Sömnlös i Göteborg

YO FADDAMACKA

Inatt så kunde jag inte sova, vid fem låg jag fortfarande vaken och insåg att jag aldrig skulle vakna en timme senare om jag skulle somna. Så jag gick upp och lagade thaigryta.
Denna dagen har varit som en suddig dag då man har grus i ögonen. Efter första lektionen hade vi ett stort hål så vi drog till Elins söta lägenhet i stan för att käka våran lunch. Riktigt smart, nu har vi hittat ett ställe för att jobba med projektarbetet!
När vi var påväg mot skolan igen så kom Elin på att hon glömt sin plånbok den smarthjärnan, så när vi slutade (typ tjugo i fem) så åkte jag med henne tillbaka till lägenheten. När vi kom fram så diskade Elin och jag skulle lägga mig på sängen lite och bara vila ögonen men självklart slumrade jag till. Hon joinade mig en stund och drack te innan vi åkte hemåt.

Kände mig väldigt jobbig idag, för allt eftersom tiden gick så blev jag bara mer och mer på dåligt humör. Sen dök det upp lite andra faktorer också, och eftersom jag var så trött redan så blev jag pissed off. Det ska bli skönt att sova tidigt idag.

Imorgon har vi en lite kortare dag iaf, två/tre lektioner med inte så jättelånga hål mellan. Efteråt ska jag, Soffan, Elin coh Alex iväg coh simma, känns undebart. Jag och Elin diskuterade ifall vi (gänget) ska sova i lägenheten tills onsdag, vi får se hur detta artar sig. Får prata ihop oss med de andra, om jag inte somnat innan dess. :P

Billie the vision and the dancers

YO FADDAMACKA

Igår var det en grymt skön dag. Först vaknade jag sent AB (15:00! :O), pga av en mardröm som jag inte kunde vakna upp ur.
Kvällen spenderades i parken vid Storan med underbart folk, speciellt mitt folk bestående av Angelica, fru Tew och Elin :) Det skulle komma två ungar till men de ställde båda in för att de inte mådde bra.. Anyway, det var nån slags politikgrej tror jag, men det var människor som spelade så det var därför vi drog dit. Vi satt i gräset på filtar som man fick låna, vi hade tre filtar men frös som fan ändå.
Vid nio kom det som vi kommit dit för, som gjorde allt värt. Billie the vision and the dancers. Ett grymt mysigt band.
Jag som bara varit på hårdrockskonserter innan fick en ny upplevelse. Folk levde sig in i musiken, sjöng med, gungade med och var avslappnade.
Jag glömde kameran så jag tänkte sno lite bilder från de andra folket som fotat.

Halva natten så pratade jag i telefon, och eventuellt så ska N från Uppsala komma hit då jag fyller år och följa med ut för att fira. Han stannar förmodligen hela helgen sedan. Det ser jag väldigt, väldigt mycket fram emot! :)

Idag har jag haft en slapp dag, då jag och min syster Santtu städat massor hemma. Nu ser det lite bättre ut än innan iaf, även om det är mycker som behöver göras fortfarande.

Imorgon är det måndag, en ny vecka och skola.
Jobbig håltimme imorgon men det ska nog gå bra.

Nu har jag tänkt sätta mig och följa ett av Blondinbellas tips, att skriva upp mina mål så jag har något att sträva efter. Jag tror att det är vad jag behöver just nu.

TGIF*

* = Thank god it's friday.

YO FADDAMACKA


Första riktiga skoldagen och jag är redan trött på det. Började klockan 8.55 med psykologi. Verkade som en bra lärare, men vi får väl se. Efter detta var det en rast på en timme, så hade vi retorik. Även där var det en bra lärare får vi hoppas, verkar som att kurserna blir genomlidliga.
Sedan kom den långa håltimman, i två coh en halv timme. Satt och tjötade med massa folk och jag var så fruktansvärt rastlös att jag nästan fick ett sammanbrott när vi skulle ha lektion men fick vänta utan att ha något att göra tills lärarna i Estetiska verksamheten gått igenom allt med E-klassen.

Jag är sjukt trött efter den långa dagen, jag hoppas jag vänjer mig mer. Har tänkt att ta itu med rummet, det sista som är kvar.

