Gott nytt år

YO FADDAMACKA

Ett tag sen jag skrev tror jag, inte haft någon lust. INte mycekt som hänt, kompisar och slapp, it's jullov och man får vara hur lat man vill. Jag var simsnörd större delen av igår, nu får man utmaningar och shit så det är lite awesome.

Snart bär det av mot mormor, hon bjuder på nyårsfika. Vid åtta ska jag vara hos Angelica och nio börjar hennes fest. Är riktigt taggad och det finns en chans att Bella eventuellt dyker upp, jag håller tummarna hårt för det för jag saknar den tjejen väldigt mycket.

Detta året hade jag tänkt summera lite kort men känner att jag inte har tid till det just nu. Så imorgon eventuellt, då kan jag få med exakt hela året och mina planer för 2010. Det kommer bli sjukt najs, eller inte. Men Angelicas fest kommer iallafall bli snajsig, för det har jag bestämt.

Gott nytt år och fyra av massor av fyrverkerier så jag får nåt fint att titta på vid tolvslaget!

Ikea

YO FADDAMACKA

Igår var jag trött och orkade inte datorn. Var iallafall och tränade och i stan med lille mor hela dagen, inhandlades massor av kläder från stadium och nya underkläder. Sen handlade vi mat och var inte hemma förrän vid nio på kvällen. Slökollade på Lost med mina systrar till klockan halv fyra på morgonen, smartsmart.

Idag blir det Ikea med mamma&HB, kolla runt på massa kul saker. Jag känner mig gammal som tycker det är kul.


Bild från förrgår.

Rubriker är överskattade

YO FADDAMACKA

I know, klockan är över tolv och det är tekniskt sätt måndag men eftersom att detta är min blogg och inte din tänker jag snacka om hur min söndag var och kalla det för idag. Så det så, i ditt ansikte.

Vaknade sentsentsentsentsentsent.
Kollade på två skräckfilmer och en & en halv halv muminfilm.
Gjorde soppa med massa nya intressanta saker i, exotiskt som bara den (makaroner & skinka i en broccolisoppa, exotiskare får man leta efter).
Gick över till Angelica idag igen, men det var för blött för pulkaåkande så vi kollade på ett avsnitt av Nile City, spelade tv-spel och planerade lite för nyår. Hennes pappa hade bakat bröd som vi smakade på, massajättegott.
Hon följde mig enda till porten idag igen och så stod vi och pratade jättelänge. Börjar bli som en vana igen, vi gjorde ofta så i typ fyran och femman. Lite kul.
Påvägen hem passade jag på att ta typ några få kort innan jag var tvungen att stoppa ner kameran i fickan igen, det regnade och jag vill inte göra sönder den det första jag gör.


En av bilderna, helt oredigerad. Testade hur mina närbilder skulle se ut utomhus, bättre än min förra kamera. Min kamera är grym, han fixar det med närbild och om det ska vara långt bort alldeles själv, behövs inte ställas in manuellt. Jag gillar honom mer och mer. :)

Villfotafotafotafota

Jag är inte ett dugg trött, är lite rädd att jag börjar vända på dygnet igen. Tog en bild alldeles nyss, den blev så klar jämfört med min gamla kamera (som inte ens kan ta en sådan bild utan att sudda sig). Jag vill ut och fota, upptäcka hur underbar min nya kärlek är. När jag har sovit ska jag ha kul och fota alltallt.

Ja, jag behöver noppra ögonbrynen och mitt smink är sedan evigheter.


Bridge over troubled water

Bridge over troubled water med Simon and Garfunkel



What a wonderful song.

Ny älskling & pulkpulkadagen

YO FADDAMACKA

Idag har jag och lille far hittat en ny älskling till mig. Jäklar vilken slit det var att få tag på honom, först massa bilande till Bäckebol, köandeköandeköande, fortsätta bila till Backaplan och köaköaköa överallt och halka omkring. Sedan lämnade vi bilen i Backa och åkte spårvagn till Nordstan där vi halkade in och där fanns han. En slank och fin kropp och strålade mot mig. Min nya, fina älskling. Canon ixus 110 IS med 12 megapixel. Mycket kärlek till honom, nu ska jag bara hitta ett namn som passa honom. :)
Och bara för att pappa var med fick vi ett extra bra minneskort med för samma pris som det sämre som försöktes prackas på oss först, men min älskling ska ha det bästa.




Bland de två första bilderna som togs med älsklingen.

Väl hemma käkades det massa god mat innan det var dags för pulkapulka med Angelica. Det var riktigt kul, vi åkte och skrek som galningar och nån papparazziskit tog typ kort från sitt fönster. Det måste varit för att vi ser så sexiga ut när vi åkte i dubbelpulkan och skrek som stuckna grisar när pulkan åkte på som bara den och försökte välta oss. Nu är mitt arsle halvt omdomnat och jag har megablåmärken runt hela röven säkert men det var värt det. Vi ska eventuellt åka mer imorgon. Vi gick in till henne efteråt och spela tv-spel och åt ris a la malta. Sedan följde hon mig enda till porten och vi pratade massa, mys. Imorgon blir det förmodligen att vara med henne igen, ser fram emot det och då kommer min älskling med mig för att få träffa henne.

