Första julklapparna lagom till första snön som fastnar på marken

YO FADDAMACKA

Atm sitter jag hos min fru och får håret fixat underbart! Jag pysslade imorse, gjorde ett kort format som en julgran och klippte till ljus i den också. Den blev söt och perfekt till Tews present :)
När jag kom hit till henne så hade jag tagit med lite pepparkakor och florsocker, och överraskade henne med att vi skulle dekorera peppisarna. De blev hemmagjort fina, bra av oss. :)
Efter det öppnade jag mina första julklappar. Detta fick jag i julklapp av henne:
En kentskiva och en massagullig Me To you-nalle! :D
Att öppna julklappar idag var passande då det snöar och stannar kvar på marken! :D

Senare ska vi dra upp till Angelica på singstar/ghkväll, det ska bli mycket mysigt :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

nice =)

2009-12-12 @ 16:06:55
Postat av: HB

Oh, vad najs =)

2009-12-12 @ 18:28:59
Postat av: Tew

En mysig dag! :D Tack för byxorna, jag älskar dom!



Här är hur man gör lussebullarna :)



Gör så här:

1. Smula ner jästen i en degbunke.



2. Smält matfettet (d.v.s. smöret eller margarinet) i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C (fingervarmt).



3. Häll en del av degspadet (d.v.s. mjölken och det smälta matfettet) över jästen och rör tills den är upplöst.



4. Tillsätt resten av degspadet, kesella, saffran, socker och salt. Arbeta därefter med maskin eller för hand in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter och är smidig. Täck bunken med en bakhandduk och låt jäsa ca 30 min.



5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda den slät och blank. Dela den i 5 delar. Baka sedan ut 10 lussekatter av varje del, genom att rulla ut varje liten del till ca 20 cm och därefter forma till en lussekatt. Lägg lussekatterna på plåtar med bakplåtspapper och tryck i russin ordentligt. Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek 20-30 minuter.



6. Pensla brödet med uppvispat ägg.



7. Grädda lussekatterna mitt i ugnen 225 °C i ca 8 minuter. (I varmluftsugn 225°C i ca 8-10 minuter.)



8. Låt svalna under bakduk. Förvara i plastpåse eller frys in.

2009-12-13 @ 16:34:28
URL: http://flowerdrops.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0