Mad world

All around me are familiar faces
Worn out places, worn out faces
Bright and early for the daily races
Going nowhere, going nowhere

Their tears are filling up their glasses

No expression, no expression
Hide my head I wanna drown my sorrow
No tomorrow, no tomorrow...



Mad World - Adam Lambert

Feber

YO FADDAMACKA

Nu var det ett tag sedan, har inte riktigt sitta vid datorn ordentligt. Lördagen blev kanske inte riktigt som jag tänkt mig. Jag hade jättetrevligt och allt, men mina ögon rann som om någon vred på en kran och jag snorade massa. Kände mig väldigt ofräsch, men eftersom Linda fyllde år försökte jag hålla skenet uppe. Vid tio gav jag dock upp och drog mig hemåt, jag mådde verkligen inte bra. När jag kom hem ville jag bara lägga mig, mamma tog tempen på mig och jag hade tydligen 39,7 grader. Inte konstigt att jag kände mig lite sjuk.
Tempen ville inte riktigt gå ner heller, haft hög feber enda sedan lördags. Idag är det dock mycket bättre, lite feber har jag kvar men den är inte alls så hög längre så jag klarar av att gå till skolan.
Jag gick inte till skolan i måndags (med 39 graders feber är det ingen smart idé) och missade min idrottslektion jag skulle hålla och redovisningen av restaurangen. Soffan var en ängel och ändrade på min lektion, tack. :)

Idag gick jag till skolan enbart för att vi skulle kolla på en rättegång, det är en obligatorisk del i samhällskunskapen. Vi väntade och väntade men alla rättegångar var antingen fulla eller bakom stängda dörrar så det slutade med att läraren lät oss gå hem istället. Det kändes jättejättenödvändigt, verkligen. Men men.

Imorgon är det torsdag, då har jag en lektion innan jag slutar. Sedan är det påsklov. Fyfan va gött!

Färg, IKEA och kalaaas

YO FADDAMACKA

Min dag kan sammafattas som rubriken ovan, för så ska den se ut. Nu sitter jag med massa färg i håret, ska måla naglarna och sedan duscha. Efter detta ska jag och mamma till IKEA och shoppa loss, like it.
Vi åker hemåt lagom tills jag ska till Linda, kalaaaaas. :D

Fredagsmys

YO FADDAMACKA

Jag är helt slut efter en lång dag. Jobbade med J i varmköket idag, som förövrigt var sista kökslektionen i tvåan.
Det började lite kaotikst men jag och J var iallafall grymma, alla våra vildänder gick åt direkt och verkade vara mycket uppskattade.

Efter lektionen (som slutade vid tre, kändes som att vi aldrig skulle komma hem) åkte jag raka vägen hem och bara tog det mycket lugnt. Det är bara jag och mamma hemma denna kväll så vi lagade lax till middag. Gott som alltid. Mamma har köpt påskgodis, åh va gott det var! Jag älskar de där chokladäggen med såna där krispiga små bollarna i, mmm. Fredagsmys. ♥

För tillfället befinner sig min kära moder hos en kompis, jag kom just på att mitt hår vill bli färgat. Har köpt en färg i en röd nyans, längesen jag var rödhårig och kände att det är dags för lite nytt.


Idag är det toosdag

YO FADDAMACKA

Hej. Hallå. Tjänna. Tjo. Vad som nu kan tänkas passa.

Dagen har börjat med att jag vaknat i någorlunda tid och sluppit stressa. Hade redovisning i näringslära om vitamin B, det gick bra. Skrev på tavlan medan Soffan snackade, skrev alldeles för litet ibörjan innan de frågade om jag kunde skriva större. För mig var det stora bokstäver när jag stod där framme så det var bra att de sa till då eftersom jag själv knappt såg nåt när jag satte mig på platsen för att se hur det såg ut. Jag satt ändå långt fram och hade glasögonen på mig, haha.

I bamban hade de keso med typ lingon eller något, det såg inte alls gott ut men det var sött och passade jättebra så jag hämtade massamassa mer sånt. Ont i magen AB efteråt.

Träffade Sofie en stund efter, jag hade ju bara en lektion idag, sedan åkte jag in till Brunstparken coh väntade in frugan. Vi köpte lite grejs till Linda eftersom vi ska dit på lördag coh fira henne, hon har ju fyllt myndig den skitungen. ;)

När vi köpt grejerna så var klockan inte så mycket, så vi köpte varsin klubba coh lite dricka. Vi gick omkring ute för det var så varmt och soligt på jakt efter en fin sittplats. Just när vi hittat den och satte oss gick solen i moln, det började blåsa och blev kyligt. Vi hade tur med vädret...