Juldagen, part II

Det var snöblandat regn under dagen förut och det var hemskt att se, var helt övertygad att all snö skulle försvinna. Så kollade jag ut nyss och ser att det snöar igen och bilarna är täckta med snö. Puh! *Pustar lättat ut*

Idag har jag haft en riktig mysdag, massa the sims spelande - dock inte det jag fick i julklapp då pappa inte installerat det ännu - och massa filmtittande. Jag väntar nu på att Santtu ska kolla på de två Desperate Housewives-avsnitten som jag och Hb såg igår så vi kan fortsätta våran myskväll med film.


Juldagen

YO FADDAMACKA

Vaknade för en timme sedan, jag har inte vänt på dygnet ännu. Nästan. Idag blir det en mobilfri dag, mobilen är avstängd och gömd. I need it, det är jul och jag bestämmer. In your face.

Igår var det en mycket trevlig dag, jag åt massa mat och onyttigheter så jag säkert gått upp tre kilo, men det är jul.

Julklappar fick jag oxå i massor. Känner mig lite lätt bortskämd. Fick bland annat;
♥ Nagellack
♥ Kläder
♥ Flytta hemifrån grejer (en skål/bricka/grej, vas, ljuslyktor(fast de vill jag använda nu iofs), mer glas från Kartio-serien, en slags skålgrejsimojs från Iittala)
♥ Böcer & filmer i massor
♥ En ring
♥ Ansiktmasker & ansiktrengöring
♥ Smink
♥ Gladchoklad & Shoppingchoklad
♥ Bodylotion (davidoff women, så underbar) & SPA bubbelbadgrejs+en handduk till det (kan leka spa nu)
♥ Lite godisgrejer från farbror&hans flickvän, typ stark ab-chilibågar
♥ The Sims 3 - Desination världen
♥ Totalt 2000 kr (där är pengarna till kameran jag vill ha från mellandagsrean fixat :D)

Med mer osv etc whatever. Sa jag att jag var bortskämd?

God jul

GOD JUL ALLA FADDAMACKAS!!! :D
Detta firas med att mina systrar lyckats göra klart min juldesign. Råsnygg om du frågar mig!

Nu ska det sovas som fan för dagen har varit så utmattande. Godnatt och hoppas att tomten kommer till er också under natten.


Pulkapulkapulka

YO FADDAMACKA

Vad gör jag uppe så här tidigt när det är lov? Jag måste vara sjuk. Hade planerat att sova till halv elva men gick upp för nästan en timme sedan, det är sjukt svårt att sova ut när man väl får.

Idag bär det av mot Alex och julbaka med Soffan&Elan. Soffan lovade att ta med sig en pulka, det är pulkaväder and I löööve pulka. Har inte ens åkt det än i år, det är nästan skamligt.
Tycker btw att jag och Angelica ska åka pulka om snön är kvar efter julafton, hoppas hon håller med. (Y) (Jepp, det är meningen att du ska se detta Angelica;))
Mmm, jag blir glad av julen. :)

Sista julklapparna fixade

YO FADDAMACKA

Idag var jag och lelle mor i stora staden och fixade de sista julklapparna. Det känns underbart att äntligen vara färdig! :) Vi fikade en snabbis på Dahl's också, deras kaffemocca påminde väldigt mycket om vanlig kaffelatte, någon som börjar bli döv kanske? (Syftar på mannen som tog emot beställningen.)
Sedan är det underbart med folk som tror att de kan köra på varenda en och ta upp precis hela gatan och köra omkring som en dåre med sin barnvagn på 3 hjul. Mycket tacksamt, det var såå mysigt att bli ihjälhackad på benen, tror att det uppskattades preciiis lika mycket av alla andra hon körde på helt kallt föra tt få komma fram i trängseln. Hon är ju absolut den enda som finns. Hoppas hon får samma underbara behandling. Kärring.

Men för sluta klaga, annars var dagen fantastisk. Jag är mycket nöjd med det som inhandlats, tror lelle mor känner likadant. Imorgon bär det av till Alex, ska bli intressant att se hur detta kommer gå, men det går säkert bra. Snart börjar Anna Ankas Jul, har inte sett ett enda avsnitt än så tänkte bänka mig framför TVn lite och se vad det är för nåt hon nu hittat på.


Snart är det jul igen

YO FADDAMACKA

Haft två (tre) underbara dagar hos min farmor&farfar med systrarna. Har iofs stått i köket precis hela tiden men det var najs, lärde mig massa nytt jag kommer att ha nytta av då jag fick göra grejerna själv med några finska recept i handen. Min finska sattes på prov men det gick bra. :)

Igår när vi gjorde pepparkakor, pepparkakshus, kareliska(?) piroger, degen till pappas favoritkakor, finska jultårtor/stjärnor/vaddenuheterpåsvenska och potatisbröd (ingen aning om vad det heter på svenska men man har potatismos i iaf) kom farbrors flickvän över, mycket trevligt då hon också läser restaurangutbildning. :) Eftersom vi hade så fullt upp hela dagen (jag gick seriöst inte ut mer än några minuter med mina systrar på kvällen för att min huvudvärk var extrem) så hann vi inte laga mat, så när farbror kom dit så hämtade farfar take away-pizza till de andra och thaimat till mig och farmor från en äkta thairestaurang, äntligen lite smak. ;)

Idag bakade jag ännu mer julstjärnor/tårtor och gjorde morotslåda, syrrorna rullade kakorna som jag gjort degen till igår så nu är pappa förhoppningsvis glad. Han har frågat efter dem innan och nu kan jag tom receptet, nu ska jag sätta honom i arbete. ;)

Bilder kommer (kanske), skulle vara trevligt med lite bilder liksom. Just nu laddar mammas kamera som jag lånade med till farmor&farfar. Anyway, nu blir det lite bloggläsning och sedan ska jag spela lite sims tror jag, längesen.
Min fru är på planet till Thailand nu den lyxen. OCH HON GLÖMDE MIG HÄR! :O

Jullov!

