Helgens äventyr

YO FADDAMACKA

Mera äventyr på gång hähä.

Igår var jag, Angelica och Tew i stan, vi käkade sushi och plöjde i lite affärer. Jag var duktig och köpte bara sushin för 40 kr. Applåd till mig.
Efter detta åkte Tew med hem till mig, vi åt thaigryta som jag tillagat för några dar som blev alldeles för mycket. Jag tryckte i Tew massamassa gryta och bröd. Sedan tvingade jag henne att äta apelsin till efterrätt. Även om det låter hemskt att säga att jag tvingade henne så hade hon inget emot det. Jag göder henne nästan bättre än hennes egen mamma sa hon. Vi spelade lite Sims efteråt innan det var dags för frugan att tänka på refrängen.

Idag har jag och mamma varit i stan och inhandlat lite stuffs. Nu har jag fina nya skor, mysiga doftljus och två nya kokbäcker (Per Morberg och Tinas kök). Jag är nöjd.
Lagade middag när vi kom hem. Jag lagade fish and chips (panerad fisk och potatisklyftor/pommes frites) med lite olika såser och röror samt sallader. Det blev underbart gott och det var lätt att göra även om det tog tid. Uppskattades av hela familjen och måste göras om. Detta åts medan vi tittade på blåsningen, en bra dag i stora drag.

Fredagens äventyr

YO FADDAMACKA

Idag(har inte lagt mig än så för mig är det fortfarande fredag) var det en jobbig skoldag tycker jag. Jag var otroligt lättirriterad och allmänt sur. Det roligaste var att göra knäckebröd, gott och enkelt. Fast ett tips är att inte äta de bara som de är, de var väldigt torra.

Efter skolan skulle jag till Brunstparken och leka med frugan. Det var miljoner folk på Lindholmen som skulle in till stan så jag ringde frugan coh tvingade henne att möta mig på Hjalmar Brantning istället. Bara för detta kom det tre 16-bussar och 158:an, alla går till stan men inte till Hjalmar. Irriterande AB. Men efter ett tag kom en buss som tog mig och Palexandra till Hjalmar iaf. Jag och frun åkte 40 och jag tog en powernap på bussen.

Vi inhandlade ingredienser till en hallon- och björnbärssmulpaj och lite choklad. Jag fick håret våfflat, vi åt smulpajen och drack underbar flädersaft och sedan hade jag siesta i frugans säng. En vanlig dag med frugan alltså.
Till mitt försvar vill jag säga att jag faktiskt  inte kan hjälpa att hon har en säng som är övervakad av John Blund som slänger sand i ögonen på en så fort man närmar sig.

Sorry Seems To Be The Hardest Word

Jag har haft sån ***** träningsvärk i låren idag att jag nästan fick rådamp när jag såg att rulltrappan i H&M hade stannat neråt. Tackolov låg Åhléns vägg i vägg så vi åkte ner i deras rulltrappa istället. Ser helt störd ut när jag går nu, halvböjer mig i alla möjliga vinklar. Jättefint, verkligen. :)

En fin låt som jag lyssnat på sedan ett fikon skrev om den. Mycket fin och har fått en ny innebörd för mig nu. Det ska vara Elton Johns version, den är fin.


Sorry seems to be the hardets word - Elton John



Västtrafik kan verkligen göra ens dag :)

YO FADDAMACKA

Påväg hem idag satt jag fast i kollektivtrafiken mellan gamlestan och hjällbo jättemassalänge och det var underbart. *Hör sarkasmen* Jag kan riktigt föreställa mig hur spårvagnarna tänkte "Nu sitter Ruuden på spårvagnen akut kissnödig, nu ska det bli stopp jättemassalänge! :D".

Annars har jag genomlidigt ett ganska lätt prov i Näringslära, en miljonlång håltimme, en femminuters lång lektion, gjort mina val inför trean, rullat omkring i en överfull buss och druckit Latte chocolat på ett snobbställe som jag fick för massa billigare pengar på nåt vänster. En vanlig dag helt enkelt.