Klockan fem mötte jag mamma i Deregna och vi gick till vårdcentralen för att hämta ut recept. Efter detta gick vi in på det nya apoteket i Deregna och in på Ica för att handla mat och hårfärg.
Eftersom det är våffeldagen idag så åt vi glutenfria våfflor när vi kom hem, gottit värre. (Y)

Två dagar till fredag

YO FADDAMACKA

Igår var jag ledig men trots det blev det inget blogginlägg, jag hade fullt upp med annat. Vaknade och mådde helt konstigt, men det försvann efter duschen. Jag åkte in till cafet Fröken Olsson föra tt fika med mina fikakompsiar, det var ett riktigt mysigt cafe faktsikt. Mamma var stamkund där i min ålder. :P
Efter detta gick vi omkring lite i stan, Elan hittade en underbart fin skinjacka, jag blev nästan kär i den när jag såg den. Jag köpte en tröja på stadium och såg en grymt fin skjorta på JC. Jag passar vanligtvis inte i skjorta men den passade riktigt bra, om jag känner att jag vill ha den fortfarande på fredag ska jag nog köpa den också.
Kvällen gick åt till att packa mian saker lite snabbt och så åkte jag över till Soffan för att sova där. Vi hade en myskväll med matlagning och bakning, så som kvällar ska se ut.

Idag Har dagen flytit på som en vanlig onsdag. Slutade apsent men det var helt okej på dryckerna. Vi pratade om likör, och sen fick vi smaka på alla möjliga likörer. Det är ganska lyxigt att det ingår i undervisningen att dricka alla möjliga saker. Min mage var helt varm efteråt.

Då var det måndag igen

YO FADDAMACKA

Idag var det (som vanligt numera) en sådan där underbar morgon då man vaknade lagom till att bussen åkte. Tog en senare buss och kom just i tid, skillat.

På alkoholhanteringen hade vi en föreläsare från AA, som pratade om sin alkoholism. Jag har nog inte lyssnat så intensivt under hela gymnasiet, tyckte det var intressant. Men jag har ju mina anledningar oxå. :P

Idag skulle det egentligen vara redovisning på projekt och företagslektionen, där vi hållit på med den jävla restaurangen. Jag blev färdig igår och tyckte jag fick ihop det asbra. Sedan visade det sig ändå att ekonomin var helt fel, för man skulle inte alls räkna ut vinsten som läraren sagt till mig. Woho, jag kommer aldrig bli färdig med detta skitarbete som jag vill slita i tusen bitar. Elan ska hjälpa mig imon, hon har gjort sin coh lämnat in den och räknat så som läraren säger att det ska vara nu, så kan jag redovisa nästa måndag och sedan äntligen kanske det kan vara över. Annars stryper jag någon.

På naturkunskapen så kollade vi på en film om djur. De nämnde precis vithajen coh pratade om den, plötsligt var de innuti en blåval och pratade om hur den fungerade. Jag fattade ingenting, jag somnade till ett tag där. :P

Jag är sjukt trött, efter medium är det sovadags idag. Har sovit på lektioner, bussar, spårvagnar och soffan.


Söndag är den sista dagen på veckan

YO FADDAMACKA

Igår var det en sådan där hemmadag, tog det bara lugnt för det förtjänar jag. ;) Mamma fick sina presenter och en tårta med sugarpasteöverdrag som jag och HB jobbade med flera timmar fredagskväll/natt. Hon blev mycket nöjd. :)
Jobbade även ordentligt med restaurangen, nu är det "bara" den värsta delen kvar, ekonomin. Jag har inga bra vibbar inför detta då min lärare är omöjlig att göra nöjd. Sedan är det kanske smart om jag kan komma på ett namn till denna restaurang oxå, det skulle nog inte vara helt fel.
Ikväll ska vi åka till farmor, hon fyllde år förra helgen och det är på tiden att åka dit. Jag längtar lite, min farmor gör världens godaste mat.
Jag ska nog äta lite frukost snart, min mage för lite liv för sig, dne har inte fått någon mat på över tolv timmar.


Annoying Orange: Saw

Den Irriterande Apelsinen har blivit kidnappad av Jigsaw, som nu vill spela ett spel med Apelsinen.

2010.03.18

YO FADDAMACKA

En lektion idag bara, slutade kvart i tolv. Det var inte lite gött, och så ser mina torsdagar ut hädanefter ett bra tag framöver. :)
Gjorde ett prov på lektionen, det gick säkert bra, och ett grupparbete. Skrev om vitamin B, nästa gång är det redovisning för mig och Soffan.