YO FADDAMACKA

NU ÄR DET FUCKING JULLOV!

Idag vaknade jag halv sex, seg som bara den. Kom till Lundby strand vid halv åtta, jag frös som en jagvetintevad. Kallt iallafall. Julkonserten gick bra, solosångerna var.. lite intressanta.

Efteråt blev det miljoner kramar & julönskningar med alla möjliga. Myspys. Jag åkte hem för att byta om innan jag drog till Soffan där Elan&Alex redan befann sig, när ajg skulle åka så hade jag så mycket och tjocka strumpor på mig att jag inte fick på mig några av mina skor, de gick inte att stänga. Snabbt som sjutton letade jag och lille underbare mor fram hennes gamla kängor, de passade tackolov även om det såg ut lite som att jag hade clownskor. De är ganska tuffa på ett sätt, de har sin charm. Jag kom till hållplatsen precis när bussen åkt, så fick vänta 15 minuter. Det var kallt som i helvetets röv, som jag sa till Elan när jag beklagade mig för henne.

När jag äntligen kommit till Soffan åt vi tacos, gottigt värre. Mölade i mig tills jag mådde illa. Sen vart det massor av flumm tills vi slutligen rörde på arslena och åkte in till Liseberg. Åh va det var fint.se! Tog kort med Soffans systemkamera, hennes Frittjoff. Vi gick omkring och provsmakade allt möjligt, köpte spanska våfflor, varm choklad och kanderade äpplen. Underbart. ♥

På väg hem så gick jag på spårvagnen, och vem sitter där om inte L + familj? :D Trevlans överraskning, de hade hämtat L's systers nya katt och de hade massa choklad som jag snyltade på. Mumsish. Vi hade sällskap till Deregna och L tyckte om presenten jag köpt och bett Tew lämna. Kul att höra. :) De sa även att jag var väldigt välkommen dit om jag har tid, självklart ska jag ha det. Saknar L som bara den!

Hemma så sov mina systrar (de hade inte sovit nåt i natt) och jag tog det lite lugnt. När HB vaknade gjorde hon varm choklad till oss den underbara ungen. Vi såg på Simpsons och drack den heta drycken, sedan gick HB helt spontant och fixade god middag medan jag gick in och väckte Santtu. Har jag inte världens underbaraste syster? :)
Efter det halvsov jag en stund på soffan, var helt slut. Sedan diskade vi tillsammans och klädde julgranen. Så fint, ultimata julkänslor! ♥

Nu är mina ögon nära på att falla ihop helt, dags att sova nu. Imorgon är det farmor&farfar som gäller, mysigtmysigt.


Dagen innan

YO FADDAMACKA

Idag är det dagen innan julavslutningen. Ca klockan 9:30 har jag jullov. Är det underbart eller är det underbart? :D

Denna dagen har innehållt en enda lektion, näringslära. Det var soft som bara den, fick tillbaka några inlämningar & prov och gjorde ett matkryss typ. Och så fick vi godis innan vi fick sluta massa tidigare. Slutade vid halv elva ungefär tror jag. Sedan väntade jag tills kl 14.00 på de andra som hade matte och sånt, segt ab.

Efter det åkte vi in till stan, jag köpte mina systrars julklappar och en liten julklapp till L, som jag även gjort ett julkort till efteråt helt själv.
Min fru kom in och mötte oss, så vi (jag, Elan, Alex och frugan) gick till Espresso House. Det kändes kul att hon fick träffa min "skog" (minus Soffan). :)

När det var över åkte jag och frugan hem till mig, fixade varandras naglar coh bara umgicks. Det var förmodligen sista gången jag fick se henne på över tre veckor, den lyxen ska till Thailand. Kommer sakna henne jättemassamycket! Räkna med att bli smsbombad!

Nu har jag precis duschat och är trött, ska kolla några bloggar och fejjan, sen är det sovadags så jag orkar upp när klockan ringer halv sex imorgon.


Julkonsert

YO FADDAMACKA

Idag har jag haft en massaunderbar kväll! Men först dagen..