Jag hade tänkt att skriva lite om igår men med mitt igelkottsminne (wtf?) guldfisksminne så har jag totalt glömt bort vad som hände då.

Snöig tisdag, Tew

Del II, Tew, oredigerat:


Före snöinvaderingen.

Det krävs koncentration för att blåsa iväg snö.

"Det var så här mycket snö jag kastade!"

"Eeh.. vart tog snön vägen?"

"Denna snöinvadering får 5/5 toasters!"

Tack min kära fru för att du ville fota och frysa ihjäl med mig. Jag märker att jag har mycket kvar att lära gällande fotografering men det ska jag allt få kläm på. Alla är vi nybörjare i början (noshit).

Snöig tisdag, Putte

YO FADDAMACKA

Idag har det vart en trevlans dag. Det är tisdag vilket innebär ledighet, underbart. Jag har bakat lite idag och när min fru kom hem från skolan kom hon upp till mig och vi fotade i snön. Det var mycket mys och fick till lite fina bilder. Jag tycker om min fru väldigt mycket, vi har roligt tillsammans. :)

Del I, Putte, oredigerat:


Före snöinvaderingen.

Jag skulle blåsa snö men det hamnade rätt i ögonen, men den bjuder jag på. ;)

Koncentration.

Snö i nacken.

Denna gången gick det bättre.

Efter snöinvaderingen.

Det är en sådan där natt då jag har funderat igen

Sedan klockan 01:30 ungefär har jag suttit och skrivit oavbrutet. Tiden går verkligen fort och det är svårt att formulera sig. Varför måste allt som är värt att skriva ner komma till en på natten?
Jag skrev om väldigt personliga saker på ett mycket översiktigt sätt. Nämligen min tid i grundskolan och vad jag gått igenom. Det är en text som förmodligen aldrig kommer att publiceras men det kändes viktigt att få ur mig det. En sådan text som bara de allra närmsta får läsa någon gång kanske men inte hela världen.

Det var en liten befrielse att få ur sig lite genom text, så svårt att sammanfatta det. Någon dag ska jag sätta mig och bara skriva ordentligt, mer än de fjuttiga två och en halv sida jag skrev ihop på word efter mycket suddande och omskrivande. Mitt liv är värt mer än så.
Den där texten fick mig i alla fall att inse hur mycket jag förändrats och varför jag tycker som jag gör. Vad jag verkligen tycker är värt och inte.
Och den fick mig att inse hur mycket mina vättlevänner betyder för mig och har hjälpt mig.
Jag säger det inte så ofta, men jag älskar er mina fina vänner. Allihop. ♥

Chasing Cars

Dagens låt är en låt som ger mig minnen om nian, den underbara tiden därifrån.

Chasing Cars - Snow Patrol

Förgylld dag

YO FADDAMACKA

Idag blev det "lite" försovning så det var inte lönt att ta sig till skolan, hade ändå inte hunnit det. Att jag inte lär mig någon gång, man ska inte vända på dygnet om man inte hinner vända tillbaka det i tid. ;)
Gick med mamma till affären. Det var riktigt kallt och halt, jag lekte melodifestivalen och dansade verkligen fint och försökte dra med mamma och sjöng fina ord på vägen hemåt med en påse i handen. De hade spärrat av delar också så det var hala vägar istället med trappor och allt. Kul.

Kvällen var underbar! Annie skickade sms på dagen och det bestämdes spontant att hon och Angelica skulle hit på kvällen, det kunde inte bli mer mysigt! Vi hade så mycket att prata om och vi bestämde att vi skulle göra om detta när hon kommit hem igen.
Känner mig hedrad att Annie ville tillbringa sin lilla tid hon hade i land med oss innan hon skulle tillbaka till båten. Det uppskattas verkligen och finbesöket från mina två underbara vänner förgyllde verkligen min dag. Jag är på ett sådant bra humör nu. Mer underbara vänner än mina finns inte. ♥

When the love falls

Dagens låt är en melodi utan text och en av mina favoritlåtar. Yirumas kompositioner är underbara. Regnet faller perfekt in i låten.