Efter skolan drog jag hem en stund, sedan åkte jag in med mina systrar till stan och uträttade lite ärenden. Vi hittade underbart sköna stolar, jag ville verkligen inte gå upp.

Jag hatar projekt och företag. Jag har skrivit visionsgrejsimojj och schemat. Måste göra färdigt menyn och massa sån skit, det är lugnt men ekonomin.. jag spyr på den, jag fattar verkligen nada och hur jag än gör så klagar läraren. Typ bajs?

Catch the moment


Sommaren innan ettan. Det känns som det var igår men samtidigt för en evighet sedan.
Ibland saknar jag saknar den personen jag var då.

The Last Night

Dagens låt är en låt som påminner om i början av ettan på gymnasiet. En riktigt grym låt.

The Last Night - Skillet


Lång dag

YO FADDAMACKA

Det har varit en riktigt lång dag idag, började tidigt och slutade sent. Nu har dryckerna dragit igång igen, jag är så trött att jag håller på att somna just nu eftersom jag inte är van vid tiotimmarsdagar längre.
Inget speciellt har hänt, jag borde plugga på kolhydrater men jag är så trööött.. Får nog ta det när jag ligger ner sedan, jag kommer ju inte alls somna. ;)
Imorgon är det en sådan där soft dag, börjar tio i tio och slutar kvart i tolv. Inte illa alls.

I'm finally done

Woah, jag är klar med mitt vinarbete. Helt jäkla klar! Jag trodde aldrig det skulle hända, det är nästan så att det är för bra för att vara sant.

Btw, på mitt vinarbete ville läraren att det skulle finnas ett självtest. Jag fattade inte riktigt vad han menade med det, så jag försökte slå upp det på internet..

Nu undrar jag hur man kan få ordet självtest till testikel?

2010.03.16

YO FADDAMACKA

Idag är det tisdag, vilket betyder att jag varit ledig. Jag staplade upp vid havl tolv coh åt lite frukost innan jag åkte till gymmet. Vart ett tag sen jag var där sist nu så det var skönt. Tränade bara kondition, tiden flög iväg och jag var tvungen att skynda mig för att möta lilla Alexpalex och plugga lite. Vi läste bara lite om kolhydrater som vi ska ha prov i på torsdag och åt en kycklingröramacka innan vi kände att det var bäst att bryta upp, vi båda har saker som måste göras så.
Jag har vart helt kall hela dagen, nu börjar jag äntligen tina upp lite. Ska snart fortsätta på mitt vinarbete, har bara finslipning och hitta bilder kvar, känns bra iaf.

Klagomuren

YO FADDAMACKA

Wow, det var längesen jag hade en sån irriterande dag!
Vaknade när det var sju minuter kvar tills bussen skulle gå. Blev så stressad att jag klädde på mig, borstade håret och försökte sätta på foundation samtidigt. Jag skippade foundationen tillslut och bara tog tag i en väska och ett block för att rusa till bussen.
Osminkad och pissnödig as hell står jag på busshållplatsen, bussen var en minut tidig t.o.m. Jag slumrar mig igenom alkoholhanteringen och tänker mest bara på hur pissnödig jag är. Jag får äntligen uträtta mitt behov efter lektionen och humöret stiger en smula.
Sedan kommer mardrömslektionen, projekt och företag. Jag och Alex satt ju nästan hela helgen och räknade på min ekonomi för att få det att gå ihop, jag tycker själv att det är en utmärkt ekonomi vi räknat ihop. Så tittar läraren på det och säger att det är helt fel, att man ska göra på ett helt annat sätt. Jag tror att han hatar mig eller något, för Alex fick MVG på sitt arbete och jag gjorde på precis samma sätt men det passar inte. Jag blev lite lätt förbannad men lät honom visa hur jag skulle räkna. Han ritar och säger masssa konstiga grejer som inte ens hör till och förvirrade mig bara ännu mer. Jag vågar inte säga heller att jag inte fattade för han brukar dumförklara en då. Jag var lite lätt irriterad resten av lektionen och gjorde typ ingenting. Under denna lektionen kommer jag samtidigt på att mina idrottskläder ligger kvar hemma. Jag hatade livet just då eftersom det kändes som at allt gick emot mig.
När vi skulle ha idrott orkade jag inte åka hem så jag satte mig på en spårvagn och åkte till ändhållplatsen, sedan bytte jag och gjorde samma sak några gånger. Behövde vara lite själv och tänka kände jag. När de andra slutat idrotten gick jag, Soffan coh Elin omkring i stan och fikade lite. Jag och SOffan tog 40-bussen hem och jag var på bättre humör.
Jag kommer till Deregna och ser hur min buss åker precis. Jag orkar inte bli arg så ställer mig och väntar på bussen som ska gå tio minuter senare. Det är bättre än femton intalar jag mig själv.
Det kommer tillslut en buss när det är en minut kvar, den ändrar om så att det står att det är den bussen jag ska ta, men istället för att ställa sig på hållplatsen så åker den förbi och ställer sig på bussarnas "viloplats" och stannar där!
- KOM TILLBAKA BUSSJÄVEL! skrek jag inte. Muttrade istället som de andra och väntade jättelänge tills bussen som skulle gå efter kom. Nu var mitt humör förstört igen. Jag klagade ur mig massa till mamma när jag kom hem, mamma är min klagomur. :P