Började med idrott, hade boxning. Fyfan vad kul det var! Slog ur mig lite aggressioner, kändes mycket bra.
Efter det var det lång håltimma, vi käkade geleaktig mat i bamba först och sedan åkte vi in till stan coh slappade i Chilli, oh my ruuden vad bekväma soffor/genmanipulerade kuddar som var som fåtöljer.
På svenskan var det filmelifilm, Romeo och Juliet, den var faktiskt helt okej. Skönt med slapp iaf.
Dryckerna hade vi först ett litet test i destillering, smaksatt sprit, gin och tequila. Det gick nog ganska åt helvete, mitt huvud har tagtit jullov redan. Men sedan fick vi göra drinkar av rom, två stycken. Daquirin var ganska god faktiskt, det såg ut att smaka jättemassa sött så fick en liten chock när det var surt också, men den var väldigt god. Lätt att ajg ska ha en sådan när jag drar ut på krogen (när jag fyllt 18 år ja, ifall mamma&pappa läser detta). Men Caipriña var fruktansvärt äckligt, bara rom. Men inte alls så överdrivet starkt som alla sa, den brändes inte ju O_o Mesar. xD

Efter det åkte jag in till stan med Elan en liten stund, köpte en baugette med räkor på Hemköp för jag var så jäkla hungrig. Det gick fort att äta upp. Sedan satte jag mig på 2an och åkte mot Burgården, min kära fru och min kompis L skulle ju ha julkonsert med sin kör!
Oh my ruuden vad underbart fint det var. De var riktigt duktiga! :) Det blev inte tråkigt alls som jag brukar tycka när jag sitter och kollar på julkonserter annars, men de kan verkligen underhålla och variera. Jag lekte självklart paparazzi och både filmade och fotade med frugans kamera. Hoppas på ett lyckat resultat som resulterar i att de dyker upp på youtube som det som jag filmade när de uppträdde i Nordstan. Tycker det är kul att de är så seriösa och inte bara flamsar. Önskar våran kör kunde vara det, den är inte alls rolig :(

Efter det åkte jag, frugan+hennes lille mor, L, Angelica & Annie hem tillsammans, mysigt värre. :) KÄndes som att gänget var samlat igen, minus Bella. Saknar henne massor! ♥
Vi passade på att prata om nyår (jag drog upp det), ska vara hos Angelica med gänget (utom Tew som är i Thailand då den skurken-_-) som vanligt, jag längtar redan. Det är så otroligt kul. Blivit lite av en tradition, blir ju tredje (fjärde??) året. :D

Jusste, igår så skrev jag ju inget. Var så trött och orkade inte. Kan säga att det inte hände något speciellt ändå som är värt att säga mer än att frugan kom över för att lämna sin kamera. Bjöd henne på lite julfika och fixade hennes naglar. Blev faktiskt riktigt imponerad över resultatet. :)


091214

Idag borde det vara fredagen den 13. Hela denna jävla dagen kan ta sig i röven. Jag är så arg och trött på allt.

Dagens enda plus var att jag inte har hål i tänderna och att jag fick VG i Kullerbyttor på tid-testet. 6,4 sekunder tog det för mig att göra 6 kullerbyttor. Det höll på att gå ännu snabbare andra gången men så säckade jag ihop plötsligt av yrsel så fick en sekund sämre för det. Skit oxå, hade kunnat komma under 5,8 sekunder och få mvg istället annars, för sen fick jag inte göra fler gånger. -_-

Idag är en sån dag jag bara vill lägga mig under täcket och aldrig mer komma fram igen.

Julklappsshopping, vantar, lussebullar och glasyrera pepparkakor

YO FADDAMACKA

Ja, rubriken är en kort sammanfattning om dagen. För er som vill veta lite mer så kna ni bara fortsätta läsa ;)

Idag blev jag väckt vid 12 och kände mig riktigt utvilad. Skönt, längesen jag sov ut ordentligt sist känns det som.
Gjorde mig iordning och en timme senare var människorna av det kvinnliga könet på väg mot stan.

Vi gick och myste (läs:frös halvt ihjäl) på julmarknaden där vi ungar valde ut t-shirts som mamma ska ge oss i julklapp (jag ska glömma bort det tills dess) och jag fick ett par lovika-vantar för att mina fingrar förlorat känseln.
Sedan snurrade vi runt i massa klädesaffärer och köksaffärer, apoteket och naturhälsokostbutiker. Blev mycket julklappar köpta, nu har jag bara mina systrar (som jag redan vet vad jag ska köpa för nåt) och min farbror (förslag?).

Väl hemma igen efter en kall resa hem igen så sattes lussebullsbakning utan saffran igång och medan degen fick jäsa till sig glasyrerade jag och mina systrar pepparkakorna som vi gjort i fredags. Sedan rullades lussebullarna till snirkliga S och fick russin uppkörda i hålen (missuppfattning.se). Då var det middagsdags, tackolov. Var på lite retligt humör för att jag var så hungrig. Hann även se på slutet av Gordon Ramsays sån där cook-a-long, som förresten är 1000 gånger bättre än Tinas cook-a-long-wannabe.
När lussebullarna var i ugnen diskade jag alla bakgrejer och glömde av dem, så de fick väldigt mycket färg. Men de var så otroligt goda ändå. :D


Väldigt fin ena hjärtat är där, glömde bort tre stora hjärtan i ugnen xD


Mysigt goda lussebullar :)

Haha, jag älskar att laga mat och baka, älskar att experimentera och testa nya recept. Jag kommer bli en riktig bullmamma. Mina framtida barn kommer iallafall aldrig oroa sig för att inte få god mat och sötsaker. :P