Första skoldagen det sista året

YO FADDAMACKA

Igår kom jag inte i säng ordentligt förrän halv fyra och låg ett bra tag innan jag kunde sova. Gissa vem som var trött när mamma stormade in imorse vid halv nio och gav mig en mindre hjärtattack?
Kände mig stolt över mig själv då jag inte försov mig utan kom upp vid nio.

Första skoldagen var kort. Först samlades 3E, F och G i Skeppet kvart över elva för lite allmän information, främst om APU:n. Det verkar bli helt okej, ska börja på en lunchrestaurang 8 veckor denna terminen. Vi får välja (tillsammans med handledaren) vilken vecka vi ska ha höstlov under veckorna då det är praktik. Mycket bra tycker jag.
Vi har fått en ny klassföreståndare och hon verkar kanon. :)

Efter detta slutade vi, det var inte alls skolfoto idag fast alla fått massor av information om det. Jag, Soffan, Elin och Alex käkade lite innan vi drog till Espresso House för att dränka oss i kaffe. Vi satt där flera timmar igen, det behövdes. Ännu igen blev jag så otroligt yr och illamående, precis som alltid den senaste tiden. Plötsligt slog det mig att det började samtidigt som jag började ta pencillinen, så den åker åt helvetet. Jag mår sämre av den än jag gjorde innan.

Just nu är större delen av klassen på Sticky Fingers. Det är dagar som dessa som man förbannar att man är född sent på året.

Tänkte att rummet skulle få en uppfräschning nu, jag får snart ett hysteriskt utbrott på att jag inte hittar någonting alls.

Sista sommarlovsdagen

YO FADDAMACKA

Sista dagen innan sommarlovet är snart slut. Det känns lite ledsamt, även fast jag har gjort så mycket så känns det som att jag inte hunnit med någonting.
Hoppas tredje året går fort. Imorgon är det skolfoto (redan!) och jag känner att jag inte orkar anstränga mig inför det. Måste bara kolla upp vilken tid det var vi börjar..

Denna dagen har spenderats med att sova till klockan ett, varit i stan en stund med Angelica, tagit det lugnt och försökt njuta av sista ledigheten på ett bra tag.
Nu är det tänkt att jag ska dra mig mot Angelica, hon börjar precis som jag imorgon så sista kvällen ska spenderas vid grillen och till ljudet av Håkan Hellströms stämma.

Umgåtts med det tuffa folket och mycket diskussioner

YO FADDAMACKA

Idag har jag träffat Soffan, Elin och Alex i stan, fika och fönstershopping as usual. Det kändes verkligen att det var längesen vi var allihop tillsammans, det var mycket saknat. Tror vi satt på Espresso House med vårat kaffe i över tre timmar.

Vid sex var jag var så jäkla hungrig, jag kan inte ens komma ihåg sist det var så extremt, jag har nog aldrig varit så snurrig för att jag varit hungrig innan. Tror det är för pencillinen, måste äta sjukt mycket för att inte må illa.
Soffan bjöd hem mig på middag, underbar potatisgratäng med nåt slags kött till. Det var längesen mat smakade så gott.

Vi satt och diskuterade fram och tillbaka om vårat schema inför trean. Vi får sämst scheman eftersom de alltid lägger våra scheman sist då vi tillhör F-klassen. De har gjort ytterligare ändringar, som gjort schemat ännu sämre än vad det var innan. På torsdag är det vi som ska upp till rektorn och prata om detta, och byta kökslektion. Ska det se ut på det jäkla sättet ska vi ha onsdag ledig, så vi också får en dag ledig som alla andra. Och se om vi kan byta ut retoriken mot någon annan lektion, kanske ett språk?
Jag håller redan på att få stora ångestattacker av schemat. Jag är så skoltrött att jag bara önskar att någon kan skjuta mig, jag orkar inte med ett schema som bidrar ännu mer. Framför allt tror jag inte att mitt psyke orkar det, jag vet inte hur många gånger jag varit nära sammanbrott tack vare skolan.

Kände att jag blev väldigt klagande där, tror jag behövde klaga ur mig lite. Jag hoppas att året blir bättre än vad det ser ut, jag får ångest redan nu.