When the love falls - Yiruma


Snö

YO FADDAMACKA

Igår var det en sån underbar dag då bussarna inte kunde följa några tabeller utan åkte när de kunde. Jag lyckades ta mig till Linda ändå och lekte med henne på dagen. Det var mysigt, vi var ute i snön och blev barn på nytt.
Kvällen och halva natten var jag hos Angelica, hon hade bjudit dit några gamla vättlevänner så det var fint.
Skulle traska hemåt vid två-halvtre ungefär, det var snödrivor överallt och det gick knappt att ta sig fram. Tillslut kom jag iallafall hem och hade snö enda till midjan. Det är en hård vinter så vi får hoppas på en fin sommar.

Avatar

YO FADDAMACKA

Nu har vi vart iväg och sett Avatar. Jag måste säga att den var totalt över mina förväntningar, den var grym! Ni som inte sett den än borde göra den, den är värd att se! :)


Bild från google.


Dagens planer..

YO FADDAMACKA

Idag har jag gosat ner mig i sängen och läst tidningar större delen av dagen hittills. Jag har lyckats få till kuddarna sådär perfekt så det är nästan omöjligt att komma upp nu.
Egentligen skulle jag och mina systrar åkt skridskor idag men vi orkar inte ge oss ut i detta vädret två gånger så vi väljer att ta det någon annan gång. Vi ska se på Avatar (3D-versionen såklart) ikväll vid sex, något som jag sett fram emot länge. Det ska bli så mysigt. :)

Försenad Alla hjärtans dag-present

YO FADDAMACKA

Idag har jag varit olidligt törstig. Det spelar ingen roll att jag dricker massor, det vill inte sluta vara torrt.

Jag fick min försenade Alla hjärtans dag-present idag.

It doftar lovely, precis som my wonderfulla svengelska. Ärligt talat luktar det precis som chokladpudding.

Never think

Dagens låt

Never Think - Robert Pattinson



Återuppleva minnen

YO FADDAMACKA

Jag blir galen på mitt bakande de senaste två dagarna. Igår när jag skulle göra hundbajscupcaken så följde jag faktsikt ett recept helt som det skulle vara men fyllde massa extra formar fast det bara stod 10 st. Ändå rann nästan varenda en över. Sista gången jag kollade på Tasteline efter ett recept.
Idag bakade jag min pappas favoritkakor, Tant Hannas kakor. Följde det recetet han skrivit i mammas och pappas gemensamma kokbok för längesen men ändå så reste de sig inte utan bara flöt ut och blev platta. I don't get it!

Jag letade fram mina gamla dagböcker och liknande i mina lådor. När jag läste så var det precis som att vara där igen, det är läskigt hur mycket jag kommer ihåg. Híttade ett gammalt texthäfte med lite gamla låtar som jag skrev när jag var mindre, jag kom ihåg varenda melodi fast jag inte skrivit ner någon alls. Creepy.

Födelsedag och hundbajscupcakes

YO FADDAMACKA

Jag kom på att det är den 16 februari, det betyder att det är exakt ett år sedan min blogg föddes. Så Grattis bloggen!

Jag och min syster HB har bakat sk. cupcakes. Sega chokladmuffins med chokladfrostning. När vi spritsade på frostingen såg det precis ut som hundbajs på, därav fick de sitt fina namn Hundbajscupcakes.


Tre dagar

YO FADDAMACKA

Nu kommer jag äntligen in på min blogg igen! Hade tänkt skriva igår men det gick inte, blev lite lätt frustrerad. Tänkte dra liten snabb översikt över senaste dagarna.