Första julklapparna lagom till första snön som fastnar på marken

YO FADDAMACKA

Atm sitter jag hos min fru och får håret fixat underbart! Jag pysslade imorse, gjorde ett kort format som en julgran och klippte till ljus i den också. Den blev söt och perfekt till Tews present :)
När jag kom hit till henne så hade jag tagit med lite pepparkakor och florsocker, och överraskade henne med att vi skulle dekorera peppisarna. De blev hemmagjort fina, bra av oss. :)
Efter det öppnade jag mina första julklappar. Detta fick jag i julklapp av henne:
En kentskiva och en massagullig Me To you-nalle! :D
Att öppna julklappar idag var passande då det snöar och stannar kvar på marken! :D

Senare ska vi dra upp till Angelica på singstar/ghkväll, det ska bli mycket mysigt :)

Snurrig servitris

YO FADDAMACKA

This day was så stressad! Somnar nästan nu, men ska snart glasyra mina&syrrors pepparkakor.

Började imorse, kom upp lite innan bussen skulle åka så det var att flyga upp coh kuta till bussen. Hann precis, men ändå missade jag 16-bussen precis och hade bråttom att byta om.

Idag var jag servitris för första gången någonsin. Hade ett bord med 13 pers och ett med 6 pers tillsammans med underbar Elin.. Det blev snurrigt då vi båda aldrig haft ett bort och det blev lite strul i början, men det löste sig så gott det gick. 13pers sällskapet var egentligen bokade som 12, så fick bråttom att fixa fram extra bestick och glas. Fanns varken halv- eller helknivar så J i kallköket kom och hjälpte mig när jag nästan fick lite lätt panik av stress, han trollade lite åt mig. Väldigt tacksam för det!

Efter lite strul lyckades vi iallafall få tag på beställning men hann inte bort till bongmaskinen så fick dricka från baren innan, så de skulle ha något medan de väntade. Sedan hämtade vi förrätterna först innan vi bongade, så vi fick prta med kallköket&baren att vi redan tagit våra grejer när vi väl fick det inbongat. Kändes lite fail, det är ju självklart att man bongar när man fått beställningen innan man hämtar ut något, det vet jag ju egentligen!

Sedan skulle vi få ut varmrätterna. Det gick faktiskt bra, fast ena bordet var såna där lite lätt massabesvärliga när jag skulle ta deras beställning, men det gick tillslut och när de väl fick sin mat så blev det nog lite bättre tror jag. Sedan när det bordet skulle betala skulle alla 3 betala för sig själva med kort. 13 kort i handen, så skulle man hålla reda på vem som tagit vad så beställningarna blev rätt. Jag och Elin gjorde det tillsammans, och bongmaskinen krånglade hela tiden så vi höll på att bli galna för det tog sån tid! När det krånglade som mest och jag var så stressad kändes det som att jag skulle börja gråta nästan, kändes så fail och jag var så stressad att jag nästan fick ångest.
När vi tillslut blev färdiga så hade vi varit väldigt duktiga, vi höll ordning på vem som skulle betala vad.. utom en gäst som vi råkade dra 15 kr för mycket, men han sa att det inte gjorde något och att vi kunde få det i dricks. Väldigt snällt, för jag hade ingen aning om hur vi skulle kunan ordna det.
Det andra bordet på 6 pers fick vänta otroligt mycket längre än det första bordet då vi tog det stora sällskapet först, men de var jättetrevliga för det och förstod. Kändes skönt att ena sällskapet i alla fall hade uppfattat att det är en restaurangSKOLA och vi inte var helt fullärda.

När alla mina och Elins gäster gått fixade jag ut en sådan där operatörkvitto (så man kan kontrollchecka att allt gått rätt till) och fick hjälp av serveringsläraren eftersom det var första gången för mig så passade hon på att säga att hon tyckte att jag var jätteduktig, fast ajg inte var där förra gången så kunde jag ändå så mycket och att jag var snäll, trevlig, gjorde som jag skulle och försökte hålla allas humör uppe. Jag blev väldigt förvånad eftersom det var min första gång EVER som jag serverat och tagit hand om bord (dessutom två bord med massa gäster) och ajg tyckte att jag var helt snurrig och vimsig och gjorde allt tokigt. Men jag blev ändå glad över att höra det, kände mig inte lika misslyckad då. Men ajg förstår inte varför hon inte sa det till Elin, som slet lika mycket som mig och stod med mig och tog skit med god min och löste problem. Hon förtjänar det precis lika mycket.

När vi slutade så åkte jag, Elin och Alex till stan och tog en fika, var tvungen att lugna nerverna lite. Var så underbart att sitta där med dem och bara låta munnen pladdra och slippa hålla god min hela tiden och bara säga vad man tyckte och prata om allt möjligt. Måste säga att Espresso House har underbart gott kaffe, man blir väldigt pratsam av det. ;)

När jag kom hem åt jag lite middag och kollade på början av idol. Sedan satte jag och mina systrar igång att baka pepparkakor. Mmm.. Nu har de nog svalnat såpass att vi kan sätta på glasyren, så ska ta och kolla upp det. Sedan blir det nog sängen, känner att ögonen börjar bli lite "svidiga".


You Are Loved

Vackert som tusan. Gåshud.se.

You are loved - Josh Groban


Mina vänner-bok i internetform

Hittade en kul grej jag tänkte göra innan jag stänger av datorn. Hittade detta hos denna tjejen.