Failat hår och drömmar

YO FADDAMACKA

För tillfället sitter jag hos min fru, hon fixar mitt hår som jag inte är nöjd med alls sedan jag färgade det igår. Det är för mörkt, det skriker höst/vinter om det. Jag är ingen glad person för detta så frun säger att hon ska fixa det så att jag kanske tycker lite bättre om det. Hon är bäst. :)

Inatt hade jag en riktigt hemsk mardröm, och när jag vaknade klockan tio och tänkte gå upp gick det inte. Jag föll på nåt ovanligt sätt i sömn igen och det fortsatte så fram tills klockan ett. Det var riktigt läskigt, för den var så verklighetstrogen då jag vaknade upp i drömmen (jag drömde alltså i drömmen) så visste itne om jag var vaken eller inte. När jag i slutet av drömmen "löste" det hela så gick det bra att vakna efteråt, och jag var inte rädd längre.
Det var en dröm som jag funderar på att göra en bok om faktiskt, det känns precis som en sådan berättelse som man läser om. Men vi får se, skolan börjar ju om tre dagar och jag kommer nog bli väldigt upptagen då.


Fina vänner

YO FADDAMACKA

Igår kom jag ihåg att packa ner kameran, men inte att ta upp den och fota. Så typiskt mig.
Det var iaf jätteroligt, och kräftskivan blev mer en skaldjursskiva då de hade krabba, musslor och räkor med också.
Det var en som hade dykt med delfiner, och vi fick se en video från när hon var i Israel och dök med dem. Det var fängslande, det var så vackert. Om hade jag varit lite modigare hade jag nog velat ta dykarcertifikat, bara för att få uppleva det.
Jag var där till jättesent, och jag vågade ta för mig mer för det kändes som att jag kommit hela Lindas familj närmare. Jag pratade massor med hennes storasyster också, innan har jag alltid varit lite osäker. jag blev följd till bussen, vilket jag uppskattade väldigt mycket då området inte direkt är det säkraste.

Idag har jag sovit länge, fast jag gick och la mig vid två ändå. Jag har varit på en annan utsiktsplats än vad jag annars brukar vara, med bästaste fru och bästaste Angelica. :)

Fin gammal bild på oss när vi äntligen är på svensk mark igen, helt slitna coh trötta efter några dagar i Berlin i nian. :)

Vi åt kladdkaka och bullar och till det dracks det mjölk (inte jag), sprite och cola. Sedan "sov" vi en halvtimme till fin musik och pratade i flera timmar om allt och inget medan vi skrattade ihjäl oss åt saker som inte ens är roliga. Det bästa med barndomsvänner är att man kan säga precis allt, och att man alltid känner sig väl till mods. Man vet liksom att de alltid kommer finnas där för en, i vått och torrt, vad man än säger. Åh, jag tycker om er så mycket! :)

Kräftskiva, here I come!

YO FADDAMACKA

Jag är otroligt trött, somnade halv sju imorse (!!) men jag har ändå kämpat mig upp klockan halv elva. Jag har beslutat mig för att försöka vända på dygnet.
Nu väntar jag bara på att lite kraft ska återvända, så ska jag göra mig i ordning det sista innan det bär av mot kära Linda. Hennes familj har ordnat kräftskiva för några få utvalda personer, jag har den stora äran att vara en utav dem.
Hade tänkt åka om en timme ungefär, Linda sa att jag gärna får komma tidigare och det gör jag gärna. Jag får inte glömma allergitabletter. Eller kameran.

Kräftskiva here I come!

Underbar dag med underbart folk

YO FADDAMACKA

Idag var jag duktig coh gick upp klockan tio. Självklart förstörde jag det genom att somna på soffan igen när jag la mig där för att kolla på ett program och vaknade klockan ett. Jag blir så trött på mig själv ibland.
Jag åt min frukost sakta och tuggade ur ordentligt, precis som min dietist sagt åt mig. Jag hann bli rastlös av bara det, tog tjugo minuter (!) att äta upp.
På väg till bussen så kände jag att jag har glömt nåt. Gick igenom allt viktiga i huvudet, nycklar, mobil och busskort. Allt var med, vad hade jag glömt?
Väl på busshållplatsen, en minut innan bussen skulle komma, så kom jag på det. Kameran! Vi skulle ju ha fotodag, så glömmer jag kameran. Kände mig ganska dum och blev lite irriterad.

