang misstänker jag.
Jag och Soffan slet som djur, och jag är inte van vid det längre. Vi skulle samtidigt som vi skulle vara i köket vara i serveringen också kändes det som. Vi flängde runt och bar tallrikar och glas medan vi gjorde sallader och hamburgertallrikar. Och kökschefen var stressad och skrek på alla hela tiden, vi fick skäll för minsta lilla kändes det som.
Sedan var det gäster som blev irriterade för att jag inte visste vart man skulle betala. Vafan, det är min andra dag och jag har inte fått något alls visat eller förklarat överhuvudtaget! Ha förståelse please! (Visst kan man på ett sätt förstå dem men jag sa ändå att jag bara är praktikant. Dessutom skulle jag bara hämta in disken. Tacksamt, väldigt tacksamt, kände jag bara då.)

Jag hade inte ätit något alls idag heller då och var trött och hade noll energi egentligen, svetten rann som bara den och min huvudvärk var riktigt illa. Så när vi vid två äntligen fick käka lunch kändes allt så mycket bättre och jag orkade fortsätta.

När jag slutade (vid tre, antar att vi ska vara där under lunch och sedan får vi gå) så segade jag runt i lite affärer och satt på centralen jättelänge och bara slappnade av under träden. Det var så underbart väder coh jag kände att jag verkligen behövde varva ner innan jag skulle lunka iväg till gymmet.

På gymmet orkade jag inte två timmar som jag annars tar med en klackspark, efter lite mer än en timme gick jag till omklädningsrummet och var helt utmattad.

Det har varit en lång, stressig och varm dag, i natt kommer jag sova djupt.

RSS 2.0