Lördagen gick jag upp i tid, duktigt. Jag åkte till stan med frugan och köpte lite Alla hjärtans dag-presenter till några. Efter detta åkte vi hem till henne och åt chokladpudding och naturgodis. Hon fixade mitt hår och sedan låg vi i hennes säng (missuppfatta inte) och skrattade ihjäl oss åt varandra. En vanlig dag med frugan med andra ord.
När jag kom hem hade mamma och pappa vart iväg och handlat, vi hade 2 Almondytårtor hemma, massa chokladmunkar, choklad över huvudtaget och massa gelehjärtan. Fettofamiljen eller vad?

Söndagen var det Alla hjärtans dag. Jag skulel till gymmet på morgonen, men när jag kommer dit så har de bytt dörr och den är låst. Det är porttelefon som gäller nu, så jag stod där och kollade efter knappen med gymmets namn men den finns inte. Att stå där som ett fån mycket längre skulle ju blivit pinsamt så jag drog, sur som ättika för jag hade sett fram emot att få gymma. Åkte till Soffans jobb istället och tröståt. Okej, det gjorde jag inte, tröståt alltså. Men jag åkte till hennes jobb och stannade tills hon stängde, så åkte vi hem tillsammans.
Hemma så fick jag alla hjärtansdagpresenter av mamma (tröstchoklad och ett doftljus eftersom min riktiga present inte kommit på posten ännu.. spännande) och mina söta systrar (världens coolaste kokbok).


Bilden är lånad av google.

På söndagskvällen städades även mitt rum. Det är mer trivsamt nu och massa skit slängdes. Fick upp lite nya inredningsgrejs som jag både fått i present och köpt helt själv för egna pengar utan att be mamma om pengar för det. ;) *Känner mig duktig och vill ha uppmärksamhet*

Måndagen, igår alltså, så var jag med Angelica. Blev även där ett besök i den stora staden, jag köpte bara ett litet ljus för 7 kr och sushi med kaninöron (= "sushi"). Kände mig duktig, fast det bero på att jag inte har några pengar kvar nästan alls. Det ligger väl på typ 40 kr nu. Jag är inte alls någon shoppaholic, nejdå.
Vi åkte till Angelica efter detta och badade fotbad. Mysigt. På hemvägen köpte jag lite grädde och vitchoklad, för jag tänkte leka hemmafru.
Jag bakade bröd, gjorde chokladmousse (jag vispade 4 dl grädde med en spiralvisp, jag vill ha beröm för det tog mig en halvtimme att få den lättvispad!) , diskade och lagade olika mat till mig och mina systrar. *Applåderar till mig själv*

Det var mina tre dagar som jag missat på bloggen. Nu ska jag hämnas på min lille skit till syster. ;)

En sådan där dag man skulle ha legat kvar i sängen istället

YO FADDAMACKA

Igår blev det inget blogginlägg, kommer inte ihåg så mycket mer än att jag vaknade sju minuter innan bussen skulle gå och då var det ändå bussen som gick efter den jag skulle tagit. Hann ändå till skolan. Fick MVG på senaste näringsläraprovet. Fikade med Soffa och Elan från 15:00 till över 19:00 och bara pratade om allt och inget.