Jag hade glömt mina glasögon hos Angelica i fredags, så jag skulle få tillbaka dem idag. När jag mötte henne så skulle jag egentligen hem och skriva på vinarbetet, men det slutade med att vi gick runt Ranne istället och pratade om allt. Det är så mysigt med spontanitet. Det blev en fin avslutning på en annars ganska jobbig dag. :)


Tycker att det kan bli vår så att vi kan öppna sommarstugan igen! :)

Jag är för jäkla duktig!

YO FADDAMACKA

Har inte skrivit på ett tag, har haft fullt upp.

Fredagen hade ingen bra början, men blev bättre. På kvällen traskade jag iväg till Angelica, det var avskedsfest till Bella. Utan att gå in på detaljer så var det en fin fest ändå. :)

Lördagen åkte jag till Alex, vi har varit jätteduktiga! Har suttit och gjort massa läxor, nu har jag kommit långt på min restaurang och en bit på vinarbetet också. Känns bra :) Hela lördagen gick åt till att göra läxor och sådant, vi tog små pauser för att baka lite bröd, snabba Upside down cupcakes och göra en Enkel pizza till middag för hela Alex's familj.
Sent på kvällen bestämde vi oss för att vara färdiga, så vi myste framför TVn med godis och annat gott. Vi såg Trubbel i Paradiset, inte världens bästa film direkt. Sån typisk amerikans förutsägbar film.

Söndagen vaknade jag upp hos Alex, vi åt filmjölksbröd med philadelphila, marmelad och ost till frukost. Det är de godaste bröd jag ätit, seriöst! Värt att pröva. Efter en stadig frukost låg jag och halvsov framför TVn någon timme medan Alex kollade på skidskytte eller vad det var. Godisskålen stod framme = Putte tyckte att det inte var så hemskt att titta på sport. Vi bakade lite till, sedan sattes det igång med läxor igen.
Åkte hem vid typ halv åtta, enda tills dess hade vi hållit på med massa skolarbete. Alex hjälpte mig massor med det jag inte kunde. Jag är verkligen tacksam, tusen tack kära Alex + föräldrarna som hjälpt mig! :)

En helg med massor av skolarbete. JAG ÄR FÖR JÄKLA DUKTIG! Nu förtjänar jag att ta det lite lugnt.

Take on me

Dagens låt får mig på bättre humör coh får mig taggad inför imorgon. :)

Take on me - A-ha

2010.03.10

YO FADDAMACKA

Idag har det varit en sådan dag som börjat med att man vaknar och är på gott humör. Det betyder alltså att det inte bli en sådan där underbar dag, ingen dag som börjar så underbart kan sluta bra har jag fått lära mig.
Dagen var genomlidlig i alla fall, var bara så hysteriskt trött att jag vart på lite halvdåligt humör hela dagen.
Var och simmade efter skolan med the Fikon och the Äpple, det var härligt men väldigt kallt. Nu mår jag väldigt illa, det måste vara vattnet eftersom jag kände likadant förra veckan.
Vi drog iväg till en lite speciell affär för att handla en födelsedagspresent till E och häckade på 7eleven tills Elans buss skulle gå. Jag känner mig inte alls motiverad till detta blogginlägg och bara känner hur hälften har somnat eller klickat bort detta utan att läsa klart, men jag orkar inte sätta igång med vinarbetet. Kan det inte bara försvinna? Tackolov för Alex och hennes pappa, de är räddarna i nöden som ska hjälpa mig. Jag är mycket tacksam!
Jag vill ha imorgon, sisådär klockan 19:00 ungefär. Det skulle inte vara helt fel.