Jag befann mig hos frun min klockan halv tre, vi bestämde oss för att softa lite för hennes kamera skulle ladda. Angelica smsade och frågade om jag var upptagen, så jag sa åt henne att hon kunde komma ner till frugan så kunde vi fota alla tre (eller mer dem). En timme senare var vi alla på plats, och efter att frun fixat Angelicas hår så gick vi ner i skogen och gick omkring och fotade lite vid en bro.
När vi kom upp till frun igen bakade jag och Angelica chokladbollar, det var så jäkla gött men blev illamående efter några stycken. :P
Sedan pratade vi massor, jag och Angelica lyckades bland annat övertala frugana tt hon skulle träffa en söt kille imorgon som frågat henne om hon ville hitta på något. Vi är bäst på att övertala! :)

Kom hem ganska sent och gjorde en sen, enkel middag bestånde av ris med currytonfisk. Fick sådär ont i magen igen, konstigt.

jag ser fram emot helgen som kommer, den kommer bli underbar! :) Det är för övrigt den sista helgen på det sista sommarlovet. Känns lite sorgligt, därför ska jag ha så kul som möjligt!

Brännande mage

YO FADDAMACKA

De dagar som gått t.o.m. igår har spenderats med Angelica. Det har varit mys, känns som att vi ses för sällan.

Idag (torsdag) var jag uppe klockan sju, för jag hade en tid hos dietisten klockan 8.15. Kunde jag inte fått en tidigare tid?
All information jag fick av min dietist visste jag redan sedan innan, det kändes verkligen värt att gå upp så tidigt för.

Jag och mamma (som var med mig) kom hem vid elva, jag var skittrött då jag somnat vid fyra, halv fem. Klockan tolv somnade jag på soffan och blev väckt vid två, då käkade jag lite innan jag begav mig av mot Den bästa i världen (som hon heter på min mobil för tillfället, alltså aka FRUGAN :D) och hade en mysig dag därborta.

Vid åtta gick vi till Maxi för att köpa hårfärg till mig och naturgodis, sedan drog vi upp till mig och jag väldigt sen lagade middag till oss.
Jag mådde inte alls bra efter det, kändes som att magen typ brändes. Det kändes väldigt äckligt, mår fortfarande illa. Har iaf tagit min första pencillintablett nu (insett att det förmodligen inte blir sån sol att man vill ligga och pressa i solen mer), sedan läste jag på baksidan och insåg att jag förmodligen borde börjat imorgon. Skulle tydligen ta en på morgonen, en vid lunch och en på kvällen. Smart där.

Jag vill ha imorgon, även om planerna blev lite ändrade så känns det jättemys att istället träffa helt underbara frugan igen, vi ska ha fotodag. :)

Tacksam

YO FADDAMACKA

På senaste har jag varit med massa folk bara, inget speciellt att berätta om det.

Jag är så tacksam över att mitt sista sommarlov varit det bästa. Ett sådant perfekt sista sommarlov.
Det enda som håller samma status från förra året är bara Slipknot och Finland. Annars finns det inget som slår det.
Jag har gjort mer spännande saker än vad jag gjort under hela min livstid känns det som.

Jag har viljat, jag har vågat och jag har vunnit.
Så jävla mycket, men framför allt har jag vunnit tillbaka min tro på att jag visst är värd att vara med, insett att inte någon äckligt patetisk idiot har någon rätt att påverka mig något mer när det ändå inte är aktuellt längre.
Och tron på att jag visst kan när jag försöker.
Och att jag vågar leva ut ordentligt, ta risker. Skapa spänning i livet.

Alla älskade vänner, familj, en annan speciell person och annat grymt folk; Jag kan bara säga en sak, tack.



"Vilken skön mus du har"

Det kan ju inte annat än missuppfattas.

Senaste nytt

YO FADDAMACKA

Om tretton dagar börjar skolan. Det räknade jag nyss ut, för - believe it or not - jag kan räkna. Det känns overkligt.

De senaste dagarna har gått otroligt fort, kändes som att det var igår jag uppdaterade bloggen.
Det blev sent när vi äntligen kom in till Elin, så vi tog en liten fika - milkshakepower - och gick omkring lite överallt en stund. Det var en lite tryckt stämning som fick mig på mycket dåligt humör och vi begav oss mot Soffan istället för att äta mat. Resten av kvällen förflöt och vid tolv så kollade vi på skräckfilm innan vi däckade vid tre.
Upp klockan åtta dagen efter då kära Soffan skulle iväg, jag var väldigt trött. När jag kom till Deregna stod ingen buss inne och det var folktomt, så jag gick hem därifrån.
När jag kom hem åt jag lite och kollade på tre avsnitt av NCIS, så plötsligt blev det bestämt att jag och mamma skulle åka till sommarstället tills fredag. Jag gillar spontana idéer.