Idag har det varit kallkök. Vi var typ 8 personer på 5 stationer, det gick inte ihop så då fick jag den briljanta idén att vi kunde stryka bakstationen och istället vara två på varje station och att alla fick ta hand om någonting som bakstationen skulle gjort (egentligen var det jag och Soffan som skulle varit där). Jag gjorde ett jättegott grovt bröd (tror jag, fick aldrig smaka) med skolans Kitchen Aid. Det var höjdpunkten på dagen. Jag och Soffan tog hand om station ett samtidigt, vi gjorde sparrissoppa och vitchokladsdroppar med hallonsås. Sparrissoppan blev en succé, men efterrätterna blev ett jävla fiasko. Jag hatar jävla chokladdroppar! De gick sönder när man tog bort filmplatsen från dem och jag fick rådamp på dem. Det slutade med att vi fick spritsa mörkchoklad som en droppe bara coh lägga vitchokladmousse i mitten. Inte alls som planerat men nöden har ingen lag när man har 13 förbeställda desserter (som ingen informerade om och som inte ens hälften ändå gick ut fast de absolut skulle fram). Det kändes som att idag var en sådan där dag man skulle ha legat kvar i sängen istället.
Efter köket så fick vi skynda i kockkläderna till ett informationsmöte som jag bara önskar jag kunde skippat.
På väg hem träffade jag Linda på spårvagnen, trevlig överraskning.
Så fort jag kom hem så däckade jag på soffan ett tag, det kändes som att jag bara slöt ögonen men när jag öppnade dem igen var mamma hemma och det var dags för middag.

Nu är det i alla fall lov, tackolov för det!


Hello

En riktigt fin låt med många minnen.

Hello - Lionel Richie



Doftande rapar

Jag och mamma äter. Hon har köpt en ny slags dricka till mig som jag dricker tillsammans med maten (ja, alltså jag ÄTER naturligtvis maten). Jag försöker rapa lite diskret då kolsyran i drickan vill göra sig påmind.

Mamma: Woah, vilken doft det kom med din rap! Det var liksom som en vägg som kom mot mig!
Jag: Hahaha.. Va? Doft?
Mamma: Ja, alltså man kände lukten av drickan. Nu behöver jag inte smaka på den för jag vet hur den smakar redan. Lite sådär fräsch citrus.

Mina rapar doftar alltså fräscht. Jag antar att jag ska ta det som en komplimang, det stank ju inte i alla fall.


Grrmmpf

YO FADDAMACKA

Jag är så trött i huvudet, det har varit en lång dag.
Började med skridsko, gjorde liite framsteg i alla fall. Många fick kramar idag, fick panik när jag åkte och krängde mig fast i alla möjligas famn. Känns lite pinsamt nu när jag tänker på det efteråt, men jag felfödd (som min fru säger) så det är sån jag är. ;)
Vi käkade ute sedan, D hängde på, trevlans. Vi fick verkligen skynda oss mot skolan sen, vi kom precis i sista sekund till samhällen.
Svenskan var det prov i renässansen. Jag gjorde självklart det svårare provet (eftersom jag satsar MVG i svenska B) men jag vet inte riktigt hur det gick. Det var en viss lärare som babblade på med eleverna som satt där framme istället, tack så mycket. Det hjälpte inte att säga till heller. Grrmmpf. Men men, jag får i alla fall godkänt tror jag.

Efter skolan var jag helt mosig i huvuvdet så jag och Elan tog varsin vaniljlatte på Espresso House. Killen som gjorde kaffet är verkligen jättesnäll (jag lyckas iofs alltid att skämma ut mig på något sätt så nu vågar jag knappt kolla på honom) men han kan inte göra kaffe. Sorry, men det är helt smaklöst vattenaktigt bara, eftersmaken är kaffesump. Varje gång han gjort kaffe. Det var lite tråkigt för det dödade verkligen hela kaffeupplevelsen. Men jag hade min Elan med mig så det var roligt ändå.
Den jäkeln ska btw till Egypten på fredag, jag kommer sakna skitungen som bara den! Hon påstår att hon knappt får plats med sina saker i sin väska så att jag inte kommer att få plats i den, sikken liten skit hon är, den underbara ungen.

Greatest love of all

Denna låt har ett sånt fint budskap.

Greatest Love Of All - Whitney Houston


Almost easy

YO FADDAMACKA
Idag har det inte hänt så mycket alls, bara vart ledig så har pluggat och bakat bara, därför pallar jag inte med ett långt inlägg. Istället blir det en dagens låt.