Miss you love

Dagens låt är en låt av Maria Mena, som jag lyssnade mycket på förra året, vårtiden. Mycket känslor och minnen som återupplivas som är lättare att ta itu med nu. :)
Det är en mycket vacker låt, hittade den av en slump igen idag bland gamla youtube-favoriter.


Miss you love - Maria Mena

It's time for bed, ska bara lyssna en gång till. ;)


En onsdag med trevligt sällskap

YO FADDAMACKA

Idag har det vart en sådan där bra dag då man fått lite viktiga saker gjorda tillsammans med trevligt sällskap och en del glädjande besked.

Idag har jag hunnit med att vara i skolan (ofcouse), gjort ett samhällsprov som jag fick precis G på, fått MVG på renässansprovet (WOHO) och fikat med nästan hela skogen-gänget där vi varvade nöje med nytta (massa onödigt och nödvändigt pladder, läxor och allmänt trevligt). Sedan har jag även hunnit prata massa med Alex i telefon och bl a diskuterat vin inför mitt arbete, sedan fick jag även prata en sväng med pappan och fick massor av bra information. Det blev lite småplanering också, mycket bra.

Känns som att jag hunnit med ganska mycekt idag ändå, fler sådana dagar! Nu ska jag äta min numera kalla kycklingpaj och sedan börja tänka på refrängen. Puss på denna dagen.

2010.03.09

YO FADDAMACKA

Idag är det tisdag = tant Putte är ledig. Mycket trevligt. Det har slöats och slappats och luggats lite på samhällen. Blev ingen fika då majoriteten inte kunde och jag inte orkade upp ur sängen i tid bara för det. ;)

Åt paj till middag igen då det blev jättemycket paj över igår. Åt hur mycekt som helst till middag känns det som, ändå vill jag ha mer. Inte för att jag är hungrig utan för att det är gott, då ska man inte äta.

Jag har funderat mycket den senaste tiden. Jag har verkligen önskar och velat att 2010 ska bli ett bra år. Hittills har det varit det motsatta. Hur mycket jag än försöker verkar folk omkring mig inte alls vela detsamma, vissa personer blir jag bara så besviken på.

Imorgon är det samhällsprov så jag får väl ta och läsa igenom allt en gång till medan jag kollar på den här:

Coopertest med paj

YO FADDAMACKA

Idag har det varit en sådan där lång dag. Jag har fortfarande nästan inte kommit typ någonvart i projekt och företag då våran lärare som säger att han ska hjälpa oss inte alls gör det nästan. Om det blir fika imorgon med söta Alexpalex så kanske hon vill hjälpa mig.. *hoppashoppas*

Sedan har vi haft prov i naturkunskap, jag får ta och plugga lite mer och förmodligen kirra omprovet istället då jag inte kunde mer än typ någon fråga. Jag satt och roade mig med att skriva fina roliga svar istället, hoppasläraren får det lite kul när han rättar i alla fall.

Efter denna korta lektion åkte jag och mina två kumpaner Fikonet och Äpplet till Espresso House i centralstationen för att plugga innan idrotten, teoretiskt test som jag bara ögat igenom innan. Det blev bara väldigt lite plugg och mer snack istället, men det var trevligt.

Idrotten började jag med att skriva teoretiska provet, det kändes okej. Hoppas att det blir godkänt i alla fall. Efter detta sprang jag Coopertestet. Hade hört från några andra som sprungit det innan att det var jobbigt, sedan såg jag på lappen som idrottsläraren hade att 9 varv (förmodligen, som jag fattat iallafall) var G. Nio varv på en 200metersbana(?) på 12 minuter, det skulle jag aldrig klara med min nollkondition! När 12 minuter gått ramlade jag ihop framför bänken vid läraren, 9 ½ varv. Jag spurtade på sista varvet och hade sån blodsmak i munnen och trodde jag skulle kräkas. Men jag klarade G iaf! :D
Jag är ändå stolt över mig själv, även fast jag inte orkade mer då jag inte tränat kondition sedan innan julen, då ar min grundkondition inte bäst ens. Tänk om jag bara fortsatt Taekwon-Don, då hade jag klarat säkert 12 varv eller mer. Men men, dags för att träna mer nu, blev riktigt pepp på det idag faktiskt. Min kondition är dags att tränas upp igen, för jag har fortfarande skitont när jag andas. Känns lite som när man vart på konsert eller någon festival och har skrikit halsen av sig.