Klicka här för att hämta ett eget uppslag att fylla i!


Fail

Jag och Soffan pratade häromdagen och jag ville förklara (och överdriva, självklart) hur stor betydelse hon har.
Blev lite fail där, drog på ordet mannen då jag kallar alla så när jag driver. Passade inte så jättebra i denna mening..

Jag (med brytning): Du är kvinnan i mitt liv, mannen!


Tillfällig juldesign

Jag spydde nästan på den gamla, dessutom var den so last season. Nya, endast tillfälliga designen. Mina systrar är i verket och jobbar på min riktiga juldesign :)


Snabbspola livet

YO FADDAMACKA

Idag har jag haft känslan av att någon har haft snabbspolning på, allt har gått så förvånansvärt snabbt. Hade prov i näringslära idag, det gick nog helt okej. Svarade på allt även om vissa svar var lite roliga då jag bara skrev något för att det inte skulle vara tomt någonstans. Får väl hoppas att läraren tar fram sin humorsida och iaf har lite kul när hon rättar provet.
Hade även utv. samtal idag, det gick helt okej det med, inget speciellt alls. Som vanligt.
Sen var det körövning. Det är iallafall sista gången jag är med i skolkören, tråkigt AB. Tråkiga låtar, tråkigt folk som inte kan bestämma sig och fel människor som sjunger solo i körlåtarna.

Imorgon är det servering. Ångest.se? Tycker att morgondagen ska snabbspolas lika mycket som idag om inte mer. Efter skolan ska jag och mina systrar iallafall baka pepparkakor. Ser fram emot det.

O n s d a g

YO FADDAMACKA

Idag ha det var en slappdag, fast jag blev irriterad för de mest småaktiga saker. Hade idrott första lektionen, jag slog nästan ihjäl badmintonbollen när den var dum och bytte ut den och skrek till den att jag fan inte tänkte använda den mer och att den fick skylla sig själv. Tur att alla var så upptagna med sitt, låter ju inte klokt när man tänker efter.
Sen var det samhäll, slappt AB. Lång rast tills svenskan då vi lyssnade på pladder hela tiden, jag orkade nästan inte koncentrera mig.
Drycker. Bästa lektionen på dagen eftersom läraren tillåter humor. Skönt att ha det sist.

Imorgon är det prov i näringslära coh jag har pluggat extremt dåligt. Jag har inga förväntningar på detta provet alls. Sak skriva ihop en artikel idag eftersom det inte gick igår, min lelle mor ska hjälpa mig. Jag längtar otroligt mycket till jullovet, jag spyr på läxor just nu. 9 dagar kvar nu, hejja hejja!

Middagsdags alldeles strax, sedan är det läxdags. Jag ser inte fram emot det.


En tisdag i december

YO FADDAMACKA

Idag vaknade kl nio och var helt skakig, hade drömt en riktigt hemsk mardröm. Fast jag fortfarande var utmattad kunde jag inte somna om så jag gick upp och tog det lugnt.

Vid tolv mötte jag Soffan i stan, vi gick omkring ett bra tag innan hon skulle hämta sin bok hos en annan. Då åkte jag först till Deregna och sedan åkte jag omkring lite i stan och kollade på julbelysningen innan jag drog till gymmet.

Annars har det inte hänt så mycket idag, försöker att få ihop artikelsammanfattningsgrejen i näringsläran men jag har ingen kraft alls att orka koncentrera mig. Får nog spara den tills imorgon och istället läsa igenom mina papper och plugga till provet. Klockan är redan tio så jag ska snart sova tror jag, känner att det behövs.


Måndag

YO FADDAMACKA

Idag har det varit en lång dag. Prov första lektionen, gick sådär. Bättre än väntat iaf.

Vi käkade på Paprika efter det, satt och mumsade i mig räkor och kräftstjärtar (eller kräftskivor som kassörskan råkade säga xD) när Elin kommer: "Usch, den här tomaten smakar SVETT!" och min aptit försvann. Tack Elin, du är så underbar. :)

På idrotten hade vi först spinning, det var faktiskt jättekul. Efter det körde vi boxning, slog allt vad jag orkade tills jag slog fel med min högerkrok (som för övrigt är ganska grym) och fick panikont. Då bestämde jag mig för att det var färdigboxat. Jag tränade in kullerbyttorna igen, nästa måndag ska vi ha gymnastik och göra 6 kullerbyttor på mindre än 5 sekunder tror jag. Blev väldigt svettig och slutkörd så jag skippade gymmet idag.
Istället åkte jag och Elin in till stan och köpte nya knappar till mig och fikade.

Efter det gick vi omkring i Brunnsparken tills hennes buss skulle komma och jag pratade. Pratade, pratade och pratade om alla mina problem, hur jag kände och hur allt är i mit liv. Och hon lyssnade tålmodigt. Hon lät mig prata ut om allt jag bär inom mig och det kändes så bra. Elin, du är verkligen underbar ♥

(Egentligen hade jag mer att säga men när jag sparade bloggjäveln så ville inte fanskapet och sen fanns bara havla fanskapet kvar. Jag blir så jävla trött på blogg.fucking.se. Ska fan byta blogg om inte den fittjävlaapbloggen bättrar sig. Nu förstördes mitt humör. Jävla fanskap.)