Almost easy - Avenged Sevenfold


Bambi på hal is

YO FADDAMACKA

Idag har jag lekt bambi på hal is. Vi hade skridskor på idrotten, jag kan inte åka. Jag hade stora problem att hålla balansen samtidigt som jag skulle få in tekniken (jag har ju totalt glömt bort hur man gör) och var pissrädd när jag skulle ge mig ut. Jag känner mig lyckligt lottad som har såna underbara klasskamrater, de hjälpte mig och höll mig i handen hela tiden. Tack, jag gjorde stora framsteg tack vare det. :)
Jag såg precis på facebook att jag har en extra underbar klasskamrat, han har fotat allt idag och lagt upp riktigt smickrande bilder på mig. Jag funderar på hur jag ska hämnas.

Jag är nu helt slut efter att ha varit så spänd så länge, tänkte ta det lugnt och plugga på lite om renässansen ikväll. Jag är på lite bakhumör, får se om det blir något av det. Det nästan kliar i fingrarna över att få använda min nya fina KitchenAid lite.

Waiting for your call...

YO FADDAMACKA

Dagens låt är en låt som betyder mycket för mig.


Your call - Secondhand Serenade


Summering

YO FADDAMACKA

Sikka dagar det varit.

Igår var det inget stopp eller något alls när jag skulle ta mig till skolan faktiskt, otroligt men bra. Var i jättegod tid och slöade mig när jag klädde om, mysig start. Vi hade typ sju gäster (?) så det blev en ganska lugn dag.
Efter skolan var det lite.. speciellt, men inte på ett bra sätt. Jag funderade på att åka hem och var väldigt nära att göra det, men gjorde inte det ändå och det blev bättre på kvällen.

När vi vaknade idag gjorde vi en stor frukost bestående av scones (som vi tog oss tiden och bakade), ett annat hemmagjort bröd, yoghurt och en massa pålägg att ha på bröden, shit vad jag åt. Fick ett såt där ryck eller nåt. Vi åt cheesecake till efterrätt, den var väldigt god.
Vi bakade även en riktigt chokladig tårta, chokladbottnar och massa chokladkräm mellan och över. Himmelsk god, det var ju choklad! Sån vill jag ha på min middagsgrejs jag tänkt ha någon gång runt när jag fyller år *hintar till "skogen" som ska fixa maten*. ;)

Jag har varit helt lat när jag kommit hem, men jag har faktiskt stått och slängt ihop en thaigryta av lite allt möjligt som jag hittade i frysen. Med lite fantasi fick jag ihop en riktigt god gryta medan jag pratade med Linda, som jag ska till imorgon. Vi hade tänkt se på bio imorgon, Precious, men det blev inget så ska vara hos henne istället. Jag klagar absolut inte, vi har alltid jättekul där så jag ser fram emot att få träffa min kära vän igen. Det var allt ett bra tag sedan sist!

Man kan inte annat än älska Västtrafik

YO FADDAMACKA

Jag älskar västtrafik! I morse var det stopp när jag och Angelica (som jag träffade på bussen) kom ner till Deregna, lovely. Vi bestämde oss för 40-bussen eftersom ersättningsbussarna itne var där än och de förmodligen skulle vara helt proppfulla. Vi åker till Klareberg för att byta till 42an som står framför eftersom den går fortare, men just när vi kommer fram till den så åker kvinnjäveln bara, woho. Vi får ta 43an istället, som bara går till centralen. Usch så stressad jag var. Skyndade mig till 16bussen och lyckades faktiskt komma med den, jag kom till skolan just innan våran lärare stängde dörren. Jag var itne lite anfådd då. Det är så typiskt att något sådant händer när man ska ha prov direkt på morgonen. Tackolov att jag hann i tid idag oxå.
Mina systrar kom inte ens iväg till skolan idag, ersättningsbussarna lyckades allihopa fastna i spåren i Deregan när de skulle åka på något vänster, så efter en timme gav de upp och åkte hem igen. Förstår dem.
Nu sitter jag och funderar på när jag ska åka imorgon, två timmar tidigare? Eller det kanske är försent?