När jag kom hem gjorde jag och mamma pajer till middag. De ligger just nu och göttar sig i ugnen, de ser i alla fall jättegoda ut. Som alltid när jag och mamma arbetar tillsammans i ett kök måste något gå lite galet. Idag var det jag som lyckades när jag skulle vispa äggstanning i min fina Kitchen Aid. Jag tänkte stajla mig lite och när jag skulle krydda så slarvade jag med att kolla coh öppnade fel öppning på svartpepparn. Det blev helt svart så det var bara att göra om det igen. Så typiskt.

Nu på kvällen väntar middag, sedan blir det att kolla igenom samhällen med mamma, woho. Verkligen kvällens höjdpunkt! (Ja, jag är sarkastik.)

Helgen går alldeles för fort

YO FADDAMACKA

Jag förstår mig inte riktigt på detta påhitt med 5 dagars skola och 2 dagars ledighet. Varför kan det inte vara tvärtom? Varför väljer de att sätta de 2 lediga dagarna JUST på de två kortaste dagarna?
Jag tror inte på att alla dagar är lika långa, jag är helt övertygad om att lördagar och söndagar är flera timmar kortare. Helgen bara försvinner, den hinner inte ens börja innan den är slut medan vardagarna segar sig fram coh aldrig vill ta slut. Vad är det för sätt egentligen?
Näe, jag röstar på att vi kör tvärtom hädanefter, helg 5 dagar och vardag 2 dagar. Och mer lov och ledighet åt folket, det behövs verkligen!

Anyway, denna helgen har varit en sådan helg då man inte kunnat somna förrän vid fem vilket resulterar att man vaknat när halva dagen redan försvunnit. Underbart. Det har inte hänt mycket alls, har knappt vart ute och sett folk alls. Några promenader bara, annars har jag bara varit för mig själv. Jag har känt att jag inte riktigt orkat ta tag i något och umgås alls, jag behöver vara ifrån människor och få andas. Det har blivit så mycket på senaste tiden och ibland känner jag bara för att skita i allt. Eftersom jag inte bara kan komma långt bort från skiten så drar jag mig undan istället, jag tappar verkligen all lust. Till och med min blogglust.
Jag har verkligen varit helt utmattad och sovit mycket när jag väl somnat, det har varit underbart! Idag bakade jag scones, även om de inte blev som riktiga scones fick de bra betyg. :)

Har pratat mycket om och suttit och drömt mig bort till det underbara Finland, jag saknar det väldigt mycket. Pratade lite om den kommande sommaren med min moor, jag har lite planer jag hoppas jag kan få igenom, men vi får se. Det är i alla fall något att tänka på när allt känns jobbigt.

Som avslutning på detta otroligt intressanta blogginlägg (jag vet att du tyckte att det var intressant, du behöver inte låtsas) så vill jag visa min kära mamma, som inte alls uppskattade den förra Irriterande Apelsinen då hon tyckte den var hemsk, vad som händer med en tomat. Kan du fortfarande äta tomater efter denna? ;)



The Annoying Orange

The Annoying Orange är humor! Satt och kollade genom alla häromdan och kunde itne sluta skratta åt den irriterande apelsinen. Detta klipp är från när Apelsinen var yngre.


Sista morgonen

Min fina vän Mew la upp denna på sin blogg och den är så fin. Sedan dess har jag lyssnat på den om och om igen och så får den vara dagens låt. :)

Sista morgonen - Slideshow



Varmköksdags

YO FADDAMACKA

Idag var det dags för att jobba i varmköket igen. Jag var verkligen inte pepp på det alls, jag vill ha kallkök!
Det var inte så många där så alla (utom en grupp tror jag) gjorde en rätt helt själva. Jag gjorde någon slags rödingsrätt. Det var verkligen stressande att vara själv, men det gick bra och jag blev stolt över mig själv som klarade av det utan att bryta ihop. Jag och Elin bestämde oss för att backa upp varandra om den ena fick alldeles för mycket samtidigt, men det var bara småsaker som att hjälpa till med moset och fixa varma grönsaker till rätten som behövdes hjälp med, annars var det att lägga upp som det hjälptes åt med. Tycker vi var duktiga, och vi fick beröm av varmköksläraren för att vi var så duktiga och hjälpte till att städa hela tiden. Det förtjänade vi, jag slet så att jag blev anfådd när vi skulle fixa golven för jag ville hem.
Kände bara för att skryta lite lätt, jag övar på att faktiskt känna att jag varit duktig coh inte bara säga det utan att våga känna det eller vad man säger. ;)
Efter skolan tyckte vi att vi gjort oss färtjänta av en fika, så vi drog till café Kosmos och latade oss innan det var dags att tänka på refrängen. Nu är jag verkligen trött, funderar på att lägga mig tidigt (kommer förmodligen aldrig att hända men man kan alltid försöka).