Söndag är den ultimata vilodagen (då man städar och lagar mat)

YO FADDAMACKA

Jag höll mig från att blogga igår, det får jag nöja mig med. Behöver komma ifårn pluggandet lite.

Igår var jag i den stora staden med lelle mor. Det var trevligt, vi hittade en klänning till både min mamma och mig. Min klänning är riktigt nice, hittade den i min nya favoritaffär Missäy. De har hur mycket grymma kläder som helst där (mest klänningar, I ♥ klänningar). Hittade en mysig vinterkjol och en jättemassasnygg kofta/cardigan/tjocktröja med dragkedja/whatever oxå, det stod Putte på dem så jag fick lov att köpa dem. BIlder skulle kommit om jag (läs: mamma) haft en kamera som inte blinkar rött och gnäller efter mat.
Sedan var jag jättemassaduktig. Jag städade mitt rum och rensade bland lite grejer, fick in julgrejs (betlehemsstjärna hängandes i fönstret, adventsstake, levande ljus och en julstjärna) och dammade, dammsög coh tvättade golven. Fy satan vad jag nös och hela halsen blev tjock, misstänker dammallergi nästan.
Men resultatet: Ett städat, mer rymligt rum (känns det som iaf). Med lite julkänsla, iaf i fönstret.

Idag har jag sovit jättelänge, vaknade kl 13:55 ungefär av att jag sov på min vaccinerade arm. Kändes lyckat.
Har pluggat massa, dammsugit hemmet och lagat mat i flera timmar. Idag blev det köttfärspaj till middag, mycket uppskattat tror jag, variation.


Köttfärspaj med morötter och broccoli (samt paprika, fast på andra pajen bara).

Imorgon är det prov i ansvarsfull alkoholhantering tror jag, jag har börjat plugga lite sådär smått. Det känns som att det kommer gå lite halvt sådär, lyckat. (Y)

Innan jag avslutar vill jag bara säga WORD på detta (klicka). Jag säger som henne, jag har världens bästa kompisar. :)

BTW, glad andra advent! :D


Text som kommer när man låter fingrarna flöda fritt

Jag hade bestämt mig för en bloggpaus nu från fredag till söndag. Men det känns som att jag inte kan hålla det, som att det är en slags tvångstanke. Känns väldigt patetiskt egentligen, hur beroende man kan vara av något.

Enda sedan jag startade denna blogg, som är min första riktigt seriösa blogg, har jag försökt att uppdatera varje dag. För att visa mig själv att jag kan göra saker utan att bara försumma det tillslut. Jag måste säga att jag lyckats, nu finns nästan varenda dag dokumenterad, från den 16 februari detta år (ja, jag kommer till och med ihåg dagen jag skapade min blogg, bara det borde väl ändå säga en hel del?) tills idag.
Ja, jag sa nästan, för vissa dagar finns inte med då jag inte haft tid/det har varit en för personlig dag.
Jag har lyckats nästan för bra tydligen, jag har liksom fått en bloggskada. Varje gång något händer tänker jag bara på bloggmaterial, varje gång jag ska ta en bild.

Jag är väldigt detaljerad när jag skriver. Jag skriver om mina dagar, vad som hänt och gör mitt liv ganska offentligt på så sätt. Den senaste tiden har fått mig att inse att det kanske inte alltid är det bästa att göra. Jag har insett att jag inte borde skriva så detaljerat om allt och därmed börjat dra ner på mina texter. Delvis för att det kanske inte är så jätteintressant för alla att veta när jag t.ex. drack vatten eller gick på toaletten, vad jag ser när jag tittar åt vänster osv. Men även för att jag faktiskt inte har någon aning om vilka mina läsare är, med tanke på att ni är ett antal fler än vad jag vet. Ni läser ju fortfarande fast denna bloggen är till för mig själv mest, för att jag ska komma ihåg mina dagar. Som en publik dagbok ungefär, som sporrar mig att inte ge upp (som det blivit med mina andra dagböcker) genom att jag har läsare som vill läsa om vad jag har för mig på dagarna.
Men sedan är det så att det som en gång skrivs på Internet försvinner aldrig.

Därför är det bra om man har kontroll över vad man skriver, att man kan skilja på privatlivet och vad som skrivs. Jag har börjat inse det nu. När jag läser igenom mina gamla inlägg så blir det väldigt detaljerat och mer än nödvändigt kommer med i texterna. Jag väljer att inte ta bort det då det är en del av mitt förflutna och man kan inte ändra på sitt förflutna. Framtiden kan jag däremot styra lite mer över och då ska jag tänka mig för mer.
Mina texter har blivit kortare på senaste tiden när jag skriver om mina dagar och mer lättläsliga (har jag fått höra i alla fall) eftersom att jag inte går in på allt i minsta liten detalj.

Jag har även försökt vara noga med att de personer jag skriver om ska godkänna innan bilder på dem läggs upp eller innan jag ens skriver ut deras namn. Det är deras privatliv och det accepterar jag. Bloggen ska ju trots allt handla om mig och inte dem. Det har alltid varit en viktig faktor för mig, även om det inte var något jag tänkte så jättemycket på i början.

Man lär sig av sina misstag heter det ju, och det har jag gjort. Jag har lärt mig att en publik blogg inte är samma sak som en privat dagbok, känslor av alla slag ska kanske inte alltid delas med hela världen. Man ska vara försiktig med det man skriver och framförallt vem man skriver om.