Annars har dagen flytit på som vanligt. Efter skolan drog jag, Soffan och Elan in till E H och drack vaniljlatte, mums. Sedan gick jag till gymmet, cyklade aslänge medan jag kollade på Grey's Anatomi och sedan tränade jag överkroppen tills hela kroppen darrade. Höjde vikterna lite idag, det kändes verkligen.

Imorgon är det kallkök, det ser jag faktiskt fram emot. Efter det så ska hela skogen sova hos Alex, mys.

On to the next one

Detta är en låt som jag lyssnade mycket på förut och nu när jag hör den igen tycker jaga tt det ska vara dagens låt, för den kan jag relatera till..


On to the next one - Escape the fate


En snöig morgon med Västtrafik

YO FADDAMACKA

Imorse.. vilken jäkla otrolig morgon. Den högre makten där uppe måste älska att jävlas!
Jag kom till hållplatsen i god tid tills bussen ska omma, men när jag ser hurn många folk som står där får jag en ond föraning. Jag hade rätt, massa bussar har varit indragna och folk som skulle tagit bussen som skulle gått för nästan en halvtimme sen (då är det alltså för ca 3 bussar sen) står fortfarande och väntar.
Jag joinar dem, det finns ju inte mycket annat att göra. Klockan går och går, tjugo minuter (och ytterligare några bussar till) kommer äntligen en buss. Och då är bussen fullproppad och chauffören stannar inte utan åker längre bort och stannar för att endast släppa av massa småbarn. Ungefär halva bussen tömdes men vi fick inte alls gå på, fast det hade funnits plats. Tack vad snällt! NOT.
Efter en stund kom en buss som släppte på folk. Jag åker till Deregna och ser att det är tomt på spårvagnar helt och hur stora folkmassor går mot Storås. What?! var min tanke. Nyss läste jag på Tews blogg att det var stopp imorse (vilket var mina misstankar). Ett tag senare kommer äntligen en spårvagn jag kunde ta, så hoppade på. Lite innan Gamlestan stannade chauffören och mumlade något om att nåt som skulle ta 2 minuter så skulle vi röra på oss igen. Nästan 10 minuter senare började vi krypköra. Jag kommer till stan precis lagom för att se hur sextonbussen åker mitt framför näsan på mig.
Elin kommer gåendes i Brunstparken och joinar mig som står och kämpar för att få liv i tårna igen, elva minuter senare kommer en liten sextonbuss som nästan var proppfull åkandes. Vi slängde oss in och knökade med alla andra. Man kunde i alla fall inte ramla. *Ser nåt positivt i det iallafall*
Vi hoppade av och hann precis i tid till idrotten, det var ändå på håret. Det tog mig en och en halvtimme att ta mig till skolan idag igen. Men ändå, tur där.

Man tycker att Västtrafik, som förmodligen inte missat väderleksrapporten, borde kunna oraganisera liiite i alla fall. Fast, det kan de ju inte annars ändå, så att ha några förhoppningar på dem nu tar bara på energin.

Underbara dag

YO FADDAMACKA

Idag har det hänt mycket underbara saker. Bland annat har jag varit ledig, eftersom att det är tisdag. Det kan inte börja bättre.

Jag åkte till IKEA med kära skogsmedlemmarna Soffan, Elan och Alex och det var trevligt värre. Vi sprang omkring där i nästan fyra timmar, jag ville köpa allt i hela affären men fick lugna ner mig för jag kan inte lägga ut miljarder kronor. Jag kom hem med två underbara glas som jag har i föntret nu, röd sand att ha i glasen (jag blev lite lätt ledsen för att det bara fanns röd sand kvar, den svarta var slut men när jag kom hem så såg jag att jag hade svartröda gardiner så det passade ju jättebra med röd sand). Jag hade även en fin tavelram och ett ciseleringsjärn. Bra köp tycker jag.