Simmat

YO FADDAMACKA

Idag var det en soft dag i skolan. En lektion, näringslära. Jag räknar inte studiehandledning som en lektion då de bara är typ fem minuter. Irriterande bara att behöva vänta två timmar på det. Men snart är det dags för utvecklingssamtal och då slipper vi den lektionen. En lektion bara på torsdagar, kan det bli bättre? :D

Efter skoaln åkte jag, Elan och Soffan till Lundbybadet och simmade jättemassamycket. Jag är helt slutkörd nu men det var skönt. Det var helt annorlunda mot att tvinga iväg sig själv till gymmet när man är trött efter en skoldag, i vattnet slappnar man bara av och rör sig. Något som definitivt ska göras om.
Jag undrar bara vad det var för slags klor i vattnet egentligen, min mage mår inte alls bra. Eller så har mina systrar lyckats smitta mig nu. När jag är på toaletten är det precis som att man har magsjuka när man uträttar behov nummer 2, inget kul alls. Nu äcklas jag av mitt eget snack, duktigt.
Anyway så är det synd för magen men jag kan inte vara hemma imorgon, det verkar bli väldigt glest med folk imorgon i varmköket, har hört massor som snackat om att de inte ska komma pga olika anledningar. Sedan så lovade jag Elan förut så jag får väl palla mig dit. Jag har fått det klart för mig att man absolut ska hålla det som man lovat så, no matter what.
Nu är jag trött och ska förmodligen snart stänga av datorn och lägga mig faktiskt.

Onödiga saker du inte visste om mig

♦ Jag gillar absolut inte att laga mat till enbart mig själv. Jag brukar tvinga folk (oftast min matglade fru) att komma över och äta. Ett sms där man säger att middagen står på bordet om si och så många minuter och man har en middagsgäst. Väldigt smart.

♦ När jag är riktigt jäkla förbannad städar jag mitt rum. Och då blir det ingen liten städning, häften av all skit jag har åker ut. Rummet blir fint och mitt humör stiger igen.

♦ Jag är riktigt envis av mig när jag väl bestämt mig. Med en mamma och en pappa som båda är envisa som riktiga åsnor så tog jag efter av båda och blev nog värst.

♦ Mina knän tar stryk när jag tränar. Det är riktigt jobbigt för istället för att höja vikterna sänker jag dem och det är bara mer och mer saker jag inte kan göra längre på gymmet. Mycket tråkigt.

♦ När någon vågar sig på att vara taskig mot mina systrar blir jag fly förbannad. Jag minns fortfarande den gången när en kille hela tiden höll på mot dem när vi var mindre och de inte var tillräckligt starka för att slå ner varenda en som kollar minsta snett på dem. Den gången jag såg det och skällde ut honom så benen nästan vek sig på honom och han sprang grinandes iväg. Jag tror inte jag någonsin sett honom mer efter det. Lika bra det, han kan gå och dö så blir det en mindre idiot i världen.

♦ Jag är trött på personer som utnyttjar en. Nu tänker jag främst på pengar. Folk tror att jag har pengar, ja då kan jag betala. Antingen delar vi eller så kommer vi överrens om något, kapisch? Förvänta dig fan inte att jag ska betala allt hela tiden. Jag har inget pengaträd hemma och jag skiter tyvärr inte heller pengar. När folk utnyttjar en så glömmer jag det aldrig.

♦ Jag förlåter, men jag glömmer aldrig. Det är förmodligen därför jag är långsint och kan gå omkring och älta saker i envighet, seriöst i flera år. Sedan har jag fått frågat en intressant tanke eller vad man säger, kan man verkligen förlåta om man inte kan glömma? Jag vet inte.

Sofia brukar äta tandborstar

Det säger iallafall facebook, och testen därifrån är ju alltid 100 % seriösa. ;)

YO FADDAMACKA

Idag är det tors.. ONSdag. Där höll jag på att klanta till det igen.
Denna dagen har börjat med den vanliga försovningen, tog en senare buss men kom i bra tid ändå. Var otroligt pigg och på bra humör tills vi började, teori i idrott och jag var trött som en zengångare. Satt i gymmet tills vi slutade, jag smsade och halvsov. Och hungrig var jag, magen bullrade och gnällde som ett bortskämt barn. :P
På svenskan så blev våran lärare arg (för ingenting som vanligt) och sa att alla skulle gå för hade inte lust att ha lektion mer. Jag ville ju veta vad jag fick på svenskan, men det passade inte henne tydligen. Tack. MEN, vi fick sluta tidigare och det var sista lektionen så det var najs ändå. :D

Efter skolan gick jag och Elan omkring lite i stan tills hennes buss skulle gå, vi kollade på läderjackor och på bokrean. Finns en najs bok jag vill ha om drinkar, typ massa miljarder saker och det ser najs ut. Allt är najs idag, japp (mars, snickers och hela skiten. Jga vet inte ens vad jag pratar om längre).