Vad jag ville få ut av denna text har jag egentligen inte den blekaste aning om. Det är en text som jag låter flöda av sig själv i ren desperation för att inte behöva göra sig i ordning för att sova. Från början var det meningen att jag skulle säga att jag inte klarade av att ta en bloggpaus just nu, att jag blivit så fast i bloggandet. Det är svårt att få det ur huvudet. Sedan kom jag in på massor av annat.
Eller nej, det var egentligen inte alls min första mening, för det var att bara kolla vad som hänt inne på bloggen. Med lite fin musik i öronen och så mycket tankar som inte kan delas på bloggen blev det outhärdligt att inte få skriva någonting och då resulterade det i detta inlägg istället.

Fina låten som gått på repeat i min musikspelare medan jag låtit texten flöda..


Beauty from pain - Superchick

 


Ont i armen

YO FADDAMACKA

Idag sov jag tills elva och låg kvar och gottade mig i sängen. Hade sån där mysig huvudvärk som hållt i sig idag. Tror jag sov förlänge. ;) Det var mysig frost ute, men den hann smälta innan jag orkade tänka på att gå ut. Lite synd.

Haft en ihållande smärta i armen idag, andra dan är värst sägs det ju. Hoppas att det inte blir nåt värre då eftersom jag har servering imorgon.

Det har inte hänt mycket alls idag, kollat på Simpsons och hjälp mina småsystrar lite med deras matte.
På kvällen kom frosten tillbaka, men när jag och mina systrar tänkte gå ut för att fota lite så regnade det. Skit, men sånt är livet.

Det är redan tredje december idag. Snart är det jul! Tju'ett dagar kvar nu! Och bara femton dagar kvar tills julavslutningen. :D


Min lyx!

Haha, lät lite kul. Eller inte, men jag är trött och då är allt kul.

JAG ÄR TYDLIGEN FADDAMACKING LEDIG IMORGON!!! Facebook är en underbar uppfinning, man får reda på allt där. ;)

Min fru's kommentar på det: Åh, din lyx -.-

That's why jag är en lyx.

Hoppas vädret blir som idag, ut och fota isf. ^^ Nu borde jag egentligen sova, blev jättesömnig av sprutan idag.


Nu kan jag inte få baconsjukan :)

YO FADDAMACKA

Som rubriken säger, nu kan jag inte få baconsjukan (ja, jag vet att jag KAN få det ändå, men jag har iaf försökt då). Nu gör min arm ont och domnar, mysigt.

Idag fick jag och Elan gå från svenskan för vi skulle till körövningen. Det gick inte alls bra, de sänkte tonarten alldeles för mycket på några låtar, jag kan inte brumma fram ord som andra kan, jag är sopran -__-

Efter körövningen (som drog ut på tiden) hann vi precis till dryckeslektionen. Idag var det destillering, brännvin och tequila som stod på schemat. Vi fick smaka på Margharitas, det var riktigt gott faktiskt. Vi hade väldigt roligt där, min klass har en underbar humor och kommer alltid på så kul kommentarer. Haha, som när J tyckte att man kryddade sprit med anus och var helt gravallvarlig, det var roligt. Man är alltid på bättre humör efter de lektionerna. :)


Vinter i luften

Nu är instuderingsfrågorna färdiga, mer orkar jag inte.

Måste bara påpeka att det man kunde gå på vattenpölarna utan att bli blöt idag, som jag sa till Annie. Vad jag försökte få fram då var att det var isfläckar. Klockan 12 på dagen. Idag var det verkligen vinter i luften, kändes som sån där nyvinter. (Mitt nya ord.) Kall, klar luft, lätt att andas och kändes frisk. Jag hoppas på liknanade väder imorgon, eventuellt lite snö? Någon som vet hur man beställer det?

Att sitta här och babbla om vädret är inte vad jag egentligen skulle göra, men vad gör man inte för att slippa göra sig iordning för sängen? ;) Ska ta och kolla min fejja en gång till, sedan måste jag tyvärr utföra det obligatoriska, lägga mig för att sova.


Första december

YO FADDAMACKA

Idag har jag gjort mycket. Först var jag i stan för att kolla på när Tew & Linda uppträdde med sin kör. Riktigt fint var det :) Sedan gick jag lite snabbt i stan, blev att jag köpte en jättemassafin röd väska. Åh, jag är helt kär i den. ^^

På vägen hem köptes lite ingredienser, och sedan sattes bullbak igång. Kanelbullar. Underbart ♥ Jag och mian systrar lyssnade på julmusik samtidigt och upplevde julkänslor i massor ^^

Sedan har jag städat mitt rum och fixat min garderob. Nästan helt färdig, dammsugning och lite mer plock. Det gick relativt fort ändå, kändes bra. :)

Nu sitter jag och kämpar med uppgiften i näringslära. Förstår inte varför hon säger att det ska vara klart tills på torsdag när det står vecka 50 på pappret. :S Nu ska jag sluta smita från min uppgift iaf så jag kan få sova idag.
Åt nyss min första julkalenderchoklad btw. Behöver jag säga att den smakade precis lika mycket jul som alltid? :D

RSS 2.0