Det är ganska befriande att åka ut till vårat älskade ställe, och det var inget undantag denna gång. Inte bara pappa fanns redan därute, min farbror och hans flickvän var därute med en liten krabat. Ronja! Hon var överlycklig över alla folk, hon är så sjukt söt. Farmor och farfar kom även ut på torsdagen.
Så under dessa dagar har jag, liksom alla andra, skämt bort Ronja med massor av uppmärksamhet. Jag har även följt med ut och fiskat, spelat GH kvällen innan farmor och farfar anlände (jag tror jag gick på autopilot då, vad gör man inte för teamet), börjat på en skräckroman (smartskalle som jag är så läste jag massor igår på natten när det regnade, åskade och blixtrade, jag var inte alls rädd sen, nejdå) och bara njutit av allt.

På något sätt var det inte så jättejobbigt att komma hem ändå. Det msåte vara för att jag har världens bästa vänner som finns och alltid vill "kleka" som jag råkade uttrycka det när ajg pratade med frun nyss. För er mindre begåvade menar jag leka.

Right now..

YO FADDAMACKA

.. kollar jag bussar. Snart bär det av till Soffan, jag saknar den ungen. Vid sex kommer en mycket saknad Elin in till stan och då ska vi kolla in GöteborgsKulturkalaset. Det blir att snarka hos Soffan efteråt, eller kanske ligga vakna hela natten och tjattra som vi brukar.

En riktigt fin kväll ♥

YO FADDAMACKA, hej där mitt i natten.

Kom hem för en stund sedan, träffade Angelica vid sju och mään vilken fin kväll det varit.
Vi paddlade ut med hennes uppblåsbara båt, den var skitliten och den läckte märkte vi, blev helt blöt om baken. Men det var askul, vi paddlade omkring lite överallt innan vi slängde upp båten på land och tog oss ett uppfriskande långt dopp. Nu luktar jag äckligt, men eftersom mina lakan ändå borde bytas och jag förmodligen ska till havet "imorgon" så orkar jag inte duscha.
Vi gick hem till Angelica coh bytte om, fick låna hennes fina Bob Hund tröja. ♥ Vi tog en engångsgrill, cd-spelare och gick ner till stentjärn igen. Vi grillade marsmallows, pratade och sjöng Håkan Hellström låtar i flera timmar, vi började röra oss när det blivit midnatt. Vi gick hem till Angelica och åt lite mackor innan jag traskade hemåt.
Det var en sån fin kväll som bara måste göras om ♥

2010.08.07

YO FADDAMACKA

Det är inte lätt att uppdatera bloggen på sommaren, jag har så mycket att göra. Nu har jag dock absolut inget för mig som känns sådär fruktansvärt lockande att göra, så medan jag väntar på att Angelica ska smsa så kan jag ju uppdatera med det senaste.

Jag var hos Linda igår, vi var kungar över hennes slott och vi löpte total amok. Eller kanske inte riktigt, men det var fruktansvärt göttigt. Vi kollade på nåt konstigt men okej program på internet, jag tror faktiskt att jag ska fortsätta kolla på fler avsnitt.
Vi gick till fiskboden och handlade lite finare, vi kom hem med makrill, blåmusslor, räkor, fiskeboden egengjorda romsås, dill, färskpotatis och sallad.
Vi var mycket ambitiösa i köket och lagade till en riktig lyxmiddag. Vi lade t.o.m. upp det vackert på tallriken, kändes nästan som att det var ännu godare.
När Lindas mor och syster kom hem från Danmark så var de väldigt hungriga och slängde i sig det som var över (vilket var ganska mycket, jag och Linda hade förutspått att de skulle vara hungriga). De berömde maten flera gånger vilket kändes bra.
Jag och Linda hade även bakat kladdkaka med marsmallows över, den var väldigt mäktig men mycket, mycket god. Den avnjöts till en film och Wii, innan det var dags att tänka på refrängen.

Idag har det varit en mycket slapp dag. Jag sov länge, duschade länge och har lagat lite mat. Just när jag var i duschen så ringde det självklart på dörren, så jag sket i det. Var det viktigt kan man alltid komma tillbaka. Eller ringa om det är någon man känner.

Nu vet jag inte vad jag ska skriva om mer så jag får väl hitta på något annat så länge.

En "pratig" dag

YO FADDAMACKA

Idag sov jag ut ordentligt och gick inte upp förrän vid tolv. Var ett tag sedan jag fick sova ordentligt så det kändes skönt.
Jag träffade frun min vid två, vi gick till utsiktsplatsen och satt där och pratade länge, sedan gick vi vidare runt Ranne ett varv. Vi klampade hem tilll mig efter det, hon fixade mitt hår och jag fixade smoothies.

På kvällen (vid typ åtta) frågade Angelica om jag ville hitta på något, så vi gick till Stentjärn och bara satt och pratade.
Känner att jag pratat mycket idag, men jag har känt att jag har behövt det. Har haft en sådan dag då man tänker för mycket, skönt att ha så underbara vänner som man kan diskutera precis ALLT med.

2010.08.04

YO FADDAMACKA

Idag var det tänkt att Angelica, frun coh jag skulle åkt till havet, men när regnet piskade så hårt mot rutan att man ryckte till så kändes det inte som ett alternativ värt att verkställa.

Det blev att gå över till frun istället, innan Angelica kom dit fixade hon mitt hår coh vi gick ner i skogen och fotade nya mysiga bilder som jag ska få någon dag här snart hoppas jag.
När Angelica kom över så käkade vi lite bulle och hon gav mig allt saftigt skvaller hon mindes från Emmaboda. Jag blev pepp på att åka med nästa år, får se.

Goodbye, oh wonderful July

YO FADDAMACKA

Har inte skrivit sedan lördags, känner att bloggen blir liggande när det är lov. Man har alldeles för mycket för sig hela tiden och det är underbart. Blir så lätt rastlös annars.

I söndags var det första augusti, vart tog juli vägen?! Juli måste ha rymt, för det känns inte som att det var hela månaden.
Första augusti innebar även att pappa fyllde år, grattis på honom igen.
Eftersom pappa var hemma blev det inget firande så jag åkte ut till Styrsö tidigt med Soffan för att häsla på lilla Elan.
Det var en underbar dag, vi grillade och lagade mat och dessert till hela hennes familj. Grillat kött med vitlökssmör, färskpotatis, kall örtsås och sallad samt grillade bananer med choklad.
Mycket uppskattat.
Vi badade, låg i Elins trädgård och myste, åt tryffelkaka som vi bakat samtidigt som vi lagat maten, åt fruktsallad och bara hade det otroligt mysigt. Vi sov över då Elin fick ledigt, underbart.

Måndags så var det väldigt segt, vi satt emst i Elins rum och flummade och brottades. Vi spelade in en video, sjukt kul. Jag filmade och jag var tvungen att hålla inne skrattet så intensivt att tårarna rann. Det var så underbart.
Vi åkte hem när det var dags för Elin att åka till jobbet.

Idag har jag fått nostagichock. Jag, Soffan och I skulle bada ute vid Björlanda Kile, vid ett av alla de badställena som finns där. När vi kom dit visade det sig att det var precis där min morfar av plast haft sin båt när jag var mindre och jag kände igen allt. Jag blev alldeles varm, har så mycket underbara minnen från det och även där jag skulle vilja ha min framtida restaurang. Hela dagen blev så mycket underbarare (och det trodde jag inte den kunde bli) och hade världens bästa sällskap också.
Vi badade flera gånger, vi drack kaffe och pratade i massor om allt och inget. Helt otroligt underbart.
Sedan gick vi omkring och jag fick mig en sightseeing (stavningen är underbar, jag vet) av halva Björlanda kändes det som. Otroligt vackert, skulle mycket väl kunna tänka mig att bo där.

Det känns som att detta sommarlovet inte varit annat än underbart. Jag har gjort det som jag vill, jag har sett efter mitt bästa för en gångsskull. Jag har mått mycket bättre än på väldigt länge.
Låt det fortsätta så i all evighet.

Det är så jag



Min manliga motsvarighet.

RSS 2.0