Jag hade planerat att komma hem och överraska mamma med att diska, baka och laga mat, hade verkligen en sån stor lust för det. Så kommer jag hem coh allt är redan gjort, mamma jobbar tydligen natt. Hopp, så jag satte mig och sydde i massa knappar som gått av istället. Jag kan nu informera er, som självklart är så otroligt intresserade, att jag hatar knappar och nästa gång en knapp går av köper jag en ny kappa istället. Smart tycker jag.

Ett klädesplagg från Zara

YO FADDAMACKA

Idag har jag vart ledig. Skulle egentligen tränat med mamma imorse men det blev inte så. Åkte in till stan och väntade på att resten av skogsmedlemmarna skulle komma in så att vi kunde fika, var ganska irriterad utan anledning och hungrig (iofs en möjlig anledning). Gick omkring i skoaffärer så länge och läste mitt horoskop.

När de andra kom gick vi omkring i lite affärer först innan fikan. Jag som inte hade tänkt köpa nåt idag hade en JC-påse med en jättefin tröja och ett par örhängen som bara var så jag när vi kom in på Espresso House för att sedan sitta parkerade där i nästan två timmar.
Efter fikan skiljdes vi åt, Elan och jag gick omkring lite i Zara, en av mig mycket illa omtyckt butik. När jag kom ut ur affären hade jag en sån där snobbig Zara-påse i handen. Jag har köpt mitt första klädesplagg där nu, en jättemassafin klänning som bara kostade 59 kr, superrea på den. Och nej, jag behöver den inte utan det var bara ett impulsköp, en underbar klänning till det priset kan bara inte hänga kvar där!

På spårvagnen hemåt gick det på en gubbe som satte sig brevid mig. Han började ställa konstiga frågor och var allmänt läskig, men artig som jag är (och fast eftersom han satt ytterst på spårvagnsplatserna) så försökte jag vara trevlig och prata lite. Han frågade vad jag skulle bli, när jag svarade Kock (även om jag nu inte blir det) så började han babbla på om det, massa konstiga grejer. När jag äntligen var framme i Deregna så önskade han mig lycka till och sånt tjafs. Det läskigaste var att han skulle skaka hand, jag gillar inte att skaka hand med sånt folk. Jag är lättäcklad och har svårt för närkontakt med folk jag inte står nära. *Ryser*

Jag har sovit jättelänge idag för jag somnade ändå i lagom tid, men ändå är jag helt slut. It's väldigt jobbigt. ge mig sol och värme som piggar upp! Fast idag var det faktiskt ganska varmt ute, solen kikade fram och den värmde lite ändå.
Vår på väg? Hoppas det!

Första dagen på veckan är alltid seg

YO FADDAMACKA

Jag är imponerad över mig själv att jag lyckades ta mig upp i tid idag. Måndagar är väldigt svåra, speciellt när man börjar 8:10.

Jag är irriterad på projekt och företag, det är bara två gånger kvar nu och jag gillar inte att man måste räkna ut ekonomin. Jag minns knappt något av det han gick igenom, jag tycker matte är som kinesiska.

På idrotten idag var det basket. Det är ändå en av de få sporter jag brukar vara bra på men idag hade jag ingen lust, så det var skönt att hamna i en grupp som inte tog allt på så blodigt allvar. Vi hann knappt ut på plan innan andra laget gjorde mål, hela tiden. Men det gjorde inget, inte för mig i alla fall.
Det känns som att jag haft väldigt ltie ork på senaste tiden, det känns som att jag är i behov av lov. Det var två veckor sedan lovet bara, jagv et itne vad det är för fel på mig. Jag borde i o f s sova lite mer kanske, men det är så lätt att det blir sent på kvällarna ändå. Skönt att vara ledig imorgon, även om jag ska upp tidigt för att träna.

Jag kände mig lite stolt idag, jag var så himla fikasugen men jag stod emot. Jag var egentligen hungrig och då blir jag så extremt sötsugen. Jag åkte istället hem och åt lite hembakat bröd med massa philadelphia. Imorgon är det däremot fikadags direkt efter gymmet. Jag ser fram emot det just nu, hoppas bara det håller i sig.

RSS 2.0