Direkt när jag kom innanför dörren hoppade mamma fram i hallen och frågade om jag skulle med till Netonnet för att köpa en elvisp. Självklart, och vi satt i bilen igen.
När vi kom hem hade vi med oss en glänsande röd KitchenAid istället. Åh fyfaaan va fin den är, jag vet inte hur många gånger jag stått och dregglat över denna fina men alldeles för dyra skapelse. Nu har vi en och det bästa är att den blir min när jag flyttar hemifrån.

Jag invigde den direkt när den blev upppackad och diskad, jag bakade nämligen underbara fibermuffins.

Putte in act





Welcome February

YO FADDAMACKA

Idag har dagen inte börjat som vanligt. Komer upp i lagom tid så hinner sminka mig och ta det lugnt eftersom jag inte äter frukost på morgonen. Jag åker extra tidigt, bara för att hinna till skolan i tid pga av vädret (snöstormen Alan). Jag åker en och en halvtimma innan jag börjar typ ocgh det tar mig vanligtvis ca femtio minuter att komma till skolan. Bussen är i tid och spårvagnen likaså. Vagnen åker som en galning och håller nästan på att spåra ur flera gånger och man riktigt håler i sig för att inte flyga åt helskotta. Är inne i stan lite över sju, WOHO, jag börjar inte förrän 8.10. Springer in på pressbyrån för att köpa en macka innan jag tänker ta bussen, jag har ju ändå tid. När jag ställer mig för att vänta på sextonbussen väntar jag. Och väntar. Och väntar. Och väntar. Den är APsen och när den tillslut kommer är den fullknökad, har tur som är en av de första att knö mig in. Massa gnäll och tjöt på bussen och när jag kommer springandes in till Bryggan så är klockan 8.13 ungefär. Det har alltså tagit mig över en och en halvtimme att ta mig till skolan idag. Tackolov för att läraren sitter fast i Bohus tack vare vädret så jag hinner i tid.
Resten av dagen har varit som vanligt. Har börjat lite smått på ritningen till min restaurang men det går inte bra. Jag hoppas att en viss L har lust att hjälpa mig lite på söndag? (A)

Efter skolan åker jag och Elan in till stan för att (hon skulle) köpa en födelsedagspresent till sin kära moder. Vi avslutade på Sweet Coffee Bar med varsin latte och satt där i flera timmar och bara snackade (vi försökte gå i genom lite samhäll men det gick inte, jag kunde inte vara seriös utan dog nästan av skratt till mina "fina" svar istället).

Hemma så hjälpte mamma mig att traggla samhäll på finskt vis. Hon hatar det nog lika mycket som mig för medan vi snackade finlandssvenska så gjorde vi massa fina svar istället för att göra det hela lite roligare.

Mamma var trött.se idag så hon kom knappt ihåg någonting, jag fick upprepa varje fråga ungefär femtioelva gånger så när jag skulle börja på en ny fråga säger jag (utan att tänka naturligtvis):
- Vet du, eftersom du ändå aldrig kommer ihåg frågan kan jag börja med att upprepa frågan.
*Det tar ett tag innan jag och mamma kan fortsätta. Jag läser första delen av frågan*
Jag: Under senare delen av 1990-talet började många kommuner inrätta sk medborgarkontor..
Mamma: Ah, jag hittade texten!

(våran lärare skriver alltid av en mening av boken först så man vet vart man ska titta)
Jag fortsätter: Vad är det syfte med dessa kontor?
Mamma: Oj, nu försvann meningen!

*Vi dör ett tag till.*
(Hon menar alltså att det inte alls var vad hon läste.)

Jag sitter fortfarande och skrattar åt detta och jag är förmodligen den enda som ser det roliga i det antar jag, men det var mycket roligare när det hände, okej?!

Nu ska jag sova snart, jag har skrattat så mycket åt allt och alla (speciellt det som inte ens är kul egentligen) idag att jag säckar ihop totalt.

RSS